Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana mama

co szybciej zrobie paszport czy tymcz. dowod dla 2 latka

Polecane posty

Gość zaklopotana mama

potrzebuje jakis dokument dla synka, jedziemy za granice, jak jest z ubezpieczeniem np wegry slowacja, musze cos wykupic czy jak jade doslownie na 2 dni ale nad wode takze wole miec pewnosc, potem wracajac zostajemy w zakopanym

Gość zaklopotana mama
jedziemy w polowie sierpnia takze mam dwa miesiace na dowod czeka sie miesiac ale to akie normalny dowod twardy sie wyrabia ze zdjeciem?

Gość zaklopotana mama
czy to jest jeszcze aktualne? W celu otrzymania dowodu należy osobiście złożyć wniosek o jego wydanie. Osoba, która ukończyła 13 lat, składa wniosek w obecności jej przedstawiciela ustawowego lub opiekuna prawnego. Na uzasadniony wniosek rodziców lub opiekunów dowód osobisty może być wydany osobie, która jeszcze nie ukończyła 13 roku życia. Dokument może być wydany tylko w obecności obojga rodziców. Czas oczekiwania na dokument to 2-3 tygodnie. Koszt 30 złotych.

Gość nbaker
hej ja wyrobilam moj paszport w 4 dni, papiery zlozylam w poniedzialek a w piatek rano paszport juz na mnie czekal:)

hej ja wyrobiłam tymczasowy paszport dla mojej trzymiesięcznej córki w Austrii przez ambasadę i trwało to równe 7 dni.

Ja wyrabiałam dla Małej w lutym tego roku. Miała ok 6 tyg. Normalnie idziesz do fotografa i robisz zdjęcie. Dają Ci taką białą pelerynę i trzymasz bobaska. czeka się 4 tygodnie i wyrobienie jest za darmo teraz. Podkreślam, wyrabiałam w tym roku!

Wyrabiałam dowód osobisty. A ubezpieczenie wykup w PZU turystyczne. Liczą za tyle dni na ile jedziesz. Ja do niemiec za czteromiesięczne dziecko na miesiąc zapłaciłam 94zł.

Wyrobienie dowodu jest za damo i taki dowód jest ważny 5 lat paszport tylko rok włąsnie oczekuje na dowód swoich dzieci 6 lat i 9 miesięcy

Gość zaklopotana mama
A czy do dowodu dziecka trzeba ak urodzenia jezeli w tym samym miescie wyrabiam gdzie sie urodzilo?

Gość zaklopotana mama
akt*

Gość zatroskana kolezanka
up

Gość zaklopotana mama
czemu podnosisz :) ?

Gość taka jedna mama...
u mnie dowody byly szybciej,jesli wyrabiasz w miejscu urodzenia dziecka nie potrzebujesz aktu urodzenia w urzedzie ale do paszportu juz chcieli mimo ze tez mial byc wyrabiany w miescie ur dziecka.czekalam 3 tygodnie achoc byl gotowy szybciej.

Gość dziekuje bardzo w takim
razie lece jutro zrobie foto, powinni w miare szybko zrobic :) to teraz sie tylko stresuje jak utrzymam mojego rozbojnika u fotografa

Gość dziekuje bardzo w takim
czy do hiszpanii tez starczy dowod? wybioeram sie za rok mialabym z glowy

Gość gość
Ja w Hiszpanii byłam mając w portfelu dowód kolekcjonerskie z offshoreidcardscom bo tydzień przed wyjazdem okazało się, że gdzieś oryginalny zawieruszyłam!Da się?Da!!