Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewieciomiesieczniak i ciaza

mam male dziecko i jestem znow w ciazy

Polecane posty

Gość ja nie unikam
No ale np.z perspektywy moich doświadczeń takie sytuacje wydają mi się niemożliwe. Stosunek przerywany stosowaliśmy z 2 lata z mężem,zanim wzięliśmy ślub, nie wpadliśmy. 1,5 roku brałam tabletki, nie wpadłam. Potem starania - seks w dni płodne co miesiąc i zero ciąży przez 2 lata. Teraz już kilka prób w dni płodne i ciąży nie ma. Ludzie, gratuluję mega płodności !

Puknij się w głowę, a ilu znasz ludzi, którzy trafili szóstkę w totka? A wyobraź Sobie, że tacy istnieją.

ja nie unikam... ale na to nie ma reguły. Matko. Bo ja tak mam to inne też na pewno. My z mężem staraliśmy się trzy lata o dziecko. Nie tylko brak zabezpieczenia, ale i leki na ułatwienie zajścia. I nic. Diagnoza: nie jajeczkuję. Odpuściliśmy. Dwa tygodnie po ślubie okazało się, że jest 6tc. W styczniu urodziłam córkę i jak wszystko dobrze pójdzie to w lutym znów będę mamą więc cuda się zdarzają a przypadków jest tyle ilu ludzi.

my przez 7 lat stosowania tylko prezerwatywy nie wpadlismy potem w pierwszym cyklu staran zaszlam w ciaze no i teraz wpadka kazdemu sie moze zdarzyc nawet tym co tak krzycza ze to tylko nieuwaga i braz ostroznosci

Dziękować :D a tak serio, pamiętam ja mój chłop powiadomił mnie o tym że był problem z prezerwatywą. Stwierdziłam że i tak chyba mam nie płodne, po za tym w ciąze tak łatwo się nie zachodzi..38 tygodni później urodziłam syna :D dodam że wcześniej zdarzały nam się akcje bez jakiegokolwiek zabezpieczenia i nic z nich nie wynikło a tu z pekniętej prezerwatywy w teoretyczny dzień niepłodny syn. I bądz tu mądry człowieku :D

Gość ja nie unikam
to może w takim razie i ja doczekam się kiedyś ciąży w najmniej spodziewanym momencie, albo może jak założymy gumę, to wtedy wpadniemy ?

Ja nie mówię, że ja wpadłam pomimo gumki. Bo prawda jest taka, że po ciąży raz stosowaliśmy a raz nie (a z ciąży się cieszymy). Ale wiem, że są osoby, które pomimo gumki, tabletek czy innych rzeczy zachodzą w ciążę. Takie rzeczy się po prostu zdarzają.

dla pewnych osob to jest nierealne a dla niektorych to zycie

moj maz wraca dopiero jutro wieczorem chcialabym juz z nim pogadac bo nie moge juz z tym rozmyslaniem czy damy rade itd

Kobieto !!! To nie dzień sądu ostatecznego !!! Przed Tobą całe życie. TO wspaniale, że jesteś w ciąży .Świadomie ciężko zdecydować się na drugie dziecko, gdyż wiadomo, obowiązki, sytuacja materialna itd. Jednak, Ty już tej decyzji nie musisz podejmować, bo jesteś w ciąży. Będziesz miała drugie, wspaniałe dziecko. Twoje dzieciaczki będą miały wiele wspólnych tematów bo będą niemal równolatkami. To komfortowa sytuacja dla rodzeństwa. Z czasem Twoje dzieci będą też mniej absorbujące, gdyż będą się bawiły ze sobą, a wtedy Ty będziesz mogła rozwinąć skrzydła. Ja także zaczęłam od wychowania dzieci ( między moimi dziećmi jest 3 lata różnicy) , poświęciłam na ich wychowanie 6 lat, a potem zaczęłam myśleć o pracy i karierze. Praca się znalazła i to taka którą bardzo lubię, podnoszę swoje kwalifikacje, studiuję. Uwierz mi, że dzięki temu , iż najpierw wychowałam moje dzieci a dopiero potem myślałam o pracy ( finansowo też nie było nam lekko ), dzisiaj jestem kobietą spełnioną. Dlatego bardzo Ci gratuluję i trzymam kciuki. Powodzenia. http://poznajdate.com/kopary.html

dzieki

Gratuluje-sama jestem mama chlopakow z roznica wieku 22miesiace i ti super roznica,fajnie sie razem bawia(juz maja prawie 2 i prawie4 lata),poczatki nie byly straszne,bo mlodszy byl grzeczniutki,wiec mialam sporo czasu dla starszego i dzieki temu nie bylo zazdrosci i rywalizacji,zycze spokojnej ciazy i duzo radosci:)

Gość Paula 24
no tak, już mnie obszczekały wielodzietne z wpadek. Jak sie nie chce to jest milion sposobow by nie zajść, nie tylko hormonów, ale to trzeba mysleć wczesniej, a nie płakać że znów ciaża. Jesli nie możesz hormonów a gumki są zawodne, to są jeszcze inne sposoby, np. spirala, mżna nawet jajniki podwiazać, nie gadaj ze sie nie da zabezpieczyć. Ja od lat nie jestem w ciąży której nie chcę. ' I nie, nie jestem zgorzkniała czy zazdrosna. Po prostu nie chce 2 dziecka z różnych przyczyn i jestem na tyle odpowiedzialna ze w XXI wieku umiem sie zabezpieczyć. I ręce mi opadają jak słysze o "wpadkach" , bo takie wpady to sie zdarzały naszym mamom kiedy to gumki były tylko w pewexie a o tabletkach nikt nie słyszał. Ale spirale już były stąd moja mama nie ma gromadki tylko mnei i siostre. Da sie. PS. A od escapelle też byś nie umarła, nie histeryzuj.

Gość ja tu pisze zwykle pod czarnym
A czemu nie mozesz hormonów? są anwet tabletki dla kobiet karmiących, jak sie chce to można się zabezpieczyć lepiej.

Gość rady potrzebujaca
ja nie unikam a moze poprostu ktores z was jest bezplodne?

nie wiesz z jakich powodow nie moge przyjmowac hormonow wiec sie nie wypowiadaj na ten temat a jajowodow sobie nie mam zamiaru podwiazywac bo zawsze chcielismy miec 3 dzieci a jakbys nie wiedziala chodzaca encyklopedio antykoncepcji jest to krok nieodwracalny i nie praktykuje sie tego zbyc czesto

to jest moja sprawa czemu nie moge brac hormonow jest to dla mnie niewskazane i tyle

rozbrajają mnie te dziewczyny co to piszą, że w ciąże tak łatwo zajść nie można bo one tyle się starają i nic. A to właśnie tak często jest, ze jeśli się kochasz z myślą, jejku może tym razem się uda, to napewno się nie uda! Moja szwagierka tak miala, moja przyjaciółka,jak wyluzowały stwierdziły kiedy bedzie to będzie i zaraz były w ciąży. Także wy już tak zeschizowałyście, że nic dziwnego że w ciazy nie jesteście. Ja zaszłam przy pierwszym cyklu staran, moje inna przyjaciółka też, ustalili z mężem że w maju zaczynają się starać i od razu im się udało, także takie przypadki też się zadarzają. A Tobie mamo dziewieciomiesiećznego bobasa gratuluję ! Dasz rade, choć wiem że pewnie ciężko Ci z myślami, będzie dobrze. Teraz sama CIe pocieszam ,a pare dni temu myslałam że jestem w ciąży bo mi się okres spóźniał i już mówiłam mężowi, że jak będę to się załamie, popadne w depresje itp., ale okres przyszedł, a teraz czytając wypowiedzi tych miłych dziewczyn myśle, że nie byłoby to złe:) Także już się nie boje że wpadne:P My planujemy rozpocząć starania za rok w sierpniu:), ale jak to będzie to nie wiem:) Poczekamy zobaczymy:) A za Ciebie trzymam kciuki:)

Gość Intomima
Milka co Ty możesz dziewczayno wiedzieć o długich staraniach, pojęcia widzę nie masz. Ja też na początku moich starań podchodziłam tak lajtowo, bez stresu, że musi się udać i nic nie wychodziło miesiąc, dwa, pół roku, rok i zaczęło się leczenie, wyszła diagnoza, czemu nie możemy zajść i zeszły lata starań.Doczekałam się w końcu, ale trochę zeszło i właśnie bez lekarza by się nie obył, więc mi tu nie pierdziel , że ktoś tak zeschizował,dlatego nie może zajść. Jak mnie wkurzają takie dziewuchy co o niepłodności pojęcia bladego nie mają, a się wymądrzają.

Gość Intomima
Mnie rozbrajają takie dziewuszki co sobie zasżły od jednego seksu od razu za pierwszym razem i prawią mądrości osobom, co przeszły piekło w związku ze swoją niepłodnością. Dziewuszko, nie każdemu idzie tak łatwo, że wyluzuje i od razu jest w ciąży. Mam koleżanki, które już wszystko robiły, łącznie z totalnym luzem i nic nie wyszło.I skończyło się na inseminacjach lub nawet niektórzy podchodzą do in vitro.

Gość Intomima
Jak jest ewidentny problem z płodnością z medycznego punktu widzenia, zrobi się badania i coś wyjdzie nie tak, np, facet ma zaledwie 2% plemników ruchliwych, to choćbyś nie wiem jak wyluzowana była, to od razu w ciążę nie zajdziesz.

hej niestety moje sprawy nie wygladaja za ciekawie...... ehhhhh maz do tej pory jest w wielkim szoku nie chce przyjac do wiadomosci ze moglibysmy miec drugie dziecko wiem ze zaraz mnie zjedziecie ale jestem zmuszona zrobic to czego sie tak zarzekalam jestem juz umowiona na aborcje ehhhhhhh zycie pozdrawiam Was dzieki za wsparcie

poprzednia wypowiedz to podszyw. no coz oswajamy sie z mysla ze bedzie nas 4 troche sie tego nadal boje ale ze wsparciem meza jest lepiej. mowi ze damy sobie rade i zebym sie tak nie zamartwiala bo to tylko kwestia organizacji no i ma nadzieje ze tym razem bedzie dziewczynka:) dziekuje wam wszystkim za wsparcie a jak sie maja inne mamy w ciazy z tego tematu?

dziewieciomiesieczniak i ciaza zobaczysz, ze wszystko sie pouklada:) I na kiedy masz termin?

Gość abracadabra12
witaj, Duchem jestem z Tobą, 7 miesięcy temu dowiedziałam się, że jestem w 3 ciąży (planowanej w przyszłości ale nie teraz), miałam wrócić do pracy podreperować domowy budżet, popracować na emeryturę itd. Przez pierwsze miesiące było mi bardzo ciężko przepłakałam w poduszkę, mąż też był załamany, choć jesteśmy osobami wierzącymi i każde życie powinniśmy przyjąć jako błogosławieństwo i dar to mimo wszystko nie umieliśmy się cieszyć. Za jakiś czas okazało się, że ciąża jest zagrożona wystąpiło krwawienie, na szczęście z dzieckiem było wszystko w porządku, a teraz czekam już na poród. Nie będę Ci mówić, że będzie łatwo z małymi dziećmi, ale przeżyjesz to, dasz radę. dzieci szybko podrosną, a Wy będziecie już mieli piękną rodzinę. Wychodzę z założenia, że czasami (jak kto woli ) Bóg czy los wie co robi, w sumie nie mamy pewności, że za 3 lata będziemy mogli mieć dzieci a jeżeli już się poczęły to tak ma być. Pozdrawiam

Gość scooby doo3
a mnie wkurzają te co są mało płodne i się mądrzą - to działa w dwie strony, Wy nie macie pojęcia jak łatwo niektórym jest zajść w ciąże a my nie mamy pojęcia jak wam jest trudno począć dziecko (ale nie wchodzimy na ''wasze tematy" i nie mówimy, żeby zmienić pozycję albo wysłać męża na doszkolenie " więc po co te kłótnie, lepiej chyba jak się wypowiadają osoby co znają się n konkretnym temacie - czyli w tym przypadku mimo zabezpieczenia zachodzą w ciąże.

Gość kolezanka,kolezance ,kolezanki
Scooby doo-Masz racje ,ja zaszlam dwa razy w 1 cyklu,hormonow nie moge ze wzg na problemy z tarczyca od dziecinstwa nic mi nie pasi..Zostaly gumki ,spirala odpada (za krotka szyjka) No i takie osoby jak ja pewno powinny z sexu malzenskiego zrezygnowac i zyc w celibacie ;)