Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dadasasasasasas

Obowiazkowa lektura dla wszystkich kobiet! Porady dla kobiet!

Polecane posty

Gość na poczatek : nie jestem
A co do Eisteina -jego żona tez studiowała fizyke i matematyke - a pamietajmy, jakie to były lata dla kobiet - 1900 ! Ale jednoczesnie urodzila trojke dzieci - ktos je musial wychowac - nie Albert, ktory idealnym mezem i ojcem , mówiac delikatnie, nie był. Nie gotował kaszki, nie karmił piersią, nie kołysał w nocy, robił karierę.

Gość jest w tym trochę prawdy
że mężczyźni bardzo utalentowani są złymi ojcami - tak szerzej, to często osoby bardzo dobrze rozwinięte intelektualnie są wręcz "upośledzone" emocjonalnie i społecznie (nie tylko w kwestii rodziny, ale i np. relacji koleżeńskich, współpracy zawodowej itp.). Jedyne z czym się nie zgodzę, to że kobiety jakoś tam z natury nie mogą porzucić dziecka dla wynalazku a mężczyźni mogą - moim zdaniem to nie natura, a kultura. Kobieta ma taki sam instynk jak ojciec, tyle, że mniej jej wypada iść do roboty zamiast do dziecka.

Gość dsdsdsdsd
Prosze o podanie chociaz jednego arguemnty za tym ze kobiety sa inteligentniejsze od facetow. Czekam.

Zacznijmy od tego ze wielu wybitnych facetow nie mialo w ogole zony, bo nie ma tak duzej ilosci wybitnych kboiet jak facetow a ludzie dobieraja sie takze pod wzgledem intelektu(sa wyjatki rzecz jasna) Wielu wybitnych facetów było gejami - zauważ. Wiekszosc jednak była żonata i to z kobietami, które pomagały im robic kariere. A współcześnie - prowadze zajecia na Politechnice z kobietami i mężczyznami. Są głupi i madrzy studenci, ale na płec sie to kompletnie nie przeklada. Nie wiem, w jakim Srodowisku przebywasz. Wsród moich zanjomych, wykształconych ludzi mazczyzxni jakos potrafia sobie znależć madre zony - i vice versa. Wsród mlodszego ode mnie pokolenia widzę natomiast nowa ceche - wiecej jest mlodych madrych, wykształconych kobiet i to im trudniej znaleźć sobie męza na poziomie. Kobiety sa coraz bardzoiej ambitne. To znak czasów

Gość dsdsdsdsd
"Wielu wybitnych facetów było gejami - zauważ. Wiekszosc jednak była żonata i to z kobietami, które pomagały im robic kariere." Mozesz podac parenasscie nazwisk z tych wielu facetow geniuszy ktorzy byli gejami? Na slynnej liscie M.Harta 100 postaci ktore mialy najwiekszy wplyw na dzieje ludzkosci sa tylko dwie kobiety na odleglych pozycjach(krolowa Izabela I na 65 i krolowa Elzbieta I na 95. Az 19 osob z tej listy nie wstapilo w zwiazki malzenskie i az 26 nie mialo dzieci, a takze co najmniej jeden z nich umarl jako prawiczek - nie bede pisal jaki to slynny fizyk bo kazdy wie.

Gość dsdsdds
Kobiety zamikly jak zawsze gdy nie maja argumentow

Gość Babook
Przyznaję, faceci są o wiele inteligentniejsi, najmądrzejsze rzeczy jakie czytałam w swoim życiu, które wyjaśniły wiele spraw, były napisane przez facetów. Co więcej mit o tym, że kobietę nie można zrozumieć to właśnie... mit, faceci doskonale rozumieją kobiety, to kobiety nie rozumieją facetów, ew. nie chcą przyjąć do wiadomości ich prostoty w sposobie rozumowania. Amen!

kobiety zamilkły, bo maja inne sprawy na głowie , nie tylko siedzenie na kafe Prosze bardzo- słynni geje -Aleksander Macedoński , Leonardo da Vinci, Michał Anioł,Piotr Czajkowski, Oskar Wilde, Marcel Proust, Karol Szymanowski, Miron Białoszewski, Elton John, George Michel, Cole Porter, Pedro Aldomovar, Caravaggio, Jarosław Iwaszkiewicz, Roman Dmowski, Jerzy Andrzejewski , Rimbaud, Verlaine, Versace, Laurent, Galliano, Dolce, Gabbana, Gaultier, Jean Marais, Richard Chamberlain, Rock Hudson, James Dean, Tennessee Williams, Klaus Mann - to tylu sobie przypomniałam na razie

i jeszcze do wypowiadających się tu w "jedyniesłusznym" tonie panów: Musicie być kiepscy, jeśli nie macie w swoim towarzystwie prawdziwie inteligentnych kobiet.

Gość dsdsdds
Dmowski nie byl gejem, rywalizowal z Pilsudskim o te sama koobiete i przegral

Gość dsdsdds
Dean tez nie byl gejem

Za Dmowskiego nie daję głowy, takie są opinie wspólczesnych homoseksualistów, ( czytałam o tym, nie w polskiej literaturze) mimo tego, że historia z kobietą i Piłsudskim jest dość znana. Natomiast Dean z cała pewnoscia miał kochanków, wymienianych w jego biografiach, był bi, czyli tez nietypowy. Dalej nie będę odpowiadac - nie dlatego,ze nie mam argumentów, tylko po prostu idę spać.

Gość DMOWSKI??
o kurde on faktycznie był dziwny z wyglądu. ale może jednak nie był. hmm

Prosze o podanie chociaz jednego arguemnty za tym ze kobiety sa inteligentniejsze od facetow. Czekam. Więc jeszcze na koniec: nie ma co uogólniać - wiele zalezy od tego, w jakich warunkach , w jakiej rodzinie, w jakich czasach, kraju zyja kobiety, jakoie maja geny - itd . Jest na swiecie wiele kobiet inteligentniejszych od mężczyzn, tak jak i wielu mezczyzn inteligentniejszych od kobiet. Sama znam bardzo wielu facetów mniej inteligentnych ode mnie i od moich kolezanek :)

Gość dsdsdds
"Za Dmowskiego nie daję głowy, takie są opinie wspólczesnych homoseksualistów" Haha. Wiesz, wg opinii wspolczesnych homoseskualistow to bardzo wielu ludzi, nietylko wybitnych byl lub jest homoseksulistami. Homoseksualisci bardzo zawyzaja licze homseksualistow bo maja w tym duzy interees. Robia tak by pokazac ze ich jest i bylo tak duzo i zeby dac im wieksze prawa bo problem nie jest marginalny.

Gość alejezeoawala
Milczenie

Gość wewew
mocne

Gość alejezeoawala
Panie musza to przeczytac dla swojego dobra

Gość czy to taki jak na aukcji?
ciekawe jak mialy odkrywac jak pod przymusem dzieci rodzily

Gość alejezeoawala
Czytac drogie panie, czytac

Gość Mam problemmmmsssss
4. Malarstwo: żadnego Dalego, Malczewskiego (propozycje współczesnych malarek są dodatkowo antysztuką). __> a Frida Khalo?

Gość alejezeoawala
Khalo to wyjatek od reguly

Nie ma żadnej różnicy w średniej inteligencji między kobietami, a mężczyznami. Jednak kobiety są dużo mniej porywcze i lepiej radzą sobie z zarządzaniem :)

Gość MALKY
Przepraszam, ale skąd autor wziął, że tylko 1% kobiet zarejestrowało wynalazki w urzędzie patentowym w 2010 roku? PROSZĘ O LINKA.

Gość dadasasasasasas
Nastapila mala pomylka, nie w 2010 tylko w 2008 i nie 1% tylko 1.5% Link, wypowiedz JKM podczas wizyty w Dzien Dobry TVN

Gość chemtrails
No tak, a on to skąd to wziął? Można to znaleźć na stronie urzędu patentowego? Bo muszę to pokazać mojej przemądrzałej koleżance. :PP

Gość tnbbwhno5
dlaczego szerzysz nienawisc, niezdrowe emocje? nie warto zastapic tego szacunkiem?

Gość juuuuuuuuuu
podbijam