Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pedorita

Polacy zacznijcie się uśmiechać!!!

Polecane posty

wczoraj wróciłam z Polski z narzeczoym narodowości hiszpańskiej. był to jego pierwszy pobyt ze mną w PL, zapoznanie z całą rodzinką itd. jestem z Wrocławia, piękne miasto, dosyć rozwinięte turystycznie. na co najbardziej on zwrócił uwagę i zreszta ja tez bylo to ze dokąd nieposzlismy.. zaczynajac od głupiego kiosku, przez restauracje, puby, dyskoteki, butiki po głupie stoiska z lodami... wszędzie obsługa miała twarz jakby obrażeni na cały świat... wcześniej tego tak nie widziałam ale po 5 latach mieszkania za granicą, najpierw w Irlandii a teraz w Hiszpanii bardzo sie to żuca w oczy... okropieństwo... normalnie jak zaczynasz dzień ze świetnym humorem i idziesz sobie głupiego loda kupić to sam wyraz twarzy osoby sprzedającej zmienia twój dzień.. opisze jeden przykład: Galeria Dominikanska, stoisko z włoskimi lodami.. stalismy przy ladzie z 2 min rozmawiajac miedzy soba po hiszpansku, pytalam narzeczonego ktorego mu zamówić, zero kolejek, wiec nie przeszkadzlismy naszym długim zastanawianiem się, a tu babsko z za lady do mnie wrzeszczy : co podać????!!!!!!! moj partner az podskoczył, to ja mowie jednego loda nuttella ( to bylo dla niego) a ona wrzeszczy 13 zł!!!!!!!!!!!!!! ani mnie nie pyta czy cos wiecej, ani głupie nawet "Prosze" . normalnie masakra!! juz sobie wyobrazam pojazd ze strony Europy po mistrzostwach w 2012, tylu turystów bedzie... porażka i zero kultury

Gość PYTANIE do autorki tematu
Czy Hiszpanie mają duże kutasy ??

Gość BARDZO WAŻNA INFORMACJA
Zamiast kupować loda, to ty, jako dobra narzeczona, powinnaś mu sama zrobić loda !

Gość jhuihiu
... okropieństwo... skoro polacy tacy okropni, to dlaczego nie siedzisz na hiszpanskich forach, tylko wlasnie na polskich?:D hipokryzja do kwadratu...wole poslkie minuy niz rozdziawione geby poludniowcow, ktorzy mieszkaja z mamusia w wieku 30 lat i kompletnie nieczym sie nie przejmuja

Prawda. Ale usmiechnij sie do Polaka/Polki na ulicy to albo spojrzy na ciebie jak na kretynke, albo zapyta "z czego sie kurwa cieszysz" albo uraczy innym, jakze elokwentnym komentarzem. smutasy

poczekaj jeszcze do polowy czerwca to zauwazysz owiele wiecej usmiechow. tam w hiszpani maja owiele wiecej slonca, i to moim zdaniem jest uwarukowane samopoczucie ludzi

Gość BARDZO WAŻNE PYTANIE ...
autorko tematu, już jesteś po lekcjach ?

ja jak przyjechalam z mezem ktory jest Wlochem (byl ) to tez byl zdziwiony czemu tak smutno, ale zachwycaly go nasze dziewczyny-piekne .)

Gość jhuihiu
nie dziw sie. jaka placa taka praca. witaj w polsce !!! to nie ma nic do rzeczy. W hiszpani tez jest zla sytuacja, tylko ze oni nie maja za grosz ambicji i potrafia w w wieku 40 lat mieszkac z rodzicami, a cala pensje przepieprzac na pierdoly. Nie maja za grosz samokrytycyzmu, wiec usmiechaja sie glupkowato, bo nawet nie wiedza jakimi sa pasozytami

Gość glas
Mieszkam w Se jestem juz na emeryturze mam duzo czsu wiec pomyslalam ze moge troche dorobic ale tylko na bialo. Chze pracowac tylko pare godzin tygodniowo zadne wstawanie o 6 rano. Bylam w kontakcie z polska firma ktora na pierwsze zdanie powiedziala mnie ze mnie sprawdzi. Se prawo movi ze pracodavca nie ma ma prawa tego robic a polak ma takie pravo. Podziekowalam za prace bo niechce tych pieniedzy i problemow z tym zwiazanych. Bylam pracownikiem banku.

jhuihiu samokrytycyzm nie ma nic wspolnego z byciem zyczliwym. W USA ludzie sie do siebie usmiechaja, zagaduja, w Belgii czy UK to samo. Obcy czlowiek na ulicy sie do ciebie usmiechnie. Zyczliwie, a nie zlosliwie czy z pogarda. Tylko w Polsce chodza takie hrabiny z zacietym wyrazem twarzy jakby im bylo caly czas w tylku zle.

Gość Taki kraj
popatrz na takiego smutnego polaka i pomyśl że pracuje za 1100 zł (NETTO). A kraju nie może opuścić, bo go nie stać, ma małe dzieci, chorych rodziców, nie zna języka, albo zwyczajnie ma dwie lewe ręce :o Taki kraj :o Na wschodzie (Ukraina, Białoruś, Rosija) jest jeszcze smutniej :(

wiem ze w Polsce zycie jest ciezkie, sama bylam w szoku patrzac na ceny w sklepach i porownujac płace. coraz trudniej zyć... ale co ta smutna mina na codzień pomoże... mój partner powiedział to samo: piekne miasto, piekny kraj, piekne dziewczyny, super jedzenie a wszyscy tacy smutni. poszłam tez do fryzjera bo mialam slub kolezanki, to dziewczyna ktora mnie czesala zachowywala sie jakby byla na mnie obrazona... juz wiecej tam nie pujde... mina i uprzejmosc pracownika ma ogromne znaczenie dla firmy..

Skad ja to znam... :O W Polsce to mozna niezlego dola zlapac.

Gość jhuihiu
Tylko w Polsce chodza takie hrabiny z zacietym wyrazem twarzy jakby im bylo caly czas w tylku zle. ale co cie obchodzi jaka kto ma mine? wszyscy co sraja na polske uwazaja, ze za granica panuje tolerancja, wiec dlaczego ci to przeszkadza? Dlaczego nie siedzisz na zagranicznym forum, gdzie ludzie sa bardziej zyczliwi?? Jeszcze nikt na forum nie odpowiedzial mi logicznie na to pytanie...Dlaczego Polacy mieszkajacy za granica i psioczacy na polske i polakow siedza na polskich forach??? Stawiam browar za odpowiedz na to pytanie:D

Gość jhuihiu
pujde... dobrze, ze zrobilas krajowi przysluge i wyjechalas, cwiercinteligentow mamy juz w nadmiarze🖐️:O

Gość Taki kraj
mina i uprzejmosc pracownika ma ogromne znaczenie dla firmy.. ale też minę i uprzejmość przecież da się kupić.

Gość kirek12345
nastepny kurwiszon który daje doopy jakiemus fagasowi :)

do jhuihiu niewiem co wiesz o Hiszpanii czy tylko wyssałes z palca historie. jedyna prawdą z tego co mówisz to to ze sa zżyci z rodzina i rzeczywiscie mieszkaja z rodzinami do póżniejszego wieku niz w polsce. tez później wychadza za mąż i zakładaja rodziny. poprostu dłużej czują się dziecmi. ale ja bym tego pasożytnictwem nie nazwała. taka mają kulturę. są bardziej wyluzowani i wiedzą jak cieszyć się zyciem. nie kazdemu sie powodzi, krysys bardzo uderzył w hiszpanie i wcale tu nie tak łatwo. ale nikt to do domu pracy nie przynosi i na odwrót... zawsze widac usmiechy na twarzy i zyczliwosc ludzi... nikt do siebie bez podowu nie pyskuje..

Gość salianka
Całkowicie się z tobą zgadzam.Polacy są mistrzami świata w malkontenctwie i ponuractwu.Nie zwracałąm na to zbytniej uwagi aż do powrotu ze Szkocji.Tam ludzie chodzą uśmiechnięci,życzliwie nastawieni do innych.A tu? Rozumiem,że mamy gorsze warunki gospodarczo-polityczno-niewiadomojakie,ale to nie powinno przeszkadzać w zwyczajnej,codziennej uprzejmości.

WSNR 🖐️)) To moja sprawa jak często się uśmiecham, apel autorki mam zamiar uczcić dniem żałoby. :classic_cool:

Gość jhuihiu
a dlaczego nie mam siedziec na polskim forum?? Zabronisz mi?? odpowiedz na poziomie podstawowki. widzisz, nawet logicznie nie potrafisz wyjasnic dlaczego siedziesz na forum ludzi, ktorych tak krytykujesz:D pedorita, teraz to mnie rozsmieszylas. To ze hiszpanie mieszkaja tak dlugoi z rodzicami nie ma nic wspolnego z faktem, ze sa zzyci z rodzina, tekst roku:D:D Oni po prostu sa zajebiscie wygodniccy i nie maja takiej jak Polacy ambicji, aby byc niezaleznymi ludzmi. Gdyby w Polsce 30latek mieszkal sobie z mamusia i nie myslal o usamodzielnieniu sie, to bylby nazwany nieudacznikiem, a Hiszpan juz nie, bo jest Hiszpanem?:D Sorry, ale facet ktory ma 30 lat, prace i mieszka z mamusia, ktora mu pierze, sprzata i gotuje, a seks uprawia w samochodzie, bo nie ma wolnej chaty jest dla mnie po prostu zalosny:D

dyrektore nie zamierzam ci tu udowadniac poziomu mojego hiszpanskiego, z ktorego jestem bardzo dumna. tu nawet nie o to chodzi.. jak mam ochote to se bede tam stac 30 min i dukac , bo nikomu ie przeszkadzam. a ta panienka taka ma prace to niech ja wykonuje jak nalezy.. ja nie nazekam na polske, mowiac ze wszystko jest beeee. na wiele rzeczy moglabym sobie ponazekac na hiszpanskim forum. a pisze na poslkim bo temat jest o polakach. ja tylko prosze o troche usmiechu, dla dobra calego kraju. moja opinie moze maja w dupie, ale moj facet jest 100% turysta i takich bedzie 2012 multum, i jak oni wszyscy wyjada z taka opinia jak moj to Polska na tym tylko straci...

jesteśmy wymagającym narodem, przynajmniej ja nas tak postrzegam, ale nie w pejoratywnym znaczeniu tego słowa, po prostu wkurza nas że za tą samą robotę za granicą, na zachodzie mają kilka razy więcej, to zapewne frustruje sporą część społeczeństwa i według mnie to normalne, życie jest jedno i każdy chciałby je przeżyć komfortowo, łatwo się mówi uśmiechajcie się, nie każdy ma ku temu powody

jhuihiu glupie pytanie, odpowiedz na tym samym poziomie. Na szczescie jest tu garstka osob (nie takich hrabin jak ty), z ktorymi mozna normalnie podyskutowac. I nie, nie sram na Polske jak to gdzies napisalas. Niedosc, ze nieuprzejmi to jeszcze nie potrafia z klasa przyjac slow krytyki. Tak, tak to o tobie jhuihiu.