Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam 26 lat

jestem uzależniony od masturbacji

Polecane posty

Zniszczyła mi życie. Przez nią rozpadły się 2 moje związki z atrakcyjnymi dziewczynami, straciłem pracę, życie towarzyskie legło w gruzach. Teraz robię to 2-3 razy dziennie i nie wyobrażam sobie mniej. W szczytowym momencie było to nawet 7-8 razy dziennie ( gdy byłem z dziewczynami). One były dla mnie naprawdę wyrozumiałe, ale w końcu odchodziły, czemu się nie dziwię. Proszę o rady, wskazówki, jak uwolnić się od tego nałogu i nie stracić życia.

Gość Ogier 24/16
utnij sobie kutasa

już się stary nie nakręcaj, nie uzależniłeś się od prostytutek tylko masturbacji, wal konika dyskretnie to związki ci nie będą się sypały, a nie przy śniadaniu - fujara w dłoń i ogień :classic_cool:

liczyłem na poważne odpowiedzi. Mam problem, który zatruwa mi życie i dobrze o tym wiem. To nie jest tylko masturbacja, ale ciągłe myślenie o niej. Wolałem się masturbować, niż z nimi uprawiać seks.

no i rozwiązałeś problem :P jak wspomniałeś wolisz masturbację a do tego wiele nie potrzebujesz :D

powiedzenie weź się w garść nic nie da. Liczę na wypowiedzi osób, które miały taki problem ( np. dziewczyn, których partnerzy mieli ten problem).

pójście do lekarza nie wyklucza przecież pogadania na forum. Poznanie problemów innych osób na tym tle też jest dla mnie cenne.

hahah pewnie czytając porady hmm poweidzmy to tak " ulega swoim nałogom "

slanesh: jak piszę o tym problemie i czytam Wasze wypowiedzi nie masturbuję się ani nie odczuwam takiej potrzeby.

slanesh hahah pewnie czytając porady hmm poweidzmy to tak " ulega swoim nałogom " pomyslałam o tym samym , kiedy zobaczyłam po raz kolejny ten sam temat :D

enfant: na ogólnym i uczuciowym temat został skasowany, bo widocznie był nieodpowiedni. Dajcie konkretne wskazówki i nie będę go więcej zakładał.

Konkretna rada? SEKSUOLOG! a poza tym unikaj siedzenia w domu :P na ulicy sie chyba nie masturbujesz? :D

jasne :) po prostu lubisz czytać kilka razy to samo :P a oto konkretne wskazówki :) IDŹ DO LEKARZA SPECJALISTY ! ! ! on: - zna ten problem - pomoże ci się wyleczyć - posiada wiedzę i środki żeby cię wyleczyć a tutaj liczysz że co ci ludzie powiedzą ? zjedz bułkę zamiast ? myśl o swingujących chomikach jak ci się zachce ?

nei nei: unikaj siedzenia w domu. To dość trudne, bo nie pracuję i nie mam znajomych. Chodzę codziennie na spacery, ale to daje dość słaby rezultat. Często jeszcze bardziej się nakręcam. Ale dziękuję za konkretną radę.

mam 26 lat slanesh: lekarz rozwiązuje problem lekami, a o to mi nie chodzi. chyba za bardzo nie masz pojęcia na czym polega terapia uzależnien a to w Twoim przypadku prawdopodobnie wchodzi w gre :O🖐️

nie zawsze lekami, ale często wsparcie farmakologia jest potrzebne, ale to twój wybór czy chcesz się wyleczyć czy szukać chwilowego wsparcia na forach, a tak przy okazji 7 razy dziennie i ty się uważasz za uzależnionego... to ja też idę się leczyć :P

A co masz przeciwko lekom? Zmniejsza napiecie seksualne i bedzie ci latwiej przestac, a jak sie nauczysz panowac to leki odstawisz nawet nalogowi palacze czasem dostaja leki wspomagajace

a co do ulicy, to powiem Ci, że jak byłem młodszy, to zdarzało mi się masturbować i na ulicy, choć wiem, że to głupie. Oczywiście nie w miejscu, gdzie są ludzie, ale na jakimś odludziu.

terapia polega na dośc cieżkiej pracy nad sobą z terapeuta ( lub psychoterpeuta), byc może bedziesz potrzebowal leków np.zmiejszających napiecie seksualne a byc moze wcale nie . Wszysto zależy od tego gdzie tak naprawde tkwi przyczyna Twojego problemu