Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pozytywna myśl

od jutra dieta 1000kcl, kto się przyłączy?

Polecane posty

Dla mnie temat topiku jest cały czas aktualny ;) Bo ja zaczynam ciągle od jutra :D No niestety wczoraj też lipa z moją dietą, bo niby cały dzień się trzymałam, ale o 22 robiłam sałatkę warzywną na dziś, no i zjadłam ją wczoraj. Kalorii to za wiele nie miało, no ale ta godzina :-o Widzę, że wszystkie mamy problem z wieczornym podjadaniem. Dziś trzymam się w miarę. Wieczorem wychodzę z domu to mam nadzieję, że już nic nie zjem po powrocie. Chleb robię taki jak przepis podany w tym linku, tylko dodaję więcej ziaren i jeszcze otręby pszenne: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=8300 Dziś zjadłam: serek wiejski 150 g z otrębami pszennymi i łyżeczką miodu i 2 porcje sałatki warzywnej z czosnkiem, żeby bardziej mi się pić chciało. Wypiłam do tego 2 l wody i czuję się pełna :) Wasa jest dużo mniej kaloryczna niż chleb, ale ja się nią nie najadam i dlatego wybieram jednak mój chleb. I jeszcze co do wagi, to nie ma co się sugerować. Ja niby nie przytyłam po diecie na wadze, ale w wymiarach po 1 cm w niektórych miejscach :( Dziś stanęłam przed lustrem i się prawie popłakałam jak popatrzyłam na mój brzuch i tyłek i uda. Oj po tym wspomnieniu na pewno dziś już nic nie zjem.

BrownPeg podziwiam za ten chlebek, ja się nie podejmuje robienia na zakwasie to już za trudne dla mnie ;) Ja też czasami wymiękam wieczorami, wczoraj zjadłam po 21 dwa raczki... dobrze że tylko dwa! No ale tak już mi się chciało słodkiego że musiałam ;) Dzisiaj zjadłam: rano kromka chleba z maslem i malutka bułeczka, póżniej kaszę gryczaną z gotowanym mięsem, teraz dojadłam po córce pół małej miseczki kalafiorówki.. nie wiem ile to kalorii bo znudziło mi się liczenie, ale myślę że przed 1000 się załapie:) Jeśli bardzo mi będzie głód doukczał to zjem pół jogurtu naturalnego z musli.

Przepis na bułki które robie 100g pszenicy lub innych ziaren(ja daję otręby pszenne) 40g drożdży 1 łyżeczka cukru, 2,5 szk ciepłej wody, 400g mąki pszennej, 5 łyżek oleju, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kminku pestki dyni lub słonecznika ( co kto lubi) otręby zalewamy 200zl gorącej wody, odstawiamy na godzinę żeby namiękły nastepnie jak wystygną zagniatamy ciacho(można w maszynie wyrabiać) tak jak drożdzowe, mąka ,drożdże (rozbełtane) i reszteskładników-wyrabiamy. Odstawiamy na 30min do wyrośniecia, pozniej formujemy 8-12 bułek smarujemy rozmąconym jajkiem, mozna posypac, amkiem albo sezamem i pieczemy 30-40min

Jedna kromka chrupkiego pieczywa ma ok 20kcal. Także w sumie niewiele, dużo mniej niż zwykłe pieczywo. Ale chyba akurat tego mi najbardziej brakuje... Uwielbiam świeże bułeczki i chlebek, w dodatku najchętniej białe. Spróbuję zrobić coś z Waszych przepisów, chociaż ten chlebek na zakwasie chyba przekracza moje możliwości kulinarne :) Jak zastanawiałam się nad dukanką, to znalazłam przepis na "dukanowe bułeczki". Też myślałam, żeby je może upiec, ale jeszcze nie próbowałam, więc nie wiem, co z tego wyjdzie. Tutaj jest przepis: http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=12&t=10 Ale muszę się pochwalić, że od kiedy zaczęłam, nie zjadłam ani jednej bułki i ani kromki chleba!! Nie zjadłam też ziemniaków i makaronu, a makaron uwielbiam... Jak już to ewentualnie ryż zjem - ale niedużo, bo nie przepadam za ryżem. Na śniadanie dzisiaj 2 listewki z serkiem i pomidorem, to samo w pracy po 15, w międzyczasie zjadłam batonik corny, bo byłam na mieście i musiałam coś zagryźć, podobno był dietetyczny ;) Faktycznie mało słodki. No i teraz po pracy standardowo kurczak z warzywami (jutro będzie to samo, bo jeszcze mi zostało trochę ;)) Mam nadzieję, że mimo dłuższego siedzenia dzisiaj już nie zgłodnieję, ewentualnie zagryzę marchewką albo ogórkiem.

Desite to naprawde świetnie Ci idzie:) Ja jem malutko ale prawie wszystko. Wczoraj wieczorem mały kryzys i troszkę podjadłam, ale nie ma tragedii. Desire piecz śmiało jakieś bułki, jak Ci nie wyjda to się nie martw, za 1 razem mało komu wychodzą

Cześć Dziewczyny! U mnie też wieczorem był mały kryzys. Najgorsze jest to, że nie jem, bo jestem głodna, ale z nudów. Ech, no nic, może dziś będzie lepiej. Te bułeczki dukana są pycha! Piekłam je niedawno i nawet mój mąż się zajadał. Tylko ja je robiłam na słodko. Zamiast czosnku dodałam 2 łyżki cukru i bez drożdży. A chleb piekę w ten sposób, że wrzucam wszystkie składniki, mieszam, rozkładam w blaszki i czekam aż wyrośnie, więc naprawdę nic skomplikowanego :) Dziś na śniadanie poszalałam: pół szklanki kakao i 1,5 kajzerki z masłem i dżemem, ale jestem tak zapchana, że do jakiejś 13 spokojnie mi starczy. Zazdroszcze Wam, że tak mało jadacie i się bardzo pilnujecie...

No ja dzisiaj niestety gorszy dzień... Śniadanie standardowo, 2 wasy z serkiem, dzisiaj z korniszonem zamiast pomidora :) Potem w pracy danio i wafel ryżowy, znowu wasa + serek + pomidor, w dodatku zjadłam małego obwarzanka, bo koleżanka przyniosła i nie mogłam się oprzeć... A teraz w domu pierś z warzywami, ale spora porcja... I do tego wafel ryżowy z dżemem... Za dużo... W dodatku jestem teraz strasznie wyczulona na zapachy - ciągle dolatuje do mnie aromat czegoś pysznego i od razu apetyt mnie bierze. Właśnie tak z tym obwarzankiem było - po prostu mi pachniał i nie mogłam nie zjeść!!

cześć dziewczyny. Kupiłam dzisiaj aqua slin bo było na promocji w rossmanie;) W smaku jest ok, lekko słodkawe, ale nie jakieś rybie czy coś, wypiłam już prawie całą butelke wody:) Faktycznie jeść się nie chce:)

Ja dzisiaj też wodę z Aqua Slim piłam :) W zasadzie ściągnęłam całą 1,5l butelkę w pracy i mam zamiar tak dalej, ponieważ wiem od dawna, że za mało piję. Ja kupiłam bez smaku i dodałam do żywca cytrynowego, bo jak pisałam nie lubię wody... Dzisiaj wprawdzie zjadłam zapiekankę po powrocie do domu, ale jak wyczytałam na opakowaniu miała jakieś 300kcal, więc przy 400 które zjadłam wcześniej nie jest źle :) Do tego doliczam oczywiście wypitą wodę (która w zasadzie jest napojem), ok 250. Także nie jest źle :) Niestety nie mogę się zmotywować do wysiłku... Być może przez to, że jest gorąco - jak wracam do domu po pracy to jestem kompletnym wrakiem i nie mam siły na nic... Trochę ucichłyście ostatnio :)

ja moge sie przyłaczyc tylko ze ja od jutra zaczynam ale to nic :D i pozatym nie dieta 1000 kcal ale wgl dieta, schudłam 5 kg jeszcze 4;)

i jak Desirre smakuje Ci Aqua Slim? Jak dla mnie może być, chociaż na początku było mi po niej niedobrze. Ja troszke sobie odpuszcze swoją diete, przez najbliższy tydzień, z przyczyn osobistych, ale dalej się będę pilnowała żeby nie chłonąć pustych kalorii... Zaglądajcie tutaj, też będę pisała w miarę możliwości:) Powodzonka

Ja troszkę odpuściłam w weekend, ale i tak starałam się nie przesadzać. Niestety alkohol ma mnóstwo kalorii... :/ A to chyba jedyna rzecz z tych wszystkich, które należy odstawić na diecie, a której nie odstawiłam. Ale raz w tygodniu można ;) Aqua Slim kupiłam bez smaku i dodaję do wody cytrynowej, więc smakuje jak woda cytrynowa :)

==> Pysia3223 Witamy :) Ja też nie stosuję jakoś specjalnie 100kcal, ale zawsze to fajnie, jak ktoś się przyłączy. Jak można się podzielić doświadczeniami, coś może doradzić, i ogólnie pogadać :) A jak do tej pory schudłaś te 5kg??

omg te wszystkie odchudzania i diety już normalnie mogły by się wam znudzic...

Cześć:) Widze że też trochę soobie popuściłyście;) Ja też poro piwa piję ostatnio, a to nie pomaga;) Poza tym jem normalne obiady ale w mniejszych ilosciach ale to aby do końca tygodnia;) Piję też aqua slim jest ok, ale czy cos pomaga? Przeciez to elkarnityna i chrom;)

Cześć Wam:) Jak tam rezulataty? Ja zawaliłam po całości.. przydażyła mi się pizza i kebab... no ale cóż.. nie obżeram się tylko zjdałam;] Wracam do liczenia kalorii. Jesteście tutaj jescze ze mną?

dzisiaj zrobiłam zapas... kupiłam waze, tuńczykaa, warzywa na patelnię, kaszę gryczaną, jogurty naturalne.. i walczę dalej:) heh dzisiaj pojadłam czekolady, taka chwila słabości:)

Ja cały czas jestem :) Tak się właśnie zastanawiałam, czy już zrezygnowałyście, czy może takie wprawione w odchudzaniu jesteście, że już wsparcie niepotrzebne :)

Gość kaskaa08
Sama dieta nie jest dobrym rozwiązaniem. W końcu przecież będziesz musiała zacząć jeść normalnie i wtedy kilogramy wrócą. Sprawdź ten kurs fitnessu: http://www.kursydvd.pl/fitness-p-41.html I zacznij również ćwiczyć. Wtedy nie będziesz musiała obawiać się już efektu jojo.