Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podirytowana dziecmi

Co byscie zrobily jakby wasze dziecko powiedzialo wam: MAMO NIE ZDALAM MATURY?

Polecane posty

Mam dwie corki blizniaczki ktore w tym roku skonczyly liceum i syna ktory w tym roku skonczyl technikum. Cala trojka zdawala mature i zaczeli mi tlumaczyc sie wczoraj ze pewnie nie zdali matury. Kiedy sa wyniki matur? Od wczoraj chodze wsciekla na cala trojke, powiedzialam ze wystrzelam ich po pysku a po mnie poprawi ich ojciec.

Gość wyluzuuuuuuuuuujjjjjjj
:-(

Gość aaa mooże
w tesco na kasie nabór jest ciągły , tak bym powiedziała

Gość kasiaa:))))
za rok poprawią, a teraz znajdą prace, i odłożą na studia.

Gość Dyroton
jeszcze tylko wpierdol i wakacje ...

Gość ptasiek nastroszony
matka mogłaby ją pocieszyć : nie przejmuj się córciu i tak bedziesz mieć raka

Dzieci kompletnie nic sie nie uczyly, nawet mowienie im by wzieli sie za ksiazki nic nie dalo. Czesto klocilam sie z nimi o oceny i nic? sama dopuszczajace i dostateczne, zadnej piatki ani szostki ani nawet marnej czworki. Slyszalam jak corki rozmawialy z kolezankami ze sa prawie pewne ze matury nie zdaly, syn rowniez pisal z kolega na gadu gadu ze matury nie zdal i pewnie sobie odpusci, sprawdzilam w jego archiwum rozmow.

wyniki są 30 czerwca..... nie martw się... 30% to naprawdę niedużo..... a poza tym zawsze mogą poprawić czy w sierpniu czy w następnym roku.... na pewno dostaną się na studia...no chyba że szykują się na studia na medycynę to będzie większy problem.....poza tym jeśli się choć trochę uczyły to naprawdę zdają a co niby np nie napisały?? wypracowania czy nie poradziły sobie z matematyka??

sam maturę niedawno zdawałem, ale matura dzisiejszych czasów to śmiech na sali, kiedyś to było coś zdać maturę jakieś 20 lat temu teraz jak ktoś ma olej w głowie to bez większej nauki da się zdać

Gość o matkoooooo......
Jak ja zdawałam maturę, to tata mi powiedział, że mam iść i napisać najlepiej, jak potrafię i się nie martwić, a w razie gdybym nie zdała pomyslimy co dalej. Nigdy mnie tato nie uderzył i za to mu dziękuję, tym bardziej ze bylo mu ciężko, bo sam mnie wychowywal !

Gość o matkoooooo......
wiesz co ci powiem. świnia z ciebie a nie matka !! sprawdzac dzieciom archiwum gg, masakra... wspolczuje twoim dzieciom :o

ja pisałam w tam tym roku swoją maturę i w tym roku podwyższałam wyniki.....

Z tego co mi wiadomo to i z matematyka i polskim mieli problemy. A dziewczyny zdawaly niemiecki ale z tego co slyszalam to tez sobie nie poradzily a syn ma watpliwosci do swojego angielskiego, oczywiscie matury ustna zdali po 30%. Corki z niemieckiego i polskiego dostaly 30%, syn z angielskiego i polskiego tak samo.

nie przesadzajcie nie ma co gadać przecież nie ma jeszcze wyników..... może matura była z niektórych przedmiotów troszkę cięższa niż poprzednie 2,3 lata ale da się ją zdać

Gość śmieszny ten kraj....
... matura to ciasnota intelektualna, odpowiedzi pod klucz, zero myślenia. W Polsce tak to wygląda. Jeśli jest Wam aż tak do szczęścia potrzebna, to współczuję. Państwo zawsze będzie dążyć do tego, żeby przemienić naiwne masy w stado posłusznych bawołów, bo takimi łatwiej manipulować, szczególnie gdy są młodzi i niedoświadczeni. Powiem Wam szczerze, że jeśli JEDYNY rodzaj wiedzy, jaki uważacie za wartościowy, to ten, na którym bazuje matura- to strasznie ograniczeni jesteście. Kiedyś (jakieś 20 lat temu) matura to była Matura, a nie to, co teraz...Wy wszyscy musicie mieć maturę,nie to, co w normalnych krajach. logiczne, że skoro Polska jest krajem, z największym odsetkiem zdanych matur, to poziom tych zadań obniża się. Tak nisko się mierzycie, że matura jedynie ma być wyznacznikiem waszej inteligencji? Mamuśka, wyluzuj- nie zrobi teraz, zrobi za rok. Właściwie to na studia zdąży pójść i ostatecznie tylko po to ta matura jest potrzebna.

w tym momencie Twoje dzieci są już dorosłymi ludźmi i tylko oni będą odpowiadać za własne postępowanie. nie rozumiem co by miały dać kary czy krzyki. przyjdzie czas i sami zobaczą, ze zrobili błąd nie ucząc się. a może wcale nie.

Gość do podirytowanej
to jest prvokacja.Ktos zalozy dwa takie same tematy.

Gość głupia babo .>
co ja bym zrobiła? Jeśli moje dziecko nie zdało by matury, a nie byłaby mu do szczęścia potrzebna - to bym absolutnie nic nie zrobiła. Dziecko chyba tej matury nie robi dla Ciebie>? Chyba że tak, to musisz być strasznie zakompleksiona jakaś

bo teraz większość kierunków są dla picu i nie ma w większośći pracy po takich studiach, jedynie dla papieru i wyższego wykształcenia

Jedna z corek interesuje sie fryzjerstwem a druga mysli o zostaniu kosmetyczka a syn mysli o gastronomi, wlasnie takie technikum skonczyl. Ale to malo nadzisiejsze czasy, pasuje zeby poszly na jakies studia a nie wyladowaly na kasie w super markecie czy gdzies na produkcji i jak holota(nie obrazajac nikogo) robili.

nawet, jeżeli nie zdadzą to pójdą do policealnej i wyjdą na tym lepiej niż niejedni "geniusze" po socjologii i pedagogice 🖐️)))

mój kolega skończył ochrone środowiska i nie ma pracy, koleżanka inżynierie materiałową i pracuje na kasie , kolega jeste historykiem i pracuje jako ochrona , to tylko papier i męczenie się przez 5 lat ,,,, no chyba ze pójdzie się na doktora i będzie się walczyć o prace na uczelni

no socjologia kolejny prosty kierunek po którym jest tylko dyplom na ściane,,,,szkoda gadać i nie ma się poważnego zawodu

Gość ale wlykacie jak pelikany i
ty, dyrektore, tez:D lo matko:D przeciez to prowo grubymi nicmi szyte:o

lepiej poczekaj na wyniki... ale tak jak mówiłaś ... niech jedna zrobi to fryzjerstwo druga tą kosmetyczkę to dobry i potrzebny zawód chłopak kucharzem i będzie dobrze a studia jakieś proste i w miarę dobre aby się nie męczyć .... ważne żeby sobie w życiu poradziły w przyszłości....i jakieś obowiązki