Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAM PYTANIEEffff

MÓJ PIES SIE STRASZNIE BOI BURZY..JUZ NIE WIEM CO ROBIC??BLAGAM DORADZCIE MI.

Polecane posty

Gość MAM PYTANIEEffff

JA JUZ NIE DAJE RADY..moj pies ma juz 7 lat .kundelek i strasznie sie boi burzy i fajerwerków..dostaje wtedy ataku nerwicy ..strasznie dyszy i oczy ma az czerwone i serce mu wali jak szalone i nie pomaga nawet ze siedze z nim i glaskam go...nie wiem co mozna zrobic by jakos normalnie funkcjonowal bo teraz burza jest czesto... jest to pies podwórkowwy mieszkajacy na wsi i w budzie...i na burze zawsze zabieramy go do domu a kiedy zamykamy go na dole w pokoju to potrafi dostac takiego szaly ze ostatnio rozwalil cale drzwi i zgryzł..

Gość MAM PYTANIEEffff
ale serio pytam co mozna robic by jakos mogl normalnie zyc..?

Gość Goja35,.,.
Po pierwsze psy bardzo często boja sie burzy,nie lubią błyskow,grzmotów i wyczuwaja zmiane cisnienia co dla nich jest bardzo nieprzyjemne.Popelniasz błąd przytulając i głaskając psa kiedy sie boi.......utwierdzasz go w tym strachu.Dostaje nagrode za to ze sie boi-on to tak rozumie.Jesli to mozliwe to postaraj sie odwrocic uwage psa od burzy-baw sie z nim,rzucaj mu piłke,ucz go jakis komend.Niech piesek robi cos co lubi-byc moze za jakis czas nauczy sie ze burza kojarzy sie dla niego z czyms dobrym.Powodzenia.