Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saleminkaa8

ból kręgosłupa w odcinku piersiowym-cc

Polecane posty

1,5 roku temu miałam cesarkę i od tego moementu boli mnie kręgosłup,ból pojawił się w 2 dobie po wykonanej cesarce.Najbardziej bolało mnie przez pierwszy tydzień,obecnie odczuwam ból gdy np.za dużo się napracuje to boli mnie wtedy kręgosłup pomiędzy łopatkami,boli mnie gdy leżę na podłodze i dam ręce nad głowę łącząc je-odkryłam to przypadkiem podczas zabawy z dzieckiem i jeszcze gdy biorę prysznic i np.płucze włosy z odchyloną głową w tył to mam dziwne uczucie,bo ból to nie jest ale czuję takie drętwienie w kręgosłupi przechodzącym do nóg. Jak myślicie co to może być,słyszeliście o czymś takim...?

Gość trzy hipotezy
albo skutek uboczny znieczulenia w kręgosłup (nie bez powodu po znieczuleniu zzo nie wolno się ruszać przez kilka godzin) albo skutek uboczny ciąży, w ciąży zmienia się punkt ciężkości i dotakowo stawy i wiezadła rozciagają się pod wpływem hormonu relaksyny która ma ułatwiać poród ewentualnie za dużo dźwigasz dziecko lub robisz to w nieprawidłowej pozycji tak czy siak po porodzie koniecznie trzeba wzmacniać nadwyrężone i rozcięgnięte mięśnie pleców, brzucha, pośladków, znajdź rehabilitanta niech pokaże Ci zestaw ćwiczeń na mięśnie posturalne i ćwicz codziennie minimum pół godzinki ( w zasadzie powinno ćwiczyć sie dwa razy dziennie po pół godziny) ewentualnie raz w tygodniu wybierz się na masaż a ojciec dziecka niech zajmie się w tym czasie maleństwem

Powiem ci tak..... ból w odcinku piersiowym raczej nie wróży niczego dobrego.. Radzę ci pójść z tym do lekarza...

Gość modhklhvjjn
niech oni cie nie straszą. Nosiłaś dziecko w brzuchu, przytyłaś, wyginałaś sie przy porodzie a teraz ciągle nosiszklocka na rekach. pewnie cie boli kregosłup. idz do rodzinnego