Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milva1989

ŚLUB CYWILNY Z DZIECKIEM

Polecane posty

Gość Milva1989

Zastanawiam się, czy formalnie nie ma jakichś ograniczeń, jeżeli młoda para posiadająca dziecko chce wziąć je na ceremonię?ktos może mi udzielić informacji? Dodam, ze chcielibysmy by cora stala razem z nami, bo nie bedzie nikogo do opieki(nie zapraszamy gosci).Ktos sie moze orientuje w temacie?

nie ma przeciwskazań, żeby dziecko było obecne podczas ceremonii, odnośnie stania razem z wami nie wiem ale myślę, że spokojnie bez problemów będzie można :) życzę szczęścia na nowej drodze :)

Gość Milva1989
dzieki serdeczne za mile slowa. Mam nadzieje, ze nie trafimy na jakiegos urzedasa -sluzbiste, ktory krtzywym okiem bedzie patrzyl na obecnosc corci. A przeciez to swieto calej naszej rodzinki - nas i jej:)

uroczystość trwa ok. 15 minut, wchodzisz, urzędniczka kieruje do was mowę, która trwa ok. 5 minut, potem skłądacie przysięgę, nakłądacie obrączki a na końcu podpisujecie dokumenty więc przez większość czasu będzie się "coś działo", nie wiem jak reaguje wasza córeczka ale jeśli potrafi usiedzieć w miejscu chociaż te 5 minut to będzie ok. Ponadto myślę, że w dzisiejszych czasach niewiele jest tych cywilnych ślubów (chociaż nie wiem, mogę się mylić bo w końcu coraz więcej ludzi rezygnuje z kościelnego) i myślę, że urzędnik w usc nie powinien być jakiś gderliwy. No w każdym razie tego życzę i jeszcze raz szczęścia, pozdrawiam.

Gość Milva1989
dzieki serdeczne:) rzeczywiscie, nie trwa to zbyt dlugo i chyba da sie wytrzymac, nawet takiej malej wiercipiętce:)

Gość Armani Code
nie ma żadnych ograniczeń. do USC możecie zapraszać kogo chcecie - dzieci, dorosłych itd. także córkę tym bardziej.