Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka z poprzedniego pokolenia

SZLAG MNIE DZISIAJ TRAFIŁ

Polecane posty

przesadzasz " a moze przezyla dzis cos takiego ze byla okroponie nerwowa i wszystko wyprowadzalo ja z rownowagi? tyzawsze panujesz nad soba? " NO JASNE I WTEDY NALEŻY WYŁADOWAĆ SIĘ NA SŁABSZYM, TAK? ŚWIETNA FILOZOFIA

Gość do anulsss
no nie gadaj,ze nie lubisz dostawac klapsow od meza,bo nie uwierze!

Gość wefwqfqw
Dzieciak wyrwał się spod kontroli i groziło mu że wpadnie pod samochód a jedyne co ty widziałaś, to że potem dostał klapsa i ochrzan? Masz jeszcze coś w głowie czy już alzheimer mózg przeżarł, autorko tematu?

Gość przesadzasz
o jezu od razu dramatyzujecie. nie powiedzialam ze dobrze zrobila. po prostu jej nie znacie. nigdy przemoc nie jest dobra ale czy kazdy tutaj jest swiety?????? jak to czytam to mam wrazenie ze wychowujecie dzieci w pieknych palacach z bajek a kupki waszych dzieci pachna rozami. nie bede wiecej pisac bo szkoda czasu. moze ta kobieta tez czyta to forum i przeczyta co o niej piszecie nie znajac osoby.

Gość nie te czasy
"tylkopotraficie krytykowac...czemu bije glupia czemu krzyczy. wiesz moze czasami jak wyglada jej zycie ? sytuacja w domu? a moze przezyla dzis cos takiego ze byla okroponie nerwowa i wszystko wyprowadzalo ja z rownowagi? tyzawsze panujesz nad soba? nigdy nie wybuchasz? zawsze masz dobry humor itd???? autorka tego topiku powinna podejsc do tej kobiety i spytac sie czemu tak robi a nie chowac glowy w piasek i zmykac a teraz pisac na kafe. moze kobieta by jej powiedziala cos co usprawiedliwi w pewnien sposob jej czyn?????? tylko krytukujecie idealne mamuski. przykro sie czyta cos takiego" kazde dziecko potrafi byc grzeczne tylko trzeba to umiejetnie egzekwowac.To jest glupie tlumaczenie i zwalanie winy na wszystko plus na dziecko.Ja nie gardze tymi kobietami.Jestem od tego daleka,bo wiem,ze kazdy jest czlowiekiem tylko.Nie mow mi o czyims zyciu,bo kazdy ma swoje i ja tez.Wiem jak jest czasami ciezko sie opanowac,bo nie raz nawrzeszcze na synka jak mnie rozwscieczy.Nie jest jakims robocikiem,ktory wykonuje moje polecenia i ktorego sobie zaprogramowalam na bycie grzecznym.Nigdy sie nie uciekam do przemocy,bo sama na wlasnej skorze doswiadczylam i wiem,ze nic dobrego to przyniesc nie moze i nie uczy kompletnie niczego,a tylko rujnuje rodzica w oczach dziecka.Jak mam zly humor to dziecku o tym mowie.Mowie kiedy jestem na niego zla,bo mi dokucza albo,ze sie zawiodlam kiedy zrobil cos o czym bylo mu wiadomo,ze nie wolno.Nie jestem idealna.Idealnych matek nie ma ale te ktore stosuja klapsy powinny jednak sobie uswiadomic,ze to jedynie forma rozladowania ich skolatanych nerwow,a nie zadne wychowanie.Nie znacyz to,ze maja sie biczowac w ramach pokuty i nie znaczy to,ze matki "idealne"---->czytaj nie stosujace przemocy maja je obrazac czy miec za nic ale skrytykowac mozna,bo nikogo tym nie krzywdza.Wiec przelknij moze to,ze kazdy moze miec wlasne zdanie.A nie kazdy moze wychowywac jak chce,bo konstytucja praw czlowieka zabrania pewnych rzeczy czy ci sie to podoba czy nie.Po prostu trzeba sobie wybaczyc(bo kazda matka ma pewnie pozniej wyrzuty sumienia) i starac sie zyc dalej nie bijac juz dziecka.A jak ma problemy z ktorymi sobie nie radzi to powinna poszukac pomocy,a nie uwazac,ze wszystko gra.

Gość nie te czasy
" jak to czytam to mam wrazenie ze wychowujecie dzieci w pieknych palacach z bajek a kupki waszych dzieci pachna rozami. nie bede wiecej pisac bo szkoda czasu. " to nie czytaj,bo nigdy nas nie zrozumiesz.Rozumiem,ze twoje zycie jest jak z horroru,bo wychowujesz dzieci w stodole,a ich kupy smierdza kupa:P Zreszto niedawno byla sytuacja,ze matka bila swoje dziecko,a wychowuje je w domu o wysokim standardzie.To nic nie ma do rzeczy.Sa ludzie ubodzy majacy tyle milosci,wyrozumialosci i empatii w sobie,ze nawet bieda im nie przeszkodzi i nie bija swoich dzieci. pisalas cos czemu autorka do tej matki nie podeszla i nie powiedziala nic.Otoz nie zrobila tego gdyz to wszystko do takich ludzi jak grochem o sciane i jeszcze sie oburzy,ze sie wtracasz w nie swoje sprwy,bo przeciez to jej dziecko jest.Zupelnie jakby miala je na wlasnosc.Wiem jak takie babki reaguja,bo znam z autopsji.I nie pisz wiecej swoich bredni i dziwnych argumentow o pachnacych kupach,bo to smieszne.

Gość przesadzasz
no wlasnie i swoja wypowiedzia opisalas w skrocie kim jestes:( zdziwilabys gdzie mieszkam i jak wychowuje swoje dzieci. jest wiele ludzi takich jak autorka i ty ktore nie reaguja a potem sie rozgaduja wokolo co to okropnego widzialy heh. przez takich ludzi jak wy nadal jest przemoc. to temat bez dna . wychowuj dziecko jak chcesz ale jak bedziesz widziec jak jakas kobieta uderzy swoje to do niej podejdz i jej to powiedz!!!!! i autorka rowniez!!!! obie madre ale nie tam gdzie trzeba

Gość nie te czasy
" no tak,lepiej zeby dziecko bieglo dalej i wpadlo pod jakis samochod! jasne,ze wpie**ol sie nalezy-dla dobra dziecka. a ty sie nie wtracaj bo gdyby sie cos stalo,to co?opiekowlabys sie tym dzieckiem? moze matka powtarzala dziecku 100 razy,ze nie wolno wybiegac na parking. Jak masz swoje dzieci to sie nimi zajmij! KAMERO jedna" szkoda,ze nie wybilo sobie zebow jak je tak pierdolnela w doope.Wtedy bylaby z siebie zadowolona;)

Ja bym zareagowała jak ta "wyrodna matka"- przylałabym w tyłek! To nie jest rozlanie picia, czy pokruszenie ciastka na dywanie TYLKO WYBIEGANIE POD JADĄCE SAMOCHODY!!!!! O ile w innych sytuacjach można sobie pozwolić na setne powtarzanie i rozmowy tak w takich przypadkach lepiej by trafić do dziecka za pierwszym razem.

Gość nie te czasy
"no wlasnie i swoja wypowiedzia opisalas w skrocie kim jestes zdziwilabys gdzie mieszkam i jak wychowuje swoje dzieci. jest wiele ludzi takich jak autorka i ty ktore nie reaguja a potem sie rozgaduja wokolo co to okropnego widzialy heh. przez takich ludzi jak wy nadal jest przemoc. to temat bez dna . wychowuj dziecko jak chcesz ale jak bedziesz widziec jak jakas kobieta uderzy swoje to do niej podejdz i jej to powiedz!!!!! i autorka rowniez!!!! obie madre ale nie tam gdzie trzeba" no nie wiem czy to taki skrot byl.Jakbym poszla na skroty to napisalabym ci SPIERDALAJ. Napisalam ci,ze znam to z autopsji,bo podeszlam kilka razy za kazdym razem rzucaly sie z jadem.Sfrustrowane kobiety tylko im wspolczyc ale moze bardziej ich dzieciom.Nie interesuje mnie w jakich warunkach chowasz swoje dzieci.Twoj mozg dziala na tak niskich obrotach,ze nie zrozumialas,ze pisze,ze nigdy dziecka nie uderzylam i tego nie zrobie.Sama bylam bita.

I jeszcze jedno. Mimo iż jestem zazwyczaj kulturalną osobą to gdyby w takiej sytuacji jakaś siksa mi się wtrąciła to bym ją tak gwizdnęła, że zęby by jej powybijało! Bo co innego jest zapobieganie maltretowaniu dziecka a co innego wtykanie nosa w głupiego klapsa!

Gość nie te czasy
a przemoc jest raczej dlatego,ze panstwo na to pozwala.

Gość nie te czasy
"I jeszcze jedno. Mimo iż jestem zazwyczaj kulturalną osobą to gdyby w takiej sytuacji jakaś siksa mi się wtrąciła to bym ją tak gwizdnęła, że zęby by jej powybijało! Bo co innego jest zapobieganie maltretowaniu dziecka a co innego wtykanie nosa w głupiego klapsa!" ciekawe jaka bys miala mine jakby ta siksa ci oddala,bo jakbys trafila na mnie to powyrywalabym ci z glowy wszystkie klaki i wylodowalabys w szpitalu na skladaniu nosa;)

Gość do belik
no w koncu jakas madra wypowiedz z twojej strony!

Gość nie te czasy
a gdybys tak zreagowala w jakims cywilizowanym kraju to mialabys podwojnie przeperdolone kulturalna kobieto.Nie dosc,ze najadlabys sie wstydu to dzieciaka,by zabrali i jeszcze odpowiedzialabys za pobicie:) nie jestes kulturalna.Polacy z regoly nie maja zielonego pojecia o kulturze.Co z tego,ze wylezli z komuny i sa wolne wybory jak nic innego od tamtego czasu sie nie zmienilo.Niektorzy powinni sie przeniesc w czasie i z homoerektusem raczej wymieniac poglady;) ty do nich zdecydowanie nalezysz.

Gość do nie te czasy
ja mieszkam w innym kraju i wiesz co?pierdolisz glupoty!o klapsa nikt sie ie czepia,tym bardziej jak dziecko jest w niebezpieczenstwie

Gość Nie rozumiesz kompletnie nic!
autorko!!!ta sytuacja to ekstremalna!dziecko i chwila niebezpieczeństwa-wybieganie na parking gdzie może w każdej chwili trafić pod samochód-reakcja gwałtowna -często wtedy wrzask jest jak najbardziej pożądana-wywołuje u dziecka gwałtowną reakcję tu zatrzymanie,ja też nie jestem najmłodsza i uwierz widziałam taką reakcję kiedyś jak dziecko wybiegło sprzed autobusu na jezdnię i TYLKO WRZASK OSOBY URATOWAŁ TEMU DZIECKU ŻYCIE BO WPADŁOBY WPROST POD NADJEŻDŻAJĄCY SAMOCHÓD!generalizujesz i ładujesz wszystko do jednego wora-naprawdę tak myślisz czy tylko prowokujesz????trochę logiki.....

Gość przesadzasz
nie te czasy dokladnie zrozumialam co napisalas . na poczatku pisalas rozsadnie chociaz sie nie konca z toba zgadzalam ale teraz to piszesz juz na najnizszym poziomie kobieto!!!!! jestes daremna i glupia!! az oczy bola od czytania. kobiety tu tylko pisza swoje zdanie a ty sie zaraz rzucasz. nie znosisz krytyki????? czy kazda osoba na forum MUSI miec takie samo zdanie????? nie tryskaj tutaj juz jadem ;)

Gość nie te czasy
"ja mieszkam w innym kraju i wiesz co?pie**olisz glupoty!o klapsa nikt sie ie czepia,tym bardziej jak dziecko jest w niebezpieczenstwie" to moze mieszkasz w Arabi Saudyjskiej:P tu gdzie mieszkam mozna za to odpowiedziec.Jakby ktos chcial cie podjebac to by to zrobil i mialabys przesrane.

Gość nie te czasy
ja nie tryskam jadem.Pisze.Moze komus nie odpowiada moja forma jego problem.A co?Nie podoba sie wam,ze jestem konkretna i dosadna?Mam to w doopie.

nie te czasy nie słyszałam osobiście żeby za klapsa odebrano komuś dziecko. Za dużo się filmów chyba naoglądałaś :/ W Polsce jest teoretycznie zakaz, ale nawet gdyby prokuratura się przyczepiła a dziecko nie nosiłoby znamion maltretowania to skończyłoby się CO NAJWYŻEJ kuratorem. Klaps jest ostatecznością, ale w niektórych przypadkach jest jedyną skuteczną metodą. Moje dziecko ma prawo do uczenia się na własnych błędach... ale w tym przypadku ( parking czy ulica) to mógłby być jego ostatni błąd w życiu... więc czasem wolę dać klapsa niż iść za białą trumienką

Gość przesadzasz
napisze wam ze mojej sasiadki 6 letnia corka bawila na palcu zabaw. nagle zniknela. sasiadka caly czas obserwowala z okna ale same wiecie, chwila nieuwagi i wsiu. wybiegla szukac, ja polecialam razem z nia. byla ogromna panika.okazalo sie ze corka poszla z kolezanka do niej na chwile sie napic. jak znalezlysmy ja to saisadka najpierw dala jej mocnego klapsa i zaczela krzyczec ale w trakcie urwala i szybko mala przytulila. to byla podobna sytuacja, niesamowity strach matki.... oczywiscie moze byc tak ze matka caly czas leje te dziecko ale tego NIKT tutaj nie wie wiec nie krytykujmy kobiety

Gość do nie te czasy
nie,mieszkam obecnie w niemczech.Przez 3 lata mieszkalam we Francji i mi tu nie pieprz glupot!

Gość nie te czasy
" jestes daremna i glupia!!" polemizowalabym.Nie wyciagaj pochopnych wnioskow.Alez oczywiscie kazdy moze miec swoje zdanie ja nikogo za to nie rugam.Ale jak ktos pisze,ze takiej co zwrocilaby uwage,by przypierdolila i tego typu niusy to mna telepie,bo sama kiedys takowej mamuni zwracalam uwage i zaczela sie odgrazac,ze ona mi z zycia pieklo zrobi,bo ona to resocjalizacje studiowala(bez sensu ale tak to ujela).najlepsze jest to,ze sledzila mnie,zeby sprawdzic gdzie mieszkam,a pozniej przychodzila i sie tlumaczyla bezsensownie.Zamiast od razu powiedziec co i jak to ona najpierw mi grozi.jak sie zorientowala,ze przeciez jeden moj telefon i jest udupiona(na osiedlu dzialaja kamery) to wtedy przyszla w lache i przepraszala i sie tlumaczyla i gorzkie rzale.Przeciez jak taka sobie nie radzi to mozna jej pomoc nikt nie mowi od razu karaniu.Ale jak sie okoniem stawia i obraza jeszcze,bo ktos jej zwroci uwage no to sorry.

Gość nie te czasy
do nie te czasy odpierdol sie ode mnie.nie mieszkam w Niemczech i nie we Francji wiec zlaz ze mnie.Mieszkam w UK.Tutaj lekarze czy babka w przedszkolu jak zobacza jakiegos siniaczka to sie bacznie tobie przygladaja.niestety taka prawda jest moja droga.Wszedzie nie bylas i wszystkiego nie widzialas.

hahahahhaha xD pierwsze słyszę żeby w UK za klapsa szło się do paki albo żeby dziecko odbierali :D

Gość nie te czasy
no to malo slyszalas

Gość nie te czasy
a tak na marginesie to wiem kim jestes:P i lyso ci?wez te swoje fote zlikwiduj,bo sobie siare robisz.

Gość zyczliwysasiadok
dobrze zrobiła a ty nie wtracaj sie w nie swoje interesy babiszonie parszywy!!!!bo ci twojego bachora stłuke po ryju az spuchnie!!!

Gość do nie te czasy
po pierwsze GORZKIE ZALE-nie rzale po drugie-ja tez pierwsze slysze,zeby w UK za klapsa upierdywali matki ha ha