Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MariaAnna1989

Sposoby na przyspieszenie metabolizmu :)

Polecane posty

Gość MariaAnna1989

Nie przeczyszczenie się czy coś tylko przyspieszenie metabolizmu. Bardzo bym chciała schudnąć, ale mam mocno rozregulowany metabolizm [od początku studiów jeden wielki posiłek wieczorem przed snem, bo studia + praca mi inaczej nie pozwalały] a na ruch wciąż nie mam czasu - np. dzisiaj dopiero do domu wróciłam i jutro znowu od 10 rano jestem zajęta :( Tabletki np jakieś działają? Bo w ciemno nie chcę kupować... Albo jakieś jedzenie może [ale nie kasze, bo po kaszy mam spuchniety brzuch ;/]

Gość Eeerrr...
Zielona herbata jest dobra i nie dziala przeczyszczajaco tylko przyspiesza trawienie, pic duzo wody i przede wszystkim ruch - bieganie 3 razy w tygodniu chociaz po pol godziny naprawde zrobi duza roznice...

ankaakk słuszne linki Ci wkleiła. Poczytaj. Twój metabolizm leży i czołga się po podłodze. Żadne tabletki, żadne 'cuda wianki' Ci NIE POMOGĄ. Zacznij się odżywiać zgodnie z twoim zapotrzebowaniem kalorycznym (przez 1 miesiąc) - to przywróci właściwy metabolizm, a treningi min. 3 razy na tydz. (ćwiczenia wszelakie w twoim wypadku) uszczuplą twój bilans, więc będziesz i tak na minusie energetycznym. Nie wykręcaj się gadkami 'nie mam czasu', bo to bzdury i czyste lenistwo - sama o tym wiesz. Kg dorobić się można łatwo i przyjemnie - ale je stracić też można przyjemnie - bo na pewno nie łatwo. Zacznij jeść i ćwiczyć - nić nie ma za darmo. Powodzenia

Piszę, chociaż i tak wiem odgórnie, że to był twój pierwszy i ostatni post :classic_cool: Bo nikt nie dał ci przepisu na schudnięcie a'la "10kg w 1 tydzień". No, ale może reszta wyciągnie jakieś wnioski. (Taaaaa, akurat. Sama sobie teraz pozytywnie odpowiedziałam). Co za syf!!!

Gość MariaAnna1989
Pisałam że chciałabym metabolizm ustabilizować, bo chcę schudnąć, ale nie 10 kilo aż. A czas mam między 23 a 7 rano, bo o 7 wsiadam w pociąg do Warszawy :( A teraz kończę jeszcze odrabiać prace domowe i zwykle śpię po 3-4 godziny. Jutro i w niedzielę pracę zaczynam o 10, więc o 9 muszę już być w pociągu. I niestety czasu nie mam i nie będę mieć aż do połowy lipca a chciałabym schudnąć 7 kilo jakoś przez ten czas. Niestety ćwiczenia mogą być tylko między 15/15:30 a 16:30, czyli między szkołą a pracą, a jeszcze muszę dojechać od jednego do drugiego

Gość ewelinnnamarci
a nie możesz ze szkoły do pracy iść pieszo?

Gość MariaAnna1989
Niestety bym nie zdążyła. Szkołę mam w sumie na Pradze a pracuję na Ursusie - trasa jednostronna to około 10km a mam maksymalnie godzinę, raz w tygodniu półtorej [i liczę od końca zajęć do otwarcia, a jeszcze muszę się przebrać, w obie strony dojść z i do przystanku], tramwaje nie jeżdżą tak ładnie i muszę autobusem. Na piechotę raz szłam z centrum do mniej więcej Hynka i zajęło mi to prawie dwie godziny a to było bardzo żwawe tempo. W soboty/niedziele tylko pracuję, ale wciąż po pracy wracam padnięta straszliwie bo czasami nie śpię - tak jak dziś

Gość pisalam tu już
coś za cos dziewczyno... PS nie mozesz zjesc rano w pociagu sniadania?

Gość djkladjfsk
Olac sniadanie, ale mysle ze duzym problemem bedzie przede wszystkim bardzo krotki czas snu, bo to zawsze powaznie rozwala metabolizm, czy sie buduje miesnie, czy odchudza. No i wypadaloby jednak w ciagu dnia pare tych mniejszych posilkow zjesc, mozna sobie przeciez cos przygotowac nawet wieczorem i zabrac rano ze soba. Masz przeciez jakies przerwy i mozesz cos zjesc...

Gość Schudnąć bez Ściemy
Chcesz naprawdę schudnąć ?.....: www.OdchudzanieZiolaTybetanskie.pl

Gość gość
Podstawą odchudzania moim zdaniem jest podejście do tego tak jak w temacie z głową, po prostu podstawą jest podejście psychiczne i jeszcze jedno, owszem znam osoby, które brały ForeverSlim i faktycznie jest skuteczne, ale to nie czarodziejska różdżka....

Gość alisia88
Zgadza się odchudzanie leży w naszej głowie bo jak nie będziemy chcieli no nic nam nie pomoże. Ja z nadwagą poradziłam sobie sama,może w sumie nie do końca sama bo gdyby nie African Mango http://szczupla-kobieta.pl to nie było by to takie łatwe .Mango to suplement diety ale bardzo skuteczny,mogę polecić osobom nawet z duża nadwagą tak było w moim przypadku.

Można tak, jak to robią niektóre chudziutkie blogerki, które kiedyś miały nadwagę: -trening na czczo, -treningi siłowe, -hardkorowe it lub zwykłe (4h/6h/8h dobijania do swojego zapotrzebowania, pozostałe post), -witarianizm (pestki, nasiona, kiełki, surowe kakao, warzywka, owocki, orzeszki, chia) polecam bo można żreć nawet 2000 kcal i chudnąć oraz poprawia się samopoczucie, uroda, czego przy diecie 1200 nie ma co szukać, -ziółka, -suplementacja d (witamina słońca, której nie ma w okresie jesienno-zimowym, niedobór może przekreślić odchudzanie, - selen (orzechy brazylijskie lub witaminki), jod(rybki lub kelp, płyn Lugola) oraz cynk (cholernie ważne wspomaga prace tarczycy!!!), -oczyszczanie organizmu (lewatywy :o, gest muszli, głodówki, post owocowo-warzywny i inne takie). Trochę moich sposobów: -imbir, -suszone śliwki muhahaha, -woda z cytryną, -czerwona herbata, -kawa (no ale bez śmietany i cukru, plis ;-;), -wysypianie się (heheheh spałam dziś 12h ale tylko dlatemu, bo chora jestem).