Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CXK

Nie wiedzialam ze jestem w ciazy a bralam tabletki POMOCY!!!

Polecane posty

Gość CXK

Witam !Chcialabym proscic Was o pomoc,bo niewiem co mam zrobic.Okolo miesiaca temu przed ponownym braniem tabletek antykoncepcyjnych zrobilam test ciazowy ktory okazal sie negatywny,niestety kupilam go bardzo w funciaku(cos na wzor sklepu po 5zl)Wiem wiem idiotka ze mnie do tej pory zaluje ,ale nie chodzi o to ...Przez caly miesiac bralam regularnie az do czasu kiedy powinnam miec okres-niestety okresu nie mialam..Zrobilam sobie 3 testy normalne z apteki i okazalo sie ze jestem w ciazy!!!Nie wiem comam robic boje sie ze dziecko urodzi sie chore!!Co mam zrobic?Zdecydowalam sie na aborcje ale nie wiem czy dobrze robie ..skan mam we wtorek i czujesie coraz gorzej jak smiec!!

Gość marjann2838
nie martw sie ja nie wiedzialam, ze jestem w ciazy i pilam alkohol i nic sie dziecku nie stalo, nie usuwaj !!

A może po prostu idź do ginekologa i zapytaj, zrób może jakies badania, jesli będą potrzebne czy coś... Lekarz lepiej oceni stan zdrowia Twój i dziecka niż ludzie na kafe...

Gość pytajacaoti
A jakie tabletki brałaś i brałaś je zgodnie z zaleceniem? Zadnych wymiotów, biegunek, przerw? Zwiodły czy jak?

tez kupywalam testy w funciaku;P najgrsze jest to ze niebiore antykoncepcji i od paru dni bola mnie sutki jestem senna a w nocy spac niemoge staramy sie o dzidzie i tez kupilam ostatnio testy i nic a podczas brania tabletek na ulotkach pisze ze nic sie dziecku niestanie jesli sie zajdzie w ciaze ja mam gorzej bo ostatnio wypilam , troche zabalowalam no i nagle zaczely mnie piersi bolec znaczy sutki i mam cholernego moralniaka bo wczesniej niebylo objawow a teraz BUM niestety bylam w aptece(niestety tam mieli taki test jak w funciaku wiec niewiem czy dobrze zadzialal bo to gowno zwykle) no i bd musiala albo isc do gina albo z 5 funow zabulic za zwykly test

Gość bardzo dobrze.............
Dobrze że zdecydowałaś się na aborcję, skoro CAŁY miesiąc brałaś tabletki anty. Czasami takiego niedorozwoju czy innych ukrytych chorób nie zobaczy się na usg, chyba że bardzo późno jak będzie za późno na aborcję, ale często takie wady wychodzą po urodzeniu. Moja koleżanka tak miała i jej dziecko jest trochę...inne. Nie ważne nie chce o tym dzieciaku pisać, ale autorko lepiej usuń i następnym razem uważaj. Życzę powodzenia. 🌻

Gość marjann2838
Czasami sie zdarza, ze nie wiadomo jeszcze, ze jest sie w ciazy i pije, pali i rzadko kiedy wychodza z tego problemy, oby tylko odstawic wszystko kiedy sie o tym dowie. Zobaczysz na badaniu

lampta dziecko, to ty jeszcze mało wiesz o życiu, co mogą zrobic tabletki anty. Są rakotwórcze, a poza tym tak jak mówilam TO GRZECH. I jak ty potem chcesz dziecko ochrzcić?

Gość za_a_nawet_przeciw
gdyby była większa dostępność do gabinetów w, których dokonuje się aborcji to jestem pewien, że kobiety traktowałyby te wizyty jak zwykłą wizytę u fryzjera czy kosmetyczki, dlatego jestem przeciw.

Gość poundlandia
tabletki dziecku nie zaszkodza! Dawka hormonu jest minimalna i ten hormaon nie ma wplywu na rozwoj dziecka. Lepiej pofgadaj z lekarzem zanim podejmiesz decyzje, bo jezeli chcesz usunac tylko dlatego ze bralas tabletki to nie jest to dobra decyzja.

nierob aborcji !!! ile masz lat?? masz partnera czy cos?? skoro sie stalo to sie stalo, pozniej bd miala komplikacje z zajsciem w ciaze pozatym dziecko niejest niczemu winne ja juz raz w ciazy bylam...tez myslalam otym ze usunac a pozniej okazalo sie ze poronilam i mialam straszne wyrzuty sumienia znaczy nierobilam nic w celu zeby usunac tylko dalam sobie pare dni na przemyslenie no i jednak''zzostalo'' niestety nie na dlugo:(

Gość poundlandia
za_a nawet tak to wyglada w UK. Niektore nastolatki to juz maja kilka aborcji na koncie.

Gość lampta
Beatka ze wsi. Tabletki anty nie szkodzą wczesnemu płódowi. Aha dopisz sobie do stopki mam zawyżone mniemanie o sobie

Gość lampta
*miało być płodowi

czarownica paskudna jak sie dowiem ze jestem w ciazy to niebede sie przejmowac ile musze wydac a ze wiecej to hohoh wiadomo:D

Gość Na tabletkach pisze, że nie
wolno ich brać w ciąży! Mogą zaszkodzić, ale radzę poczekać, bo może będzie wszystko dobrze i nic się nie stanie.

Gość Na tabletkach pisze, że nie
Mam nadzieję, że dziecko będzie zdrowe.

Gość tega
moja kolezanka tez tak brała i ma zdrowe dziecko , nie usuwaj tylko dlatego że moze byc przeciez nie musi a pewnie nie jest chore , zreszta tabletki to wprowadzenie organizmu w stan sztucznej ciąży , wiec ciąża nie moze zaszkodzic ciąży w pierwszym miesiącu dziecko jest tak chronione że czynniki zew nie maja znaczenia , matka natura o to zadbała:)

Gość Pietruszkaaa
Nie usuwaj :)

Gość Pietruszkaaa
Nie dokonuj aborcji, bedziesz miec okropne wyrzuty sumienia, aborcja powoduje straszne zniszczenia w psychice i nieodwracalne spustoszenie w organizmie, powoduje bezplodnosc, nawet zgony sie zdarzaja. To zlo i ciezki grzech. Nie rob tego. Pozdrawiam.

Gość gość
Pietruszkaaa patrz na date