Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewieciomiesieczniak i ciaza

mam male dziecko i jestem znow w ciazy

Polecane posty

hehe a moze jednak nie wiem ze ta kreska to od hormonow takze kto wie jadne maja ja wczesniej inne wcale

jakos mi ciezko z ta mysla o kolejnej ciazy.....to wszystko nie tak mialo byc

trzymaj się, a mężowi mówisz dopiero w sobotę? Mi się ta linia pojawiła dopiero pod koniec ciąży i to słabo widoczna była.

ma wrocic albo w piatek wieczorem albo w sobote jeszcze niewiem ale samej jakos mi ciezko nikomu jeszcze nie mowilam bo chce zeby on wiedzial pierwszy

Musisz się nastawić pozytywnie. Mówić, że dacie radę. Bo inaczej Sami będziecie się pogrążać. Głowa do góry:)

Gość Paula 24
a nie słyszałaś że nawet jak guma pęknie jest tabletka escapelle? taka do 72h? jak sie nie chce to sie zabezpieczysz chocby nie wiem co, ja nie chce drugiego i jakoś od lat nie wpadam. Trzeba sie troche znać na antykoncepcji a nie kwękać ze nie mogę hormonów. Są inne metody.I nie tylko guma.

twoje dobre rady na temat antykoncepcji zachowaj dla siebie

Paula, a ty co przylazłas tu prawic morały? Kazdy jest madry w nie swojej sprawie:O:O Spadaj ...

a tabletka escapelle to tez hormony pani wszechwiedzaca

Gość rozwaliło mnie
Gratulacje . Powiem ci że mój syn miał 5 miesiecy jak zaszłam w drugą ciąże (chcianą ) i jest super wcale nie jest mi ciężko jesli chodzi o dzieci teraz jestem w trzeciej za dwa tygodnie rodze i jestem zadowolona ze wszystkie dzieci bedą dorastać razem , sama mam rodzenstwo i wiem jak fajnie jest szaleć razem ,a widze dzieci które mają 7 ,8 lat różnicy i zero kontaktu, rodzice wysługują się tylko tym starszym .

Gość No a jak to się stało, że
wpadłaś, mimo że nie chciałaś, pani powyżej ma rację, osoba znająca się na antykoncepcji nie zajdzie w ciążę.Są tak różne metody, środki, że naprawdę można latami nie być w ciąży. Musiałaś być nieostrożna i stąd ciąża.

Gość No a jak to się stało, że
Nikt mi nie wmówi, że stosując dobry środek antykoncepcyjny wpadniesz, to wcale nie jest takie hop siup, że byle stosunek i od razu zapłodnienie.

Gość onlyjuuuuuuuuuuuu
unialeszno22unia po co ty dajesz swoje dziecko na neta tylu pedofili w tej chwili może sie połasić na twoje dziecko głupio robisz kobieto

nie martw się ja również byłam w takiej sytuacji, myślałam że się załamie...ale zobaczysz jeszcze będziesz się z tego cieszyć dzieci wychowają się jedno przy drugim

uwielbiam zyciowe madrosci typu gdybys sie zabezpieczyla to..... kazdy madry dopokki to go nie spotka....przy pierwszym dziecku zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu widocznie u mnie i meza nie ma problemow z plodnoscia. wystarczyla jedna wadliwa gumka i jest jak jest pisalam juz raz czy dwa maz nie sprawdzil i to pewnie wtedy ale ja naprawde nie potrzebuje umoralniania i douczania mnie

Gość mamarambam
Ale kobiety, które są w takiej sytuacji są w niej na własne życzenie, przez własną nieostrożność i nieuwagę. Jak się uważa i wie, co się robi, to ciąża nie pojawi się, jak sie jej nie chce. Ja nie mówię, że się czepiam, owszem, dziecko to dar i na pewno może być fajnie odchować razem dwójkę dzieci w podobnym wieku, ale ja nie rozumiem osób, które wpadają, przecież w dzisiejszych czasach z dzisiejszą antykoncepcją ryzyko wpadki można ograniczyć do 0,5 procenta i być w ciąży tylko wtedy, kiedy się tego chce.

do dziewczyn w podobnej sytuacji dzieki teraz to musi byc dobrze musimy dac rade dla maluchow a sytuacja sie polepszy jak ja pojde do pracy

Gość mamarambam
A w historyjki typu, że mąż raz założył wadliwą gumkę i od razu doszło do ciąży jakoś nie mogę uwierzyć, ciąża nie pojawia się tak łatwo od pół raza.

Gość reciooooooo
Każdy mądry, dopóki go to nie spotka.... no tak, ten, co mądry, to go to nie spotka.

Gość mamarambam
nie uwierzę, bo to bujdy.

doprawdy nie wiem na jakiej podstawie sądzisz że to bujdy. gumki to mają do siebie że czasem pękają i są wadliwe.Jeśli przy tym trafi się na odpowiedni moment to co w tym dziwnego ? Jedynie co można teraz psioczyć że nie wybrało się innej antykoncepcji tudzież antykoncepcji podwójnej. sama wpadka przy prezerwatywie to nie bujda, ale fakt :)

Gość ja nie unikam
ciąży, nie zabezpieczamy się z mężem, a na pierwsze dziecko czekaliśmy prawie 2 lata, teraz już dziecko ma ponad rok i wiele razy kochaliśmy się w płodne dni bez zabezpieczenia i w ciąży nadal nie jestem, więc dla mnie niewyobrażalne jest tak od 1 strzału zajść, to nie wiem, jak płodnym trzeba być. Dla takich ludzi to chyba jedynym wyjściem jest zabezpieczać się potrójnie, by nie wylądować w wieku 40 lat z 20-stką dzieci na utrzymaniu.

Takie wszystkie wyedukowane o antykoncepcji. A ryzyko zawsze jest. Nawet jeśli pół procenta. To po prostu zbieg okoliczności.

Gość Puknij się w głowę,
to tak samo, jak by twierdzić, że ryzyko wygrania w totolotka jest tak duże i nagle każdy by trafiał szóstkę, już naprawdę trzeba mieć mega pecha albo być wyjątkiem wyjątków albo nie wiem, facet musi miec procę w członku, albo kobita odkurzacz w pochwie, żeby tak wpaść przy zabezpieczaniu.

Gość Puknij się w głowę,
Z wszystkich co znam, którzy starali się o dziecko to przy celowym staraniu się o dziecko zajęło to minimum kilka miesięcy, jednym rok, przy stosunku przerywanym wpadli dopiero po 1,5 roku, a przy stosowaniu antykoncepcji nikt nie wpadł.A trochę ludzi znam,

oj tam oj tam. My się śmiejemy że nasz syn poprostu bardzo chciał pojawić się na świecie. I tyle :) A to że nie ma takich osób w Twoim środowisku nie znaczy że nie ma ich w ogóle :D

Ale są ludzie, którzy wygrywają w totka i są kobiety, które mimo antykoncepcji zachodzą w ciąże. Skoro nawet przy tabletkach jest możliwość zajścia to chyba nie bierze się to znikąd. Zresztą nie wiem czemu co poniektóre tak tu najeżdżają. Przytrafiło się i niech się cieszą bo niektórzy nawet jednego nie mogą mieć. I bawią mnie umoralniania zgorzkniałych kobiet, które tylko ubliżyć potrafią. A do autorki... teraz to już tylko relaks jest wskazany:)