Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata112

zdzieranie kasy z PM

Polecane posty

Gość beata112

dlaczego wszyscy zdzierają kasę z państwa młodych?Młoda para ciuła grosiki żeby zrobić ślub i wesele a wszyscy wokół jeszcze ich okradają.Kamerzysta zdziera kasę,orkiestra zdziera kasę,ksiądz w kościele też sobie życzy ładną sumkę,organista za rozłożenie dywanika woła 100zł,kwiaciarnia za ozdoby w kościele też ładnie sobie życzy a potem zabierze wszystkie ozdoby i sprzeda jeszcze kilka razy,a restauracja to naciąga najwięcej,

Gość nikt ci nie każe robić wesela.
możesz wziąć ślub i do domu, a jak cie nie stać na rozłożenie dywanu w kościele to po kiego grzyba ci weselicho? zastaw sie a postaw sie ?

Gość szafirek...
dla mnie najwiekszym przegieciem bylo to, ze za swoj bukiet zaplacilam 180 zl a za swiadkowej, za troche mniejszy... 60 zl. teraz moja siostra szuka Dj-a np i co niektorzy wolaja po 4 tys!!! w szoku jestem, bo tyle to zespol, calkiem przyzwoity, bierze.

Gość matadorrr
A Ty pracujesz za darmo? Niby z jakiego powodu ktoś miałby brać mało pieniędzy za swoją pracę? Bo para młoda to takie biedulki, co zbierają grosik do grosika, a żyć będą tylko miłością? A jak ktoś jest dobry w tym co robi, to się ceni.

Gość nikt ci nie każe robić wesela.
dokładnie

Gość troche tego nie rozumiem
akurat restauracja najmniej z Ciebie zdziera. Takie są ceny jedzenia, dodaj do tego kucharki, kelnerów, koszt gazu/prądu i wcale tkai zarobek wielki nie jest dla resauratora. Wg mnie najwięcej zdzierają kwiaciarnie, które na słowo ślubny podwajają ceny.

Gość wujek_dobra_rada_
a kto ci każe idąc do kwiaciarni mówić że to ma być bukiet ślubny?

tego dnia młodzi chcą mieć wszytsko NAJ.. a wszyscy to wykorzystują bo wiedzą , że młodym zależy żeby było pięknie i dadzą kilka groszy więcej..

To chyba zalezy od miasta. My robimy wesele pod Szczecinem, dj kosztuje w kranicach 1000-1200, takie mają cenniki. Wiem, ze jeżeli w kwiaciarni powiem, ze chce bukiet slubny to mnie policzą ekstra, więc tego nie zrobie. To samo u fryzjerki i makijażystki.

Gość myślę że głupotą jest
mówienie że chce się ślubny makijaż ślubny bukiet i ślubne wszystko. To tylko marnowanie pieniędzy. Ja mówię co chcę nie "chwalę" się okazją zapłacę o połowę mniej.

Gość beata112
no własnie o to mi chodzi,że jak coś do ślubu to kosztuje o wiele drożej,mój brat jak brał ślub to była taka skrócona msza i ksiądz skasował 500 zł a jeszcze kościelny z koszyczkiem latał to goście też coś rzucili ,kwiaciarnia razem z 2 bukietami skasowała 1000zł,fakt ze kościół wyglądał naprawdę pięknie

Mnie nna rzecz przeraza.... Od kiedy wszyscy wiedza ze niedlugo buierzemy slub i sami na niego zarabiamy i zbieramy kase to nagle masa ludzi chce ta kase od nas pozyczac... Bo jak zbieramy na slub to mamy zeby pozyczyc na miesiac, dwa, bo przeciez do slubu nam X zwroci.... i tak juz mieleismy wiele takich prosb od rodziny i znajomych... Nigdy wczesniej nikt nie pytal czy mam, mamy pozyczyc a teraz nagle.... Przeciez na loterii nie wygralismy zeby pozyczac wszystkim kase, ktora na slub zbieramy....

Gość MyslicielkaZamyslona
Hehe, ja mam zamiar przy zalatwianiu kosmetyczki, fryzjera itp poprostu sie umowic "na usluge" i powiedziec co chce i bedzie faktycznie taniej... Wszyscy zdzieraja ale niektorych da sie oszukac :D

Gość beata112
Justynka,w takich wypadkach to mów że niestety ale kasę masz na lokacie i nie możesz pożyczyć bo stracisz procent,a z drugiej strony to Ci powiem że to normalnie chamstwo,jak można prosić kogoś o pożyczkę jak ktoś zbiera na wesele

Gość musisz jeszcze
Piszesz głupoty!!! A co myślałaś, że ktoś to zrobi za darmo, bo Ty tak chcesz? A popracuj sobie tak miesiąc bez wypłaty - ciekawe czy będzie Ci miło. Ty z choinki spadłaś! Ktoś ma Ci się kłaniac, bo zechciałaś ślub brać. To musi być podpucha - normalna osoba i dojrzała, by tak nie napisała. Olejcie to - to prowokacja do kłótni.

Justynka Luksi - u nas dokładnie to samo! Szczególnie moi rodzice, którzy popadli w ogromne długi. Ale ponieważ zdarzyło się już kilka razy, że obiecywali, że oddadzą, a nie oddawali, to na każdą ich prośbę odpowiadaliśmy, że pieniądze są na koncie oszczędnościowym, z którego nie możemy wyciągnąć pieniędzy. Nie znają się zbytnio na tym, więc przyjęli do świadomości. Zdarzyło mi się raz czy dwa pożyczyć trochę pieniędzy z tego konta bliskiej koleżance, ale to ja wyszłam z inicjatywą pomocy, a ona w terminie oddała.

Coś w tym jest. ja ostatnio szukałam bielizny. I jak mówiłam, że szukam ładnej białej bardotki to mi dawali takie od 60 do 200 zł. A jak powiedziałam, że bardotki pod sukienkę ślubną to zaraz mi baba wywaliła taka za 350-500 zł!

Gość no moze moze i tak
moze inna biel jest pod sukienke slubna ;) i inne kwiatki na bukiet, a u fryzjera innych kosmetykow do wlosow uzywaja i specjalnych grzebieni ;)

No więc skoro wszystko co jest "ślubne" od razu kosztuje dużo (bo taka prawda) to po co te ślbne rzeczy za wszelką cene? Można przecież pójść do ślubu w fajnej sukni nie-ślubnej, makijaż mieć normalny a nie koniecznie ślubny i fryzure też. A wesela nie robic, tylko fajne przyjęcie dla rodziny i przyjaciół... Przecież wesele to nie płacenie podatków - nic nie musisz :)

Wesela nie robi sie na zasadzie: postaw się a zastaw się... i dobrze rozumiem tych, którym na imprezę szkoda wywalać kilkadziesiat tys zł... za taka kase już byłby jakis start w zycie..

po ierwsze uważam, że to prowokacja po drugie ślub to jest super biznes, panna młoda wyda wszystkie swoje, cudze i pożyczone pieniądze, żeby jej wesele wyglądało jak z bajki (gdzie ostatecznie zawsze wszystko wygląda podobnie) więc wiadomo, że ludzie ciągną z tego ile mogą no fotograf za normalne zdjęcie powie 60 zł ale jak usłyszy ślubne to powie 100 bo doskonale zdaje sobie sprawę, że i tak się sprzeda gdyby wesela zależały od mężczyzn świat byłby praktyczniejszy w tej kwestii bo oni by się nie dali tak dmuchać w tej kwestii

A my targowaliśmy się ze wszystkimi - przecież zawalczyć o niższą cenę można nie tylko na targu czy w warzywniaku ;-) Np. zespół zszedł nam z ceny o 1,5 tys., fotograf o 300 zł, w salonie sukien wytargowałam zniżkę 200 zł, za frak daliśmy 100 zł mniej.

Jeszcze jedno - zapisałam do fryzjera i makijażystki 4 osoby, więc też zamierzam powalczyć o jakiś rabat przy takiej ilości :-)

Gość żę tak powiem
a mnie ostatnio zaskoczyła kosmetyczka do której się zapisałam na makijaż. Powiedziałam, że chodzi mi o ślubny a ona na to, że to nie ma znaczenia czy ślubny czy nie bo i tak cena jest taka sama, skoro używają tych samych kosmetyków

odpowiem zbiorczo;-)) bo to biznes jak zaden inny - i bardzo dobrze! przynajmniej gospodarka - lokalna - sie nakreca, wesele to impreza i w zalozeniu robia ja ludzie ktorych na to stac jak PM ciula ....no coz to ich problem;-)) to tak jakby pojechac do lusksusowego hotelu i ciulac na sniadanie;-) nie wypada po prostu;-)))

Gość malutkaasia
zgadza sie, za magiczne słówko "ślubny" np. makijaz czy fryzura sie doplaca x2