Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka natka

Lovi czy ktoś używa tych butelek? Jakie macie opinie?

Polecane posty

Gość Zu2ia
Ja mam lovi medical +. Jedyna butelka, z której chce ssać mój synek. Inne mu nie podpasowały, bo albo się denerwował, bo ciężko mu się ssało, albo leciało tak szybko, że nie nadążał ssać i zalewał się mlekiem. Butelka ma także dobrą i wyraźną podziałkę. Podoba mi się także jej wygląd - jak szklana :) Jeszcze jedna ważna rzecz - smoczek nie zaburza rytmu ssania, więc od czasu do czasu przystawiam małego do piersi, a on pamięta jak się ją ssie :)

My używamy lovi i butelki i smoczki i bardzo nam pasują. Ładnie się odpowietrzają, tylkon raz mi się podziałka zmazala a juz sześć butelek kupilam w swej karierze plus niekapek. Bardzo marka pasuje mojej córce. Wiec z doświadczenia polecam.

Gość olexandra145
Ja również jestem zadowolona z butelek Lovi, stosuję już dłuższy czas i pewnie tak zostanie aż do całkowitego odbutelkowania córeczki, a skoro są dobre nie widzę powodu żeby zmieniać. Zakupiłam jak mała miała pół roku bo czasem trzeba było ją zostawić z babcią, nie było kłopotu ze zmianą cycka na butelkę.

Gość Auliya
Ja jestem bardzo zadowolona z butelek LOVI a raczej mój synek. Kożystałam ze starych po starszaku i żaden smoczek mu nie odpowiadał a te ładnie chwycił i pije mleczko gdy mam odciągnięte na wyjście

Gość Marcheweczka1987
Powiedzcie proszę czy te butelki mają smoczki antykolkowe ? Chcemy wdrożyć dokarmianie 5 miesięcznej siostrzenicy i stąd moje pytanie. Siostra chce karmić piersią i dokarmiać butelką.

Gość josie61
ja uzywam lovi juz z drugim dzieckiem, przy pierwszym mialam te zwykle, teraz mam medical i jestem jeszcze bardziej zadowolona:) nie matowieja nawet po wygotowaniu czy praniu w zmywarce, i nie rysuja sie. smoczek jest rewelacyjny, moj maly zlapal tylko ten a probowalam 4 rozne marki. maly nie zniechecil sie do piersi bo bardzo wolno z niego leci, i ma odpowiedni ksztalt

Gość gość
Ja butelek lovi nie używam, za to mamy niekapek i kubek 360 stopni i mogę polecić. Bardzo dobre wykonanie, kubki estetycznie wyglądają i łatwo się domywają. No i kubek 360st to z tego co się orientuję, jedyny taki kubek na rynku. Z lovi mieliśmy też smoczki póki syn używał, też fajne. Bardzo mi się podoba wzornictwo tej firmy.

Moja córka korzysta z lovi medical + mamy dwie takie butelki, ale one na 100% mają nieprawidłową miarkę o 10 ml. Jak wlewam do tej butelki 90 ml wody to tam pokazuje 100 ml. Sprawdzałam różnymi innymi butelkami z miarkami i tak jest. Poza tym super.

Gość gość
ja również używam lovi jestem bardzo zadowolona (karmię piersią i często odciągam pokarm i podaję butelką)Jedyny minus to że napisy szybko się zmyły.

Gość mika_k
Ja używam Lovi Medical -butelka jest użytkowana tylko tydzień, ale nie ukrywam, że dość intensywnie :) Mimo to nadal wygląda jak nowa, a młody nadal akceptuje pierś i mam nadzieję, że tak zostanie, tak więc- ideał :)

Gość Niunia198617
Ja używam lovi medica a od kilku dni lovi aktywne ssanie. Nigdy nie miałam do butelek lovi zastrzeżeń i zawsze byłam zadowolona i mój synek również a to przecież najważniejsze. W butelce aktywne ssanie smoczek jest moim zdaniem ciut lepszy noi sama butelka fajnie się trzyma w ręce. Posiadam większą i mniejszą i jestem z nich bardzo zadowolona. Co najważniejsze pomimo tego, że dokarmiam synka butelką nie odrzucił piersi a tym mnie straszono, że jak dam butelkę to odrzuc****erś a dokarmiać go muszę bo pokarmu mam mało.

Gość gość
my testowalismy rozne butelki- lovi, avent, nuk... jednak pierwsza jakies uzylismy zostala z nami na dluzej to lovi, mlody ją sobie najbardziej upodobal i tak juz zostalo. Na poczatku przez kilka dni chcialam uzywac aventu, bo mialam akurat laktator z aventu, ale nie sprawdzuiil sie ani laktator, ani butelki, po kilku dniach mialam juz laktator z lovi elekrtryczny i on wlasnie byl dopasowany do butelek z lovi, wiec tak juz zostalo. Butelki sa fajne, maja egronomiczny ksztalt, wizaulanie bardzo eleganckie, napisy nie scieraja sie , mimo wieloktotnego uzycia. Fakt jest taki, ze zagoscily u nas na dobre wszystkie produkty lovi, od laktatora, przez butelki, po smoczki i kubeczki niekapki.

Gość zfaf
Mnie w butelce Lovi bardzo pasuje że jest przezroczysta. Nie matowieje i długo wygląda jak nowa. Avent np szybko się rysowała.

Gość gość
Smoczek jest super, ale przedziałka zmywa się bardzo szybko (po miesiącu już jej wcale nie było ).

Gość tekla23
Nie dość, że butelka jest bardzo ładna, to na dodatek ułatwia mojemu maluszkowi efektywne ssanie. Czasem jestem lekko zaskoczona tempem, w jakim mu to idzie. Elastyczny smoczek pozwala mojemu synkowi na bardzo efektywne ssanie, nie leje się z niego, a przy tym mały nie zasysa powietrza dzięki temu, że smok ma dwa odpowietrzniki. W porównaniu do medical - bardzo podobna, medical leprzy wygląd plastiku, aktywne ssanie lepsza miarka i smok

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość Pucharek
Ja używam od początku butelek lovi i jestem bardzo zadowolona. Karmię piersią i zależało mi na butelkach, które nie zaburzą procesu laktacji. Dużo się nasłuchałam na ten temat i wiem, że dzieci potrafią odrzucić pierś jak dostaną butelkę. Ja lovi używam już trzy miesiące i nie mam problemu z karmieniem piersią także polecam

Gość rruurrkkaa
Lovi Aktywne Ssanie to nowość w rodzinie Lovi. Butelka jest bliźniaczo podoba do Lovi Medical Plus jednak kilka rzeczy je różni. Ta nowa wymaga od dziecka aktywnego ssania. Ma dynamiczny smoczek, wykonany z cienkiego silikonu który wydłuża się podczas ssania. Idealna dla mam które zarówno karmią piersią jak i butelką.

Gość gość
Moje dziecko po LOvi odrzuciło pierś. No i przeszliśmy na mm. Tak więc ja nie polecam..

Gość JAELIZA
Ja karmie corke piersia i szukalam butelki z ktorej ssanie nie bedzie zaburzac karmienia piersia.Zdecydowalam sie na Lovi bo po pierwsze nie pozwala nałykac sie zbednego powietrza.Po drugie smoczek jest wykonany z cienkiego silikonu i podczas ssania koncowka sie wydluza a podstawa jest twarda.Smoczek sie nie zassysa.POLECAM!!!

Używa moja córka. Pokochała te butelki, są dla nas najlepsze. Mała je wreszcie w normalnym czasie (a przy innych potrafiła jeść 40 minut). Nie pręzy się, nie wygina, nie wypycha smoczka z buzi. Zjada wszystko do samego końca a w innych zostawiała i się mleko marnowało. Napisy nam się nie pościerały. Odkąd ich używamy to są mniejsze kolki i właściwie nie ma ulewania (bardzo sporadycznie się zdarza)

Gość adriannaw
moje dziecko uwielbia te butelki. Próbowałam aventu, TT, dr browns - które de facto są strasznie polecane... ale moje dziecko protestowało przy jedzeniu. Dopiero przy LOVI spokojnie ssie i wypija całą butlę mleczka :) no i nie ma kolek :) POLECAM

Gość gość
Używam butelki Lovi "Aktywne ssanie", jest estetycznie wykonana i lekka. Łatwa do utrzymania w czystości,nie niszczy się.Dzięki dynamicznemu smoczkowi mleczko nie leje się po buzi a system odpowietrzania powoduje,że smoczek nie zasysa się.

Gość Auliya
U nas były/są w użyciu butelki LOVI medical+ i aktywne ssanie. Ogólnie są bardzo podobne i gdybym nie porównywała jak synkowi idzie jedzenie z nich pewnie nie wyłapałabym tak subtelnych różnic jak to że z butelki aktywne ssanie je spokojniej. Przy obu nie miał problemów z powrotem do piersi. Obecnie pijemy na co dzień tylko wodę a od święta również mleko mamy. Dla mam z dziećmi na mm jest fajna wyraźna podziałka.

Gość Josie61
Wlasnie wyprobowalam lovi super vent i jestem przeszczesliwa ze w koncu butelki ladnie sie odsysaja. W poprzednich smoczkach byl problem z tym wentylkiem a te w koncu dzialaja jak trzeba:)

Gość elllka 1225
Ja z canpola to bardzo lubię te Easy Start. Najpierw miałam małą, a teraz kupiłam dużą bo się sprawdziła. Dobrze się trzyma i mi i dziecku :) Mycie jest łatwe i sprawne, no nasypywanie mm też.

Gość gość
Smoczki lovi są bardzo dobre anatomicznie, dlatego dziecko szybko się do nich przyzwyczaja. Moja córeczka od urodzenia używa tych buteleczek - dostałam jedną butelkę ze smoczkiem na promocji w smyku i od tamtego czasu kupuję tylko te butelki. Moja córa po prostu nie akceptuje innych. Próbowałam i z aventu i te z rosmana i nic ! Absolutnie podchodzi jej tylko ta firma. Myślę że coś w niej jest skoro dzieciaki (jak widzę nie tylko moja) je uwielbiają.

A te buteleczki z canpol babies są w kolorystyce dziewczęcej? czy takie bardziej unisex wszystkie?

Gość Lonitka
To zależy o którą butelkę z Canpol pytasz. Jeśli o te Easy Start to ja mam z najnowszej seri tych ze swierzątkami taką z różowym jednorożcem jak kucyk pony ;) Córcia strasznie ją lubi, a te butelki są bardzo wytrzymałe na wszelkie czyszczenie i czyszczenie, więc pewnie będę ją miała i miała.