Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dadasasasasasas

Obowiazkowa lektura dla wszystkich kobiet! Porady dla kobiet!

Polecane posty

Gość dsdsdsdsd
ehhh, nie masz gg, z kim ja chce dyskutowac, nie tylko rece opadaja jak to czytam :) "Gdyby nie feministki, to chyba nie pisałabym na tym forum, nic nie mogłabym zrobić bez zgody jakiegoś faceta. Więc nie pie**ol głupot." Nie pisalbys gdyby nie faceci, bo ktos musial wynalezc komputeru i internet i z cala pewnoscia nei byly to kobiety hehe

Gość Babook
Tak, zwłaszcza Łagiewka. Bez sztabu specjalistów mógłby tylko się walnąć w głowę młotkiem. :)

Gość dsdsdsdsd
@Babook Ale ja nie pisze ze kobiety sa gorsze od facetow, ze faceci sa lepsi!!! Nic z tych rzeczy. Ja tylko pisze oczywista oczywoistosc ze kobiety sa glupsze od facetow. To taka sama oczywistosc jak ta ze faceci sa bardziej agreswyni wlasnie z pwoodu testosternu!

Gość Babook
Przepraszam, Łągiewka.

Co w tym złego, że nie mam gg?? Nawet gdybym miała to nie dałabym go tutaj... Używam FB do kontaktów z ludźmi.

Gość Babook
Nie oszukasz mnie, bo mam intuicję. :P Nie napisałeś tego o agresji facetów, bo czerpiesz satysfakcję tylko z wytykania błędów kobietom. To nie ma nic wspólnego z obiektywizmem, prawdą, tylko z szowinizmem. :) Dobra, dobra. Może nie jesteś szowinistą.

Gość dsdsdsdsd
Wiekszosc osob w twoim wieku ma gg i to zdecydowania wiekszosc. Szkoda ze nie masz, wiec nie podyskutujemy na osobnosci i nie dowiesz sie paru ciekaawch rzeczy. Twoja strata i mysle ze moja albowiem uwazam ze bylabys ciekawa introlokutorka

Gość dsdsdsdsd
A TY Babook ile masz lat, moze Ty masz gg? Intuicja to najwieksza bron i przewag kobiet nad facetami. Czasem jestesmy bezradni wobec was i waszej intuicji..

A, nie chce mi sie tłumaczyć już i rozmawiać, bo do tego antyfeministy nic nie dotrze.

Gość dsdsdsdsd
Mnie mozna przekonac tylko trzeba miec odpowiednie arguemnty, a ze takich nie macie to juz nie moja wina

Żadna go nie chce to chce się chłopak dowartościować tym, że jakieś samce tysiące lat temu coś znaczyły.

Gość dsdsdsdsd
"Żadna go nie chce to chce się chłopak dowartościować tym, że jakieś samce tysiące lat temu coś znaczyły." Ojejej, wychodzi na to ze kboiety sa takie madre ze wiaza sie z facetami ktorzy dzis nic nie znacza! Logika kobiet...

Pozatym autor jest rasistą, bo uważa za głupsze kobiety (a badania nigdy tego nie potwierdziły), murzyni i azjaci też głupsi?

"Ojejej, wychodzi na to ze kboiety sa takie madre ze wiaza sie z facetami ktorzy dzis nic nie znacza! Logika kobiet..." Bo nic nie znaczą... zwłaszcza taki robak jak ty, który chełpi się sukcesami innych i przypisuje je właściwie sobie tylko dlatego, że należy również do samców (a może jednak nie haha). Też masz się czym szczycić, sukcesami innych... żałosne, prawda?

Gość dsdsdsdsd
"Pozatym autor jest rasistą, bo uważa za głupsze kobiety (a badania nigdy tego nie potwierdziły), murzyni i azjaci też głupsi?" Kobieto nie osmieszaj sie! Sprawdz co oznacza termin rasizm!! Rasizm nie ma nic wspolnego z plcia! No chyba ze uwazasz ze kobieta to inna rasa niz facet!

Gość MartaKrakow
"Ja tylko pisze oczywista oczywoistosc ze kobiety sa glupsze od facetow." - :D naukowo dowiedziono, że inteligencje dziedziczy sie po matce. Pozdrów swoją mamę prosze:). Argumenty, typu, że więcej jest naukowców, wynalazców wśród meżczyzn dowodzą jedynie, że faceci są bardziej ambitni i skorzy do poświęcenia własnego życia np w imie nauki. Może powiem po sobie. Co z tego, że programuje, mam duże umiejętności plastyczne, moje teksty ukazały się drukiem? Nie chce pracować dla sławy od rana do nocy, mam gdzieś, że nie zostanę wpisana do encyklopedii itd. Ciekawa jestem ilu z wypowiadających się facetów o wyższości mężczyzn nad kobietami, ma na koncie wynalazki i odkrycia naukowe :D. Łatwo się podpisać pod osiągnięciami innych facetów, co? A może tak sam się poświęcisz i coś zrobisz dla ludzkości w swoim życiu?

Gość OLGaaaMMMM
MALARSTWO:Sofonisba Anguissola(renesans), Artemisia Gentileschi(bywa mylona z Caravaggiem),Olga Boznańska, Teresa Pągowska, Charline von Heyl, Abakanowicz(co prawda nie malarka ale wybitna artystka), Szapocznikow, Maria Jarema, Tamara Łempicka, Izabella Godlewska, Frida Khalo... O geniusza bardzo ciężko nie zapominajcie, że kobiety miały utrudniony dostęp do nauki czy sztuki(wystarczy przeczytać biografię niektórych z wymienionych przeze mnie artystek ), tak więc zapewne były ale zamiast tworzyć wybitne dzieła niańczyły dzieci.

Gość dsdsdsdsd
""Ja tylko pisze oczywista oczywoistosc ze kobiety sa glupsze od facetow." - naukowo dowiedziono, że inteligencje dziedziczy sie po matce. Pozdrów swoją mamę prosze" Marto z Krakowa, piszesz z miasta inteligentow(mojego miasta tak na marginesie) a w ogole nie myslisz. To prawda ze inteligencje dziedziczy sie po matce, ale to nie oznacza ze syn ma taka sama inteligencje co matka. Gdyby tak bylo to matka Einsteina bylaby takim samym geniuszem jak sam Einstein a tak nie bylo. Mysl, to naprawde nie boli!

Gość na poczatek : nie jestem
feministką, jestem zadowolona ze swojej płci, spelnioną w macierzyństwie i małzenstwie kobietą. Po pierwszej tez autorki: Gdyby spytano mnie, czy chciałabym,zeby moj maz był szambiarzem i alfonsem popukałabym sie w głowę. Nie ten charakter, nie to wykształcenie. Wiekszość zawodów "typow meskich" charakteruzuje sie tym, ze wymaga wiekszej sily fizycznej( chocby ó górnik czy rzeznik). Słaby mężczyzna rowniez takiego zawodu nie wybierze . Zważ,ze WSZYSTKIE zawody były kiedys uwazane za męskie. Kobiety pozno uzyskaly prawa wyborcze , a w olbrzymiej częsci swiata ich nie maja ( chocby W środku Europy - Watykan, czy do 91 roku jedna z cżęści Szwajcarii) do tego dochodzi cos takiego, jak tysiace lat trwajaca tradycja , pochodzaca z czasow, kiedy sila fizyczna była głownym atutem. Tego sie nie da zmoienic przez kilkadziesat lat. Nietrafione jest np ( ustanowiony przez mżączyn ) wczsniejszy o 5lat wiek emerytalny dla kobiet - wlasnie kobiety, gdzy odchowaja dzieci moga iśc w zawodzie , jak burza i odrobic te 5 lat przez ktore je wychowywały . Ale nie przyjmuje sie ich do pracy tylko dla tego, ze "za stare". Za wzgledu na tradycje i fakt, ze świat nie jest jeszcze dostosowany do usprawnienia zająć ,zwyczajowo uznawanych za kobiece, kobiety maja po prpstu MNIEJ CZASU, zwazywszy, ze nie chcą- bo i dlaczego by? rezygnowaqc z macierzyństwa. Ale prosze bardzo - spojrzmy, jaki jest obecnie procent profesorow na swiecie, ile przybylo nobkistek. Oczywiscie , zgadzam sie ,ze kobieta nie jest taka sama , jak męzczyzna - i cale szczescie, ale przyklady, dotyczce sfery intelektualnej, sa nietrafione.

Gość MartaKrakow
dsdsdsdsd - skoro myślenie nie boli, to po co o tym piszesz? :D typowe zagrania słowne, wymyśl coś oryginalnego może co do dziedziczenia, to wiadomo, że sprawa nie jest prosta, w drugą stronę też i wiele kobiet mających dzieci z nobilistami też się zawiodło, ale były takie badania i lepiej dla ludzkości, jeśli to te bardziej inteligentne kobiety będą mieć dzieci po za tym może odniesiesz sie do reszty mojej wypowiedzi? co Ty zrobiłeś w życiu? czy jakbyś teraz umarł to za kilkadziesiąt lat zostanie po tobie jakieś osiągnięcie naukowe?

No matka Einsteina to pewnie miała warunki do zaistnienia w świeci nauki. Zapewne ukończyła studia, ale kobieta głupia jest więc nic i tak nie mogła osiągnąć :o

Gość MartaKrakow
myślę nawet, że o Skłodowskiej nie usłyszelibyśmy, gdyby nie jej mąż, który jej umożliwił przecież karierę. Dzięki niemu mogła wykorzystać swój potencjał i umiejętności, ale gdyby wyszła np. za właściciela jakiejś fabryki butów, to by przez to była nagle mniej inteligentna? jest dużo takich przykładów, bo to kobiety musza rezygnować ze swoich karier naukowych ze względu na dzieci, facet - naukowiec, gdy zostanie ojcem nie musi rezygnować z pracy i Bogu dzięki, że tak jest. Gdyby kobiety tak miały, to by większości z nas tutaj nie było. Ciekawa jestem, czy wypowiadający się tutaj faceci cieszyliby się, gdyby ich żony, matki, koleżanki myślały tylko o pracy, karierze naukowej itd. Powinniście być wdzięczni, czyli nie poniżać kobiet ze względu na większe predyspozycje do wychowania dzieci, niż tworzenia nowych wynalazków itd. To nie świadczy o mniejszej inteligencji, ale o innych celach życiowych.

Powinniście być wdzięczni, czyli nie poniżać kobiet ze względu na większe predyspozycje do wychowania dzieci, niż tworzenia nowych wynalazków itd. To nie świadczy o mniejszej inteligencji, ale o innych celach życiowych. No właśnie!! I o to mi chodzi!

Nie uogólniajcie też, moim celem życiowym akurat nie jest macierzyństwo, każdy ma inne cele w życiu, a dziecko nie powinno być przeszkodą w ich realizacji, nie powinno też być głównym celem, ale to tylko mój pogląd.

Gość dsdsdsdsd
Drogie panie, jestescie wspaniale, niezbedne dla nas facetow, macie wiele wspanialych cech, w wielu rzeczach bijecie na glowe facetow co nie zmienia faktu ze jestescie mniej inteligentne do facetow i musicie to zakceptowac. Tak samo jak faceci musza zaakceptowac ze kobeity maja wyzsza inteligencje emocjonalna, ze kobiety maja zdolnosc robienia kilku rzeczy na raz, ze kobiety maja intuicje. NAtura nie obdarzaly Was takim intelektem jak facetow ale nie jestescie uposlodzone bo macie intuicje, to wyrownuje a moze nawet poowoduje ze czesto jestecie lepsze od facetow.

wystarczy poczytac biografie slynnych ludzi - owszem - mężczyzn - p r a w i e w s z y s c y byli fatalnymi męzami i ojcami. Szczerze mówiac, nie moge sobie przypomniec zadnego przykladnego w zyciu osobistym! No kto? Latwiej jest robic badania, kariere, tworzyć, bedac kompletnym egoistą. Kobietom natura nie pozwala na wyrzeczenie sie własnych dzieci w imie innych celów. Ale jesli ktos/ cos im bedzie madrze pomagac - a świat ku temu zmierza - na pewno sie bardziej rozwiną

Mhm, powtarzasz się kochany tylko szkoda, że twoja teoria nie ma żadnego poparcia i jest wytworem twojego małego móżdżku. Podaj w końcu jakieś spójne argumenty to będziemy dyskutować 🖐️

i n t e l i g e n c j a - wg słownika umysłowa zdolność do postrzegania, analizy i optymalnej (lub zbliżonej do optymalnej) adaptacji do zmian otoczenia. Akurat kobiety sa mistrzyniami swiata w adaptacji do zmian otoczenia- chocby ze wzgledu na koniecznośc zabezpiecznia bytu dzieciom. Facet walczy - madrze, czy głupio , czesto ginie. Kobieta przetrwa . Czyli własnie - inteligencja.

Gość dsdsdsdsd
"wystarczy poczytac biografie slynnych ludzi - owszem - mężczyzn - p r a w i e w s z y s c y byli fatalnymi męzami i ojcami" Zacznijmy od tego ze wielu wybitnych facetow nie mialo w ogole zony, bo nie ma tak duzej ilosci wybitnych kboiet jak facetow a ludzie dobieraja sie takze pod wzgledem intelektu(sa wyjatki rzecz jasna) To dlatego mamy tak wielu samotnych bardzo inteligetnych facetow, oni nie maja sie z kim wiazac, brak jest kobiet na ich poziomie. Z drugiej strony z powodu tego innego rozkladu inteligencji jest wielu facetow debilli co generuje wiele singielek