Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palaczka ;/

Czy papierosy mogą utrudniać zajscie w ciąże?

Polecane posty

Gość palaczka ;/

Czy jest to tylko mit? Oboje z mężem palimy niestety ale planujemy pomyśleć o dziecku. Dlatego pytam was o zdanie. Mi się wydaje że jest to bzdura bo moi rodzice palili, ojciec męza też i ogólnie mam dużo znajomych którzy palą i mają dzieciaki.

ja tylko wiem, że nałogowe palenie może uposledzać prędkość czy w ogóle sprawność/ruchliwość plemników

Gość noi co w zwiazku
pewnie ze bzdura:/ jedynie u facetwo jak ktos napisal ale to nie ma regulu jedni pala i maja dzieci a jedni nie pala i nie moge zajsc to nie ma nic do rzeczy:/

Gość nie taka bzdura
WPŁYW PALENIA TYTONIU NA ŻEŃSKI UKŁAD ROZRODCZY Istnieje wiele dowodów na to, że toksyczne związki znajdujące się w dymie tytoniowym mają negatywny wpływ na żeński układ rozrodczy. Z przeprowadzonych badań wynika, że kobiety palące regularnie papierosy mogą mieć o kilka lat wcześniej menopauzę, czyli ostatnią miesiączkę. Toksyczne składniki dymu tytoniowego (policykliczne węglowodory aromatyczne) przyspieszają proces degeneracji jajników, co stanowi przyczynę wcześniejszego wkroczenia w okres klimakterium. Wiadomo, że przedwczesna menopauza jest zjawiskiem niekorzystnym z punktu widzenia zdrowia kobiety. PALENIE ZMNIEJSZA PŁODNOŚĆ U KOBIET Palenie tytoniu zmniejsza płodność u kobiet, obniżając szansę zapłodnienia w przybliżeniu o 1/3 w ciągu całego cyklu miesiączkowego. W wyniku dokonanych obserwacji ustalono, że u kobiet palących papierosy znacznie przedłuża się okres oczekiwania na zajście w ciążę.

Gość noi co w zwiazku
JA NIE PALE I NUIE MOGE OD 2 LAT ZAJSC I CO????

Gość noi co w zwiazku
A PO DRUGIE MAM KUPE KOLEZANEK KTORE PALA JAK SMOKI I ZASZLY W CIAZE DO 4 MIESIECY OD STARAN WSZYSTKO ZALEZY OD ORGANIZMU JEDNI PALA JAK SMOKI I MAJA DZIECI A DRUDZY MAJA PROBLEM