Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milalila

Luty 2012 - jest już jakaś mamusia?

Polecane posty

hej dziewczynki l dziękuje wam za miłe słowa, w sumie to długo myślałam nad tym czy po lic. gdzieś iść dalej bo właśnie ciąża, a później dziecko i stwierdziłam że jak odwlekę to już się później nie wrócę a tak trzeba iść za ciosem. Teraz nie zależy mi żeby zdać na 5 tylko zależy mi żeby w ogóle zdać:) Lekko nie jest, ale żadnej z nas nie jest lekko bo każda z nas ma jakieś obowiązki:) l strasznie mi się podoba ta piosenka, i chyba bycie mamą to moja kariera. Bo nie spełniam się zawodowo, chodzę do pracy bo muszę, bo z czegoś trzeba żyć i myśleć o przyszłości. Chciałabym kiedyś po studiach znaleźć taką pracę w której bym się rozwijała i dobrze czuła, ale nasze realia raczej na to nie pozwalają:( l Załamana - to dobrze że jesteś zadowolona i że twój wybór okazał się być trafny:) Pod tym względem praca jest dobra, że tęskni się za dzieckiem, tak że po południu to by się go zjadło a no i z mężem są lepsze relacje bo się krócej widzicie:) l Wiola - jak tam twoja Lucynka zajada już twoje dania czy dalej gardzi twoją kuchnią i woli słoiki?:) l igła - ooo tak uśmiech wynagradza wszystko:) l Mam pytanie dziewczyny bo mój mały leń przebiera nóżkami jak się go trzyma za rączki tzn. chce już chodzić (a raczkować dalej niet) i jak trzymacie swoje maluchy za rączki do góry czy pod paszkami? Wydaje mi się że pod paszkami nie obciąża się tak bardzo kręgosłupa, ale sama nie wiem jak jest lepiej go trzymać. A i jeszcze jedno pytanie bo zastanawia mnie czy nie pójść z młodym do ortopedy z tego względu, że mam wrażenie że jego nóżki przy chodzeniu (stawieniu nóżek) układają się w taki łuczek, moja mama mówi że to normalne, że dzieci tak mają a ja się jednak martwie, jak to jest u was? l buziaki

jagna - ale macie rozpieruche:) podziwiam że z takim melńkim dizeckiem i jesteście w stanie ogarnąć to wszystko, ale już będziecie mieli swoje M i będziecie niezależni l Wiola/igła ale słooooodziaczki te wasze córy, a Marcelinka już jak ładnie stoi, mój jeszcze jest chwiejdupka hehe:) l jak będę miała chwile to wrzucę zdjęcia Wojtka na poczte:)

pietrunia22- słoiczki daje jej nadał głównie ale czasem coś od naszego obiadku ,,uszczkne" dla niej :) Ja jeszcze nie podaje jej solonych dań więc nie potrafię nie solić i coś dobrego zrobić a w słoiczkach są fajne dodawane warzywa dla smaku na które gdybym ja chciała musiałabym majątek wydawać codziennie :) Ja się z Tobą zgadzam w kwestii kariery w Polsce i myślę, że aby zrobić dużą karierę, obowiązkowo trzeba zrezygnować z życia rodzinnego. Albo jedno albo drugie a żeby mieć ,,jakieś" życie rodzinne ostatecznie można pracować te 8 godzin dziennie i po pracy o pracy zapominać... Ja nie planuje robić dużej kariery - raczej myślę ile dzieci będę mieć ;) Ale każdy ma inne marzenia i plany :)

Gość iinez
heloo moje pyt o pielegnacje cialek pozostalo bez odpowiedzi, a ja jestem ciekawa czy jeszczensmarujecie oliwkami kremami maluchy, czy codziennie kapiecie itd dzieki za namiar na fb, musze sie tam rozeznac bo nie jestem zbyt aktywnym uczestnikiem igla, jxuz zladowalam maszyne ale nie o ten gorny naciag chodzilo tym razem, powoli oswajam maszynke Przypominam sobie ze ktoras mam pisala juz kiedys ze jej dziecko podtancowuje...moja dopiero od piatku, bo dostala taki pilot z rytmicznymi melodiami i teraz gdy tylko slyszy jakies takty to odrazu podryguje calym cialkiem i szczerzy dziaselka Zaczyna mi normalnie stawac bez trzymanki....

inezz- ja do kapieli dodaje Emolium i to wszystko. Ten preparat wystarczająco nawilża skóre.Na pupkę stosuję Bepanthen po kazdej kupce :)

Gość Ruda_102
inez, my prawie od poczatku kapiemy co drugi dzien, w lecie codziennie. ja nie smarowalam malego niczym, zgodnie z zaleceniami tutejszych poloznych. jedynie jak widzialam, ze skora jest gdzies sucha, to wtedy. l pietrunia, Jasiek tez przebiera nogami, tez sie rwie do chodzenia i lubi jak Go trzymamy, a on biegnie z mezem do mnie lub odwrotnie:) ja trzymam pod paszkami, bo jakos te wyciagniete rece w gorze mnie przerazaja, mam wrazenie, ze zaraz je wyrwiemy. a co do raczkowania, to moje dziecko dopiero zaczyna cos dzialac w tym temacie. On sie tylko czolga, ale idzie Mu to mega sprawnie. od kilku dni cos sie dzieje i zaczyna podnosic te pupe do raczkowania. uda Mu sie przeraczkowac ze 2 metry, ale chyba jak zorientuje sie co sie dzieje, to kladzie sie z powrotem na brzuch:)

hej :) weekend jak zawsze bardzo rodziny i nawet wejsc nie ma jak :P Tomasio wstal mi o 6, wiec juz ogarnieta jestem, kawke pije amon szaleje na dywanie :) Franus spi i mam nadzieje ze jak najdluzej pospi! niech spi, jak spi to zdrowieje :) I Inez - u nas do mycia zel Bialy Jelen z kozim mlekiem, po kapieli masaz z oliwka Babydream. kapiel codziennie. pupe smaruje tylko na wieczor. w zaleznosci od jej stanu. jak zaczerwienien zero to mascia nagietkowa, jak lekko zaczerwienione to Alantan masc albo mascia posladkowa. mocnych zaczerwienien ostatnio na szczescie brak, a jak sa to masc cynkowa ladnie pomaga na nie. I Jagna - ogladalam zdjecia :) mamy taki sam niebieski odkurzacz :D pisze mamy, bo maz wczoraj nasz naprawil :D faktycznie pracy sporo wymagalo. no i niezly balagan panowal przy remoncie! nie dziwie sie ze atmosferka miedzy Wami taka kiepska byla, nieco za duzo obowiazkow i tak jest, do tego balagan wszedzie... I swoich zdjec na razie nie wrzuce, bo nie mam za bardzo jak, tzn to co bylo na kompie poszlo w swiat (przy tej nieszczesnej instalacji systemu jaka kochany maz zrobil zle) a kolejnych mam eszcze nie zgrywac, bo cagle cos tu maz kombinuje z systemem i bez sensu wrzucac juz na dysk.

adzewczyny (Igly i Wioli) wlosy faktycznie niesamowite maja D moj lysy jest nadal :D tzn jakies tam ma ale malo i bielusienkie :)

Ruda - Tomasz tak samo pelza, ale zaczyna raczkowac, pojdzie na kolankach kawalek i bach na brzuszek laduje, bo tak szybciej :P dodatkowo ja w calej glownej czesci mieszkania (poza sypialnia, ale tam tylko spimy, i pokojem Franka, w sumie tez tylko spi tam bo reszte dnia w duzym pokoju spedzamy) mam kafle. wiec pelza mu sie wygodniej :D nozki sie nie rozjezdzaja :D od wczoraj Tomek ladnie staje przy wszystkim przy czym sie da :) ja go nie prowadzam wcale, bo nie wykazywal zainteresowania ta kwestia :) dopiero wstaje i sie rozglada :)

Gość Ruda_102
no wlasnie, to jeszcze kwestia podlogi. u nas sa panele i kawalek dywanu, dlatego pewnie ciezko Mu raczkowac, bo sie rozjezdza. na dywanie jakby lepiej. smialam sie do Meza, ze trzeba na kolanach spodni naszyc jakies latki antyposlizgowe:)

Gość Ruda_102
a jeszcze tak niesmialo zapytam, czy moglabym podejrzec te Wasze zdjecia. wrzucilabym tez jakas fotke Jaska:) jak sie zgodzicie oczywiscie:)

Ruda a podasz mi na maila twoj nr telefonu? ja sie nie doczekam naprawy tegop neta! czytac maile czytam ale jak mam wyslac to mam komunikat ze za dluga komunikacja z serwerem i nie sle... tak bedzie latwiej sie skontaktowac :) a maila forumowego jak ci nikt do tego czasu nie wysle na twoja skrzynke to co telefonicznie podam, albo smsem :)

Gość Ruda_102
tak, w takim razie wysle Tobie moj nr tel mailem. jak juz uporam sie z Jaskiem, bo wlasnie wstal, to przysiade z powrotem na kompa.

Wiola- te spineczki to ciotek pomysł, bo tak na co dzień to nie zakładam, choc ona jeszcze nie ściąga, ale lepiej żeby nie miała. I Inez to dobrze że nastawiłaś, ja tez długo nie mogłam, raz miałam problem z nitka bo nie zaczepiłam za jeden z haczyków" po drodze od szpulki do igły":) I Jagna fajne, duze mieszkanie a z tego co pisałas to metamorfoza będzie super, nie da się wyremontować bez bałaganu niestety! Najważniejsze że juz macie własne M! gratulacje! i powodzenia na dalszy remont I No u nas fantastyczna noc!:):):) Misia od 22 spała do 4 nad ranem, napiła sie i dalej spała do 7.30, także dzisiaj ok, aleeee ja za to się często budziłam, bo tak się już przyzwyczaiłam:O Poprostu chyba było jej za ciepło, bo ona śpi w pajacu i śpiworku, a wczoraj jak zaczęła sie wybudzać to zdjęłam śpiworek, rozpięłam nóżki pajacyka i nakryłam bawełnianym kocykiem - było ok! I Ruda daj meila to Ci podeślę

Ja Błazeja myje codziennie bo nie wyobrazam sobie aby bylo inaczej bo on tak samo sie poci jak ja. Ja myje mydelkiem bambino a do wlosow uzywam szampon tez Bambino.Obecnie do pupy bo kopie stosuje maść witaminową tak jak w szpitalu mi zaproponowano.

Cześć dziewczyny. U nas noc jak każda, pobudka jedna na jedzonko i śpimy dalej... :) I inezz- my też kąpiemy codziennie o 19, potem butla i spanie :) Tak się nauczyła i jak by czegoś tu zabrakło to problem z zaśnieńciem. Kiedyś chciałam jej przed kąpielą dać jedzenie z łyżeczki to ni zasnela dopoki nie dostała butelki :D I agatka- moja Lucyna od urodzenia robiła szoł swoimi włosami :) I Ja mam chopla na punkcie włosów i w ciązy dbałam o nie nawet dużo mocniej :) Maluje prawie raz w miesiący przez to muszę kłaść tony odżywek i masek. U mnie w rodzinie każdy wie, że najlepszy dla mnie prezent to ,,coś" do włosów :D Zawsze się ucieszę! Dlatego jestem szczęśliwa , że Lucyna ma takie ładne włosy.

witajcie dziewczyny, u nas sukces, Staśko zajada oprócz kaszek i żelaznej trójcy: marchew, ziemniak, królik, także twarożek, jajka, pietruszkę, porę, kapustę, kalarepkę, morele, winogrona, śliwki, brzoskwinie, jagody, maliny i po paru dniach jest bardzo dobrze więc dalej rozszerzam ostrożnie dietę w małych porcjach. mam też listę produktów, które Mu szkodzą :( i też się poszerza. no i surowych owoców też za bardzo nie możemy, podgotować albo kompocik. trzymam Stasia za rączki, a jak się zmęczy to pod paszkami. teraz ma fazę chodzenia przy ścianach, chodzenia trzymając się ściany, obrotów, odpychania się i chwile stania bez podparcia i bach na pupkę i znów stania i tak w kółko. Wiolu te drzwi to wyjście na balkonik, a spiżarka jest po drugiej stronie naprzeciwko za lodówką. kuchnia jest nadal taka jak na zdjęciu, planujemy ją zrobić za jakieś 4-5 lat. mi się ona też podoba, jest taka przytulna, a teraz nakładłam i nawieszałam tam na drzwiach i w oknach koronek i serwet i już jestem w raju. w weekend jak się uwiniemy planujemy wprowadzić się do sypialni, która jest już prawie skończona :D :D :D męża mam chorego, zatoki. to nasza specjalność. na rosnące zęby polecam Wam spray hascosept, u nas sprawdza się doskonale. dziś kolekcja ząbków powiększyła sie o kolejne 2 jedynki na górze i mamy w sumie 4. pozdrawiam Was!

mała agatka u nas też odkurzacz już też w naprawie, proch i tynk go dobiły... a co do kariery to też się zgadzam, ciężko to połączyć - wychowywanie i kariera, raczej też nie zrobię, bo mam za dobre serduszko po prostu, już się o tym przekonałam nie raz :( swoją drogą po pracy człowiek zmęczony do domu przychodzi, jeszcze dzieckiem się zająć... edukację skończyłam jak miałam 27 lat, ale równocześnie pracowałam, udało mi się na drugich studiach mieć indywidualny tok i pogodzić to. teraz z dzieckiem nie wyobrażam sobie jeszcze uczyć się, dlatego podziwiam Was szczerze :) :)

Ruda - napisalam ci maila, jakos doszedl, po 7 probie :P taki krociutki, bo na naszej rozmowie skonczyla mi sie karta w telefonie :D

agatka napisz mi czy na te mocne odparzenia to ta maść cynkową to grubo czy cieniutko smarować? u nas niestety mocne odparzenie i musimy się tego jak najszybciej pozbyć.

u nas katarek...muszę wrócić do waszych rad kilka stron wcześniej. jagna ten hascosept to mozna takim maluchom? bo mam w swojej apteczce. Ogólnie to wykończona jestem: praca, dom, praca, dom, wszystko w biegu. Mam dosyć.

no i u nas dalek katar:/ dzis znow maly sie meczy,myslałam ze przechodzi a tu dupa.... czyszcze nosek,robie inhalacje i jestem zmuszona jutro pojsc kupic Nasivin a nie chcialam lekow stosowac juz po ostatnich antybiotykach:(

hascosept przepisała mi nasza pediatra właśnie na idące zęby, 1 psik na każde 4kg ciałka więc psikam 2 razy i jeden taki mały psik :) na moje 10,5kg chłopsiko dobranoc Mamusie :)

Gość Ruda_102
hej, obejrzalam szybciutko Wasze zdjecia na poczcie. mala_agatka udostepnila mi haslo, mam nadzieje, ze nie bedziecie zle:) to dziwne i mile zobaczyc Was i Dzieciaczki:) Maluchy sa mega slodkie... chcialam wyslac Wam jakies swoje zdjecie, bo fajnie rowniez widziec i znac twarze Forumowiczek, ale niestety, ten kto stoi po drugiej stronie obiektywu cierpi na ich brak. puscilam tylko fotki Jasia. milego dnia

hej. napisalam sporo i mi wcielo. gryyy czy oni naprawia to chol....lacze internetowe???? dodatkowo mgla wiec jeszczce ciekawiej chodzi :P I Barbara jak maly po nocy? I Igla - jak pupa Marcelinki? I Ruda widzialam zdjecia Jasia. czyta pieknie :) jaki dorosly facet! fajne oczka ma, takie wesole:) I moze jednak dzis jakies fotki wrzuce :P jak mi bobki pozwola, bo na razie od 6 obaj szaleja :( a moja kawka???

a wiecie na ząbkowanie tez może być TANTUM VERDE, wyczytałam w ulotce i dokładnie jak ten haskosept - 1 psiknięcie na 4kg, kilka razy psikałam, skuteczniejszy dla Marcelinki niz DENTINOX I U nas odparzenie:O, ale juz jest lepiej - skonsultowałam to z "naszą" Agatką i juz jest lepiej :):) dzisiaj u nas dzień bez pampersa, tetra "poszła" w ruch, a Misia rozradowana! I Właśnie przed chwilką kolejnego guziora nabiła, ale oczywiście przy pomocy siostry

Hej:) Ruda słodki ten Twój Jasio i faktycznie oczka takie wesołe. Na zdjęciu gdzie czyta to wygląda na dużego chłopca:) U nas też odparzenie ale radzimy sobie bo nie jest zbyt duże , nam pomaga nivea na odparzenia. z ząbkami spokój, wczoaj jak zasnął o 21 tak wstał po 9:) Za to mega uczulenie na mandraynki, Teściowa go napasła i cała twarz czerwona:(

Oluśka, Ruda fajne chłopaki Ci Wasi synkowie! Urocze oczka i radość życia tryskająca dookoła:) I zapomniałam się wcześniej pochwalić:P... Marcelinka o niedzieli mówi:" mamma, mamma" dużo wcześniej zaczyna niż Hania:)

mala agatka! ciezko ale wytrwalismy :) nie wytrzymalam i wygonilam meza nad ranem do apteki po nasivin dla dzieci i fride. Zaluje ze tak pozno kupilam fride bo naprawde rewelacyjne urzadzenia :) za to tez nobel sie należy :P krople planuje na noc zapuścic malemu a w dzien bedziemy walczyc z fridą i inhalacjami :) no a ja poki co biore holinex :)