Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewieciomiesieczniak i ciaza

mam male dziecko i jestem znow w ciazy

Polecane posty

nie usune...jak matka moze zabic wlasne dziecko????

Gość tammta
hej :) ja tez jestem w ciązy. Moja corka ma 14m-cy a ja rodze w grudniu. Róznica bedzie 20 m-cy. Planowalismy za pół roku zajsc, odstawiłam hormonki i jakos tak wyszło ze juz teraz :D miały byc dwa latka z kawałkiem roznicy a tak wyjdzie ze rocznikowo patrząc rok po roku :) ciesz sie :) ja tam zawsze chcialam miec dwojke. Ale jakbym teraz do pracy wróciła to juz na pewno bym nie zdecydowala sie szybko na drugie. Bo ciagle jeszcze na wychowczym jestem z pierwszym dzieckiem i juz tak planuje zostac do porodu. Dla mnie tak jest idealnie. Bede miala wszystkie swoje dzieci w przedszkolu jeszcze przed 30tka :) bo potem juz wiecej brzdacow nie plaujemy ;)

a ja Ci powiem tak ciesz sie ze moglas zajsc w ciaze i bedziesz miala 2ke dzieci wiem ze teraz szok, ja mialam troche wieksza roznice wieku a tez byl wieki szok i niespanie po nocach czasami ale kiedy widzialam szwagierki jak staraja sie o drugie dziecko, ile lat, ile pieniedzy musialy wydac na samo leczenie, to ciesze sie ze ja zaszlam szybko bo szybko ale zaszlam w ciaze bez problemow bedzie dobrze!

Gość ttttttttttttttttttttttttttttta
kurcze a ja nawet na jedno sie zdecydowac nie moge ledwo wiążemy koniec z koncem zazdroszcze!

nie no u nas nie jest tak ze ledwo starcza. latem mozemy odlozyc troche grosza zeby bylo na zime jak z praca bedzie gorzej ale niewiem jak bedzie pozniej czy bedzie starczalo co innego gdybym miala prace a tak to...

Gość Pseudonimjakiś
Ja zazdroszczę płodności. My o pierwsze dziecko staraliśmy się 2 lata. Zero zabezpieczeń i seks w sam środek dni płodnych i nic przez 2 lata. Teraz myślimy o 2 dziecku, ale już nie staramy się, tylko się nie zabezpieczamy, tyle razy już mieliśmy szansę zajścia i nic nie ma. Ja naprawdę nie wiem, jak to jest że niektóre kobiety to i z prezerwatywą o grubości centymetra zajdą, a inne nie mogą.

Gość spokojnieee
Dwa lata starań sporo, ale i tak grunt że się udało...są pary które długie lata się starają, badania wychodzą dobrze, a dziecka nie ma, to jest dopiero dramat...

endlesslly - o to szybko Ci owulacja wróciła. A karmiłaś piersią. Bo mój ma 4,5 miesiąca i na razie ani widu ani słychu okresu. A tak to może bym pomyślała też o drugim.

co do owulacji to ja karmilam malego piersia do 4 miesiaca a okresu dostalam 7 tyg po porodzie

Gość bedziesz miala super
to najlepsza różnica wieku jaka może być. Ani się obejrzysz jak dzieci podrosną i będą się razem bawić. Sama mam podobną różnicę i uważam, ze to świetna sprawa. Ja zdecydowałam się na to drugie z pełną świadomością i gdybym miała zrobić to jeszcze raz to nie wahałabym się ani chwili.

teraz to juz musi byc dobrze

a jak bylo ze spacerami? wasze dzieci same chodzily przy wozku czy uzywalyscie dostawek,wozkow blizniaczych/rok po roku?

Dobrze będzie. Trzymam kciuki i troszkę zazdroszczę. Endlesslly - no nie ma reguły jak widać. Ale jak ja chciałabym karmić do roku, to co - do roku nie będę mieć? Chyba nie, zwłaszcza, że już wdrażamy zupki pomału. Zobaczymy.

sa tu jeszcze te mamusie w podobnej sytuacji?

Gość będziesz miala super
używałam wózka takiego jeden za drugim, ale bardzo krótko bo starsze dziecko szybko dawało sobie radę na pieszych spacerach i przestało chcieć jeździć w wózku. Ale na początek bardzo się taki przydaje kiedy młodsze jest maleńkie a starsze ledwo sobie radzi z chodzeniem (moje dziecko późno zaczęło chodzić i w wieku 17 miesięcy jeszcze nie chodziło na długie trasy samo)

czyli musze zainwestowac w wozek....ojejej

Gość Bodog
Ja kupiłam 2 osobne, ale tylko dlatego, że mam asystę ze strony taty moich dzieci i mojej mamy, ale jeśli miałabym wychodzić z nimi ja jedna, to kupiłabym wózek dla rodzeństwa (w moim przypadku różnica wieku dzieci jest tak mała, że nie mogłabym prowadzić starszego za rękę, bo jak się urodziło młodsze, to starsze nawet jeszcze nie chodziło).

Gość a.gg.a
no witam i gratuluje, choc podzielam obawy jak sobie poradzic z dwojka malych dzieci, ja tez mam 9miesiecznego brzdaca i jestem juz w czwartym miesiacu ciazy, ale mowie sobie - jeszcze tak ze dwa lata nieprzespanych nocy i pieluch a pozniej juz bedzie tylko latwiej :) zreszta jak juz wpadlam w ta rutyne (nocne wstawania, karmienia, pieluchy) to ja pociagne ale pozniej nie bede juz musiala do iej wracac jak to bywa u mam z wieksza roznica wieku dzieciaczkow

Gość a czy was wogole stac na te
dzieci bo widze ze tu pelno takich co jedno po drugim rodza

A mam pytanie do Was dziewczyny - jak znosicie ciążę? Bo ja do połowy piątego miesiąca miałam straszne mdłości i tak sobie myślę, że jak bym teraz zaszła w ciąże, a młody jest coraz bardziej absorbujący, to nie wiem jak by to było - on chce mamy, a mama ledwo żywa, albo w "kiblu". Tak to wracałam sobie z pracy i zalegałam w fotelu, na początku to mąż gotował, bo ja na widok garów dostawałam torsji, a po otworzeniu lodówki jeszcze gorzej było. A tu dziecko trzeba nakarmić i tak dalej.

ja pierwsza ciaze niezbyt dobrze znosilam najpierw przez 4 miesiace ciagle mdlosci bez wymiotow na szczescie a potem 2 ostatnie dwa miesiace mialam sie oszczedzac i jak najwiecej lezec takze ta ciaza tez pod tym wzgledem mnie przeraza ale tlumacze sobie ze kazda ciaza jest inna

Gość łububudu
Ja też mam dziewięcio miesięczne dziecko i jestem w 7 tyg ciąży ;)

widze ze jest nas wiecej

Mnie powoli dopada senność i mdłości. Wpierwszej ciąży też miałam, ale sporadycznie. Zemdliło mnie, poszłam do ubikacji i zaraz przechodziło. A teraz nawet nie ma kiedy odpocząć bo albo zabawiam moją 5miesięcznicę, albo gotuję albo sprzątam;) Jak w pierwszej ciąży czekałam na każdą wizytę u gina to teraz nie mam czasu o tym myśleć. Czuję, że te 9 miesięcy zleci migiem;)

Gość Bombaex
agbr - właśnie, słuszne spostrzeżenia.Tak sobie Was czytam i zastanawiam się, jak ja bym dała radę. Mam dziecko kulkunastomiesięczne, i teraz ciąża. Owszem, mogę zajść, bo postanowiliśmy z mężem się nie zabezpieczać i dać szansę drugiemu dziecku, ale też tak sobie myślę, jak to by było. Ja akurat ciążę znosiłam dobrze, ale jednak w ciąży nie można sobie na wszystko pozwalać, trzeba się oszczędzać, nie wolno dźwigać, co trochę jest trudno nie robić, mając małe dziecko na głowie. Racja,będąc w 1 ciąży, jak jesteś zmęczona, masz mdłości czy czujesz się ociężała, czy jak lekarz każe leżeć i się oszczędzać, to to robisz, ale jak ma się małego szkraba pod opieką, to się nie da. I jestem ciekawa, jak Wy to postrzegacie i jak z tym sobie radzicie.

Gość a czy was wogole stac na te
dzieci ponawiam pytanie bo nikt mi nieodp

szczerze mowiac to niewiem czy nas stac ale teraz to juz niewiele moge zrobic swiadomie bym sie zdecydowala dopiero majac prace