Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fddfffggdss

dlaczego nie chcecie mieć dzieci, 3 rozsądne powody

Polecane posty

Gość tahikinia
bo swait to gowno

Gość moja refleksja
wszystkie klacze rozplodowe wyjazd stąd i stać na torach czekając na pociąg

Nie chce mieć dzieci, bo: nie nadaję się na matkę, dzieci budzą we mnie agresję. Nie chcę niszczyć swojego zdrowia, a z tym wiązałaby się dla mnie ciąża, no i nie stać mnie.

Gość akukuruku
1. drą ryja bez powodu 2. ciąża niszczy zdrowie 3. nie lubie dzieci. Od dziecka.

Gość iouie
do "jak to czytam to sie ciesze"---idz na inny topik ,nie umiesz czytac ze ten jest dla osob ktore nie chca miec dzieci,skoro ty masz i jestes zadowolona to ok,ale nie przekonuj innych na sile jaki to "luksus"miec dziecko,nas to wyraznie nie kreci i twoje argumenty sa beznadziejne:O

Gość fajnie,ze nie chcecie dzieci
bo dla moich bedzie wiecej pracy, miejsc w szkołach itd

Gość dertedd4ref3443dd
qrwy qrwy qrwy!!! wywłoki!

Gość dlaczego?,.
Bo dzisiejsze życie to gówno i tyle w temacie.

Gość 757999
sa tu przynajmniej rozsadne powody dlaczego ktos nie chce,swiadomie i celowo rezygnuje z macierzynstwa..ja tez..a mam taka sasiadke co ma 3 dzieci ,kazde z innym,bez faceta i dalej szlaja sie a dzieci w domu z jej matka,dziewczymna ma 30 lat,po podstawowce,bez komentarza:O

Gość kgjgibd
swiat to gowno

Gość niby jak można chcieć mieć
skoro osoba myśląca widzi że ludzka egzystencja jest nędzna, po choinkę sprowadzać na świat kolejną osobę ? nie ma pracy, jesli jest to wykorzystują Cię lub nękają psychicznie koszty utrzymania rosną, zarobki nie niepwna przyszłość, nie widomo czy będzie na emerytury, nie wiadomo jak będzie z opieką zdrowotną w przyszłości a człowiek ma sobie dodatkowy problem na głowę brać w postaci dziecka które trzeba wyżywić, ubrać, wychować, wykształcić i liczyć na to że uda mu się znaleźć pracę..... planować dziecko jeśli dużo ludzi umiera w wieku 50 lat ? tyrać kilkadziesiat lat by potem kopnąć w kalendarz przed emeryturą ?

Gość 7hehe
no wlasnie

urodzę dziecko w wieku 30 lat, będę się zarzynać w pracy by spłacić kredyt....a w efekcie padnę na raka zanim ten kredyt spłacę szczerze ? żadna z moich znajomych która ma dzieci nie pracuje, po prostu od czasu ciąży nie miały jak wrócić do pracy, bo najpierw jedno dziecko, potem drugie, potem ciągłe choroby, problemy, przedszkole, szkoła...i w efekcie potem już nawet nie potrafiły wrócić do pracy bo kto by je chciał.....poza tym jak można pracować gdy dziecko ma szkołę do 14:00 ? kto potem zajmie się dzieckiem ? ma chodzić z kluczem na szyi ? myślicie że to że one siedzą w domu nie wpływa na to jak traktują je mężowie ? kobieta gdy zdecyduje się na dziecko jest przegrana, nie dość że cała opieka spaa na nią to jeszcze potem problemy z związku jak podsumować: ciąża to: problemy zdrowotne problemy finansowe rezygnacja z pracy i pozycji społecznej samodzielna opieka nad dzieckiem konfikty z partnerem

urodzę dziecko w wieku 30 lat, będę się zarzynać w pracy by spłacić kredyt....a w efekcie padnę na raka zanim ten kredyt spłacę szczerze ? żadna z moich znajomych która ma dzieci nie pracuje, po prostu od czasu ciąży nie miały jak wrócić do pracy, bo najpierw jedno dziecko, potem drugie, potem ciągłe choroby, problemy, przedszkole, szkoła...i w efekcie potem już nawet nie potrafiły wrócić do pracy bo kto by je chciał.....poza tym jak można pracować gdy dziecko ma szkołę do 14:00 ? kto potem zajmie się dzieckiem ? ma chodzić z kluczem na szyi ? myślicie że to że one siedzą w domu nie wpływa na to jak traktują je mężowie ? kobieta gdy zdecyduje się na dziecko jest przegrana, nie dość że cała opieka spaa na nią to jeszcze potem problemy z związku jak podsumować: ciąża to: problemy zdrowotne problemy finansowe rezygnacja z pracy i pozycji społecznej samodzielna opieka nad dzieckiem konfikty z partnerem

pozytywny aspekt posiadania dzieci ? przy sprzyjających wiatrach wyrośnie na dobrego zaradnego i samodzielnego człowieka.... a jak nie, to nadal użeraj się z niepracującym dudziestokilkulatkiem którego będziesz musiała utrzymywać bo on nie ma roboty albo się do żadnej nie nadaje...sielanka

Gość moniczka :P
- kasa - kasa -kasa - wygoda

Gość 03011
paskudne czasy by babrac sie jeszcze z dziecmi

- nie chce brac telefonu na abonament na rok wiec co dopiero z braniem odpowiedzialnosci za dziecko na 20 lat - nie chce zrujnowac sobie figury i skory - nie mam instynktu maciezynskiego i nie widze w dzieciach nic z cudu, kazdy glypi sobie moze zrobic dziecko - nie chce rezygnowac z pracy

Gość nie matka 87
wole wydać kasę na siebie i swoje przyjemności niż na dziecko nienawidzę wrzasków, krzyków itd lubię spokój jestem wygodna, lubię swoją pracę i nie mam zamiaru siedzieć w domu by zajmować się dzieckiem nie mam zamiaru się ograniczać co do wakacji, wyjść bo dziecko... ogólnie nie lubię dzieci i nie mam zamiaru ich mieć, mąż na szczęście ma takie same zdanie.

Gość gulistanna
bo swiat t jest tak niebezpieczny ze sralabym z niepokoju gdyby dzieciak wyszedł z domu

Gość gjajaa
z tych samych powodow jak wyzej

Gość ponawiam bo
ciekawy temat

Gość maselniczka biala
1.nie mam instynktu 2.dzieci to ogromna odpowiedzialnosc i finansowa i na prawie cale zycie 3.wole wydawac kase na siebie 4.dzieci i tak pojda potem w swiat a ja bede zalowac ze zmarnowalam zycie

Gość jak czytam powody powyzej
to mysle,ze idac tym tropem ( nie rodzic, bo nie wiadomo, co z dzicka wyniknie) najlpiej unikac jakiegokolwiek ryzyka w zyciu - nie wychodzic z dou, bo cegla na łeb spadnie, nie mowiac o podejmowaniu sie np nowej pracy , wyjazdów - bo skad wiadomo, co tego wyniknie, a zawsze sa niedogodnosci. Z innych powodow - widze juz te staruszki, ktore rodzily i nie rodzily - i oszalaiajaca roznice w pochwach - jakies opracowania naukowe? żródła?

Gość juleczka145
- Bo nie mam instynktu macierzyńskiego, - bo moim zdaniem nie nadaję się na matkę, - bo boję się, że wychowam moje dziecko tak, jak sama jestem wychowana, - bo boje się, że będzie przeżywało to samo, co ja,' Niedługo wychodzę za mąż i boję się, jak dogadam się z mężem w tej sprawie, bo on by chciał dziecko od razu.

Gość mamumska kiedyś
gdybym iała jeszcze raz mozliwość nie podjęłabym decyzji o macierzyństwie, pozatym dzisiaj i tak nie mam z nich wsparcia więc po co było tak się starac skoro nie ma satysfakcji, wyrosły na porządnych wykształconych i niezaleznych ludzi ale za to młodych egoistów jak większośc tego pokolenia,nie warto poswięcać wszystkiego dzieciom,nagle kiedy wyfruną okazauje się że nie ma się żadnego życia bo istniała tylko 1 ścieżka w zyciu : dzieci i dom, yy drugi raz bym na to nie poszła

Gość asfdavgf
przeludnienie na swiecie hahah co za idiota to napisał !! wyjrdz dobry człowieku 10 km za miasto i zobacz ile tam ludzi. moze przeludnienie w chinach ,,, wyjedz za wielkie miasto i przez 7 h bedziesz jechał nie napotykajac ludzi .... to tylko propaganda. ludzie zyja w skupiskach jeden na drugim temu to tak wyglada. o przeludnieniu mozna by było powiedizec jakby miasta nie mialy sie gdzie rozrastac a wolnych terenow jest w hujjj.

za każdym razem kiedy pojawia ise temat dotyczący nie osiadania dzieci pojawia się argument " ciasnej pochwy " :D i to wcale nie na ostatnim miejscu a często w pierwszej trójce . Naprawdę tak wam zależy na tych ciasnych pochwach ,ze gotowe jesteście zrezygnować z dzieci ? fascynujące .

Gość Loss santos carlos
Nie dość, że kasy nie macie to i zostaniecie same na starość. Nieciekawie.