Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupia sprawa

jak ogolic nogi do dermatologa?

Polecane posty

Gość glupia sprawa

Mam luszczyce, wysypalo mnie po calych nogach :o Nie golilam ich od miesiaca bo wtedy pokaleczyłabym całe nogi gdybym zaciela te strupy i teraz pojde do dermatologa i wstyd mi isc z takimi kłakami na nogach ale nie da sie ich ogolic bez skaleczenia a naprawdę mam mnóstwo tych strupów więc nie wiem już :( depilator robi takie same skaleczenia jak maszynka a kremów boje sie stosowac bo wystarczy ze byle balsamem sie posmaruje to wysyp jest wiekszy :(

Gość przestań się przejmować
błahostkami. lekarza interesują te krosty a nie włosy, nie rób nic co może Cie skaleczyć.

Gość deadfga
nie rób nic! doskonale rozumiem, czego się wstydzisz i na pewno żebym nie wiem czego teraz nie napisała, będziesz się jutro głupio czuła, ale nic na to nie poradzisz! a lekarz to lekarz, włosy nie są żadną anomalią, trzymaj się.

Gość glupia sprawa
ale ja naprawdę mam zarost jak u faceta, mam czarne i grube wlosy, wstydzę się iść z takimi nogami do lekarza :( Juz i tak mam depresję przez tą chorobę a teraz wizyta u dermatologa mnie przeraża bo pojde z takimi kłakami i tylko wstydu sobie narobię :(

ale to żaden wstyd. wyobraź sobie jakie ołmy do niego chodzą z podobnymi problemami i nie sądzę, że się golą :D głowa do góry

Gość deadfga
kochana, ja Cię doskonale doskonale rozumiem... niefajna sprawa, wiem co to znaczy, sama mam problemy z owłosieniem... jeśli Cię to pocieszy, to kiedyś szykowałam się na depilację u kosmetyczki więc wiadomo, zapuszczałam włosy :)... a tu dzień czy dwa przed wizytą musiałam jechać na ostry dyżur, musiałam się rozebrać, tak że sytuacja bardzo podobna... wstyd był ale przeżyłam, włosy to coś normalnego i ludzie to rozumieją, a lekarze nawet nie zwracają na nie uwagi.

Gość glupia sprawa
juz jak ostatnio bylam to mialam na nodze jedna wielka plame i wtedy ogolilam nogi omijajac ja a na niej pelno wlosow bylo i naprawdę aż sie trzeslam ze wstydu jak mi okularami powiekszajacymi patrzyl na to a tu tak wielkie czarne kłaki :( Teraz mam te plamy wszędzie :(

Gość glupia sprawa
czyli sie nie przejmowac? a moze wspomne tez cos przy lekarzu ze nawet depilacja jest niemozliwa zeby nie wyjsc na glupia i zaniedbana? :o Naprawdę sie wstydze :(

Gość myslę, ze dobra rada
dobre wyjście dla ciebie - depilator z głowicą strzygącą, z takim trymerem. Przycina włosy tuż przy skórze - efekt minimalnie gorszy od golenia, ale nie kaleczy skory. Robię to sobie w pachwinach bo nie ma problemu z żadnymi podrażnieniami potem. Ja mam braun silkepil, nie wiem jak się to pisze.

możesz wspomnieć, na pewno sam Ci powie, że w żadnym wypadku nie masz teraz tego robić ;) uwierz, on to na pewno rozumie

Gość myslę, ze dobra rada
żeby było jasne, nie ma cię tam co skaleczyć bo głowica goląca jest z folii z perforacjami, a nożyki dopiero pod spodem;-) Wydatek w granicach 100-200 zł

Gość glupia sprawa
ja mam depilator dobry z golarka ale nie wiem czy ona tez nie pokaleczy, zaplacilam za niego 400zl a teraz mnie nie stac na taki wydatek, zwlaszcza ze do lekarza ide za 2 dni... Ta glowica to takie okragle kolko co goli? ja mam zwykla golarke i ona raczej zacina bo jak mialam jakiegos strupka czy cos to zawsze leciala krew kiedy tym golilam

Gość glupia sprawa
i w ogóle bardzo Wam dziękuję za mile komentarze i podtrzymanie na duchu bo na kafe to rzadkość

Myślę, że lekarz prędzej Cię opierdoli brzydko mówiąc za to, że się ogoliłaś i narobiłaś sobie ran, a przecież ma Ci to wyleczyć, niż że nie ogoliłaś nóg :) Głowa do góry, nie takie rzeczy lekarze oglądają. W końcu też nie każda kobieta goli nogi, naprawdę.

Gość glupia sprawa
dziekuje, chyba bede musiała przełamać wstyd i iść jak mnie natura stworzyła :( podetnę te wlosy jak sie bedzie dalo i pojdę

Gość sadf
najlepiej przyznaj na poczatku, ze ci glupio, ze nie moglas depilowac nog, ale ze to przez te zmiany skorne i bedzie ci lepiej ;=