ultimate-strike 0 Napisano Maj 12, 2012 To czas się zabrać za szycie. :) Na zielonego MacLeoda sam bym się zapisał, o ile to ten ciężki. :) Jeżeli nie, to zastanowię sie nad tym szarym Stweartem, ile byś chciała za sześciojardówkę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Maj 13, 2012 Widzę, ze przecenę na trzyjardówkę zrobiłaś. :) A wracając do tartanow, jak się zapatrujesz, na pomysł uszycia tartanowego kiltu, nie musi być cieżki, ważne żeby był w miarę tani i wystawienia na Allegro, bo wszystko wskazuje, ze zapotrzebowanie jakieś jest, a podaży brakuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Maj 13, 2012 na 5 yardów bezwzorkowego potrzeba 2m2 tkaniny, na tartanowe jeszcze nie wiem. Przyjmując i tu podobne zuycie koszt materiału ok 80-100zł, trzeba zatem znaleźć dojście do tańszych tkanin, żeby to się nie obyło kosztem jakości. Skoro Heritage takie ma to i u nas powinna się udać taka sztuka. KIlty sygnuję swoim nazwiskiem zatem muszą być bez zarzutu co do jakości i wykonania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Maj 13, 2012 5 jardowe kilty z Ebaja mają to do siebie, że przeważnie mają 3 do 4 jardów, stąd cena. :P Przyjmij\my, ze zrobisz prawdziwą pięciojardówkę, koszt materiału wyjdzie 100 zł, w ten sposób razem z robocizną i paskami wyjdziesz poniżej 200 zł. To powinno wystarczyć do sprzedania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Maj 14, 2012 18 maja obchodzony będzie Dzień Kiltów i Męskich Spódnic, kto świętuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Maj 15, 2012 Arnodike, uważaj na Allegro, nie otwieraj fałszywych linków z maili: http://nt.interia.pl/internet/wiadomosci/news/nowy-atak-na-uzytkownikow-allegro,1796457,62 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Maj 18, 2012 wirusy czaja się wszędzie isą podstępne. Na szczęście dają się usuwac, ale lepiej uważać. Dla zainteresownych - wystawiłam swoje kolty równiez na alledro http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=506615 Jak się Wam podobają? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Maj 18, 2012 Mi się podoba, przecież wiesz. :) Z ich sprzedażą na Allecośtam może być trochę problemów, lepiej by poszły te pięciojardówki Black Watch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultimate-strike 0 Napisano Maj 21, 2012 Wczoraj w tefałenie mi jacyś kilciarze migneęli w programie poświęconym Euro 2012, wychodzi na to, że kilt będzie strojem kibiców polskiej reprezentacji na tej imprezie. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Lipiec 6, 2012 Minęło trochę czasu od odwiedzania tego wątku, w międzyczasie uszyłam trochę kiltów, i tradycyjnych i tych nowoczesnych np. Utilikiltów - jednak i u nas panowie całkiem chętnie zakładają męskie spódnice ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Lipiec 13, 2012 Witaj Arnodike:-) zapewniam, że kiedyś się do Ciebie zgłosze:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Lipiec 13, 2012 zapraszam ;-) http://arnodike.blog.interia.pl/ fotki są wyjściowymi propozycjami, to co limituje to dostępność materiału i wyobraźnia. Reszta jest do uzgodnienia ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcineczek80 Napisano Listopad 16, 2012 A ja mam fajną skórzaną spódnicę maxi i teraz, jak byłem w Niemczech to cały czas w niej chodziłem. Super!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Listopad 17, 2012 w kilcie można chodzić przez cały rok, niezależnie od pogody. Ciepłe kilthose / w Polsce - pytać w sklepie o zakolanówki, niczym się nie różnią od oryginalnych szkockich/ takie z kaszmiru lub owczej wełny bardzo dobrze zdają egzamin w chłodniejsze dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie d'Argent 0 Napisano Marzec 22, 2013 Czołem, szukam miejsca w necie, gdzie zbiera się jakieś środowisko fanów męskiej spódnicy - ale gdzie zajrzę, to już dawno wymarłe... :-( A jak tutaj? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Marzec 23, 2013 fakt, nieco martwawy wątek, bo u nas to użytkownicy niszowi, co nie znaczy, że temat nie jest obserwowany ;-) Pozdrowienia Arnodike http://arnodike.blog.interia.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie d'Argent 0 Napisano Marzec 23, 2013 A to się miło składa, bo ja wlaśnie z dużym zainteresowaniem obserwuję Twojego bloga :-) Dałem też głos na forum kiltowym Strikemastera, ale bez efektu. W sumie szkoda, bo tutaj nagłówek "forum dla kobiet" nieco mnie peszy ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ŁysyRudzielec Napisano Marzec 23, 2013 Mój chłopak raz zalał sobie czymś spodnie, nie miał drugiej pary i pożyczyłam mu moją spódnice. Do dziś mam zdjęcie na którym mój skarbuś robi placka ubrany w spódnicę. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Marzec 23, 2013 Strike ostatnio zasuwa na dwa etaty, pewnie nie miał kiedy się odezwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie d'Argent 0 Napisano Marzec 23, 2013 @ ŁysyRudzielec: no i jak było? Jesli nie wyglądał tragicznie i nie ubyło mu od tego męskości, to dawaj gościa tutaj :-) A jeśli było źle... to znaczy, że trzeba popracować nad innym fasonem ;-) @ Arnodike: nnno tak, ale nawet jeśli S. się na chwilę oderwie od reala, to i tak będzie nas tam dwóch ;-) Ewentualnie, z Tobą troje... ja jeszcze mam kumpla zainteresowanego tematem... mmmm ;-) Naprawdę nie ma w naszym necie miejsca bardziej tłumnego? 18.05. za pasem - możnaby się skrzyknąć na jakąś akcję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Marzec 23, 2013 Można założyć grupę kiltową na facebooku ;-) Kafeteria nie jest zła, ale kojarzona jest jednak jako "babski" portal. 18sty za pasem, z facebookiem mogłoby się udać. Co do komfortu noszenia kiltu, no cóż, jednym wystarczą spodni, kilciarze potrzebują więcej miejsca ;-) A tak na poważnie, to po prostu eleganckie, wygodne i bardzo praktyczne ubranie. Szkoda, że u nas tak mało rozpowszechnione. Jak by nie było, promocji kiltu na polskim gruncie nigdy za wiele. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie d'Argent 0 Napisano Marzec 23, 2013 Co do zalet kiltu - mnie akurat przekonywać nie trzeba. Od ładnych paru lat jestem dumnym posiadaczem przyzwoitego Blackwatcha, i noszę go przy różnych okazjach spacerowo-towarzysko-imprezowych. Pewnie niebawem przyjdzie pora na coś jeszcze - myślę o utility camo i/lub jeans oraz o polskim tartanie. Swoją drogą, gdyby się okazało, że masz wolne moce przerobowe, a cena mnie nie zabije, to chętnie bym zamówił coś marki "Arnodike", zamiast wspierać anglosaskich imperialistów ;-) Do "babskości" tego forum zaraz przywyknę, ale ono jakieś takie nieinstynktowne jest w obsłudze, no i apostrof w moim nicku mi przerabia na jakiś bajzel :-( A gdy poczytałem inne wątki, przynajmniej niektóre, to mi ręce opadły :-) Na facebooku do tej pory udawało mi się nie być, ale dla idei jestem gotów się poświęcić i zarejestrować - faktycznie, to chyba największa szansa wypłynięcia na szersze wody. A chyba pora najwyższa... Ten 18.05. kusi :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie d'Argent 0 Napisano Marzec 23, 2013 Nooo, poczytałem tutaj jeszcze więcej (także w czeluściach niniejszego wątku) - i wiem jedno: stąd, to ja stanowczo spadam :-) Będę czuwał na forum kiltowym Strikemastera, może się coś tam ruszy. Arnodike, jesli to nie problem - w sprawach ewentualnego zamówienia możemy się umówić też tam? A gdyby ten facebook i/lub akcja na 18.05 - to uprzejmie proszę o jakieś znaki dymne, chętnie pomogę, lubię happeningi. Pozdrawiam wszystkich facetów, którym spodnie nie są potrzebne jako wyznacznik męskości - i wszystkie babeczki, które ich rozumieją :-) Salut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnodike 0 Napisano Marzec 23, 2013 ok, mam oko na forum Strike'a, w sumie to chyba jedyne polskojęzyczne forum poświęcone tej tematyce, także można do mnie napisać tam na prv. Niezła kopalnia wiedzy okołokiltowej jest na anglojęzycznym http://www.xmarksthescot.com/forum/forum.php?s=38b4a59e0326e3966be314317d159390 oraz sporo fajnych patentów na smodzielne wykonanie poszczególnych elementów szkockiego outfitu. Pozdrowienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 6, 2013 Witajcie:-) pewnie, że można jakiś funklub kiltowy na facebooku założyć :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 6, 2013 Przepraszam, że dawno tu nie zaglądałem, ale myślałem, że temat jest martwy:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Kwiecień 6, 2013 Charlie d'Argen zapewniam Cię, że na kafe jest sporo facetów także nie pesz się :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tygrys04 Napisano Październik 21, 2013 Przede wszystkim facet w spódnicy wygląda przyzwoicie i estetyczniue. Nie wiem, dlaczego nasze panie tak zwracające uwagę na wygląd pozwalają swim facetom nosić spodnie, które bardzo często zestetyką i skromnoscią mają niewiele wspólnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maarek24 Napisano Październik 22, 2013 czy ponczochy z pasem pasuja do jeansów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tygrys04 Napisano Październik 10, 2014 http://www.snobka.pl/artykul/co-o-tym-myslicie-mezczyzni-w-spodnicy-14526 Widziano w Warszawie w samo południe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach