Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kosmiczna rewolucja

świadome macierzyństwo

Polecane posty

Gość upupupupupu
upupupupupupu

Do Kosmiczna rewolucja Witaj nie wiem czy tu jeszcze zaglądasz, mam nadzieję że tak, bardzo chciałabym pociągnąć dalej ten topik z Tobą oraz innymi osobami mającymi inne podejście (do szerokiego pojęcia jakim jest posiadanie dziecka) niż to promowane przez mainstream, zapraszam zarówno osoby posiadające dzieci, mogące dzielić sie doświadczeniem, jak i osoby bezdzietne które tak jak ja chcą się dzielić z innymi zdobytą wiedzą. Myślę że topik nie wypalił przez nie zrozumienie definicji samej świadomości ani twoich intencji. Mnie ten temat ogromnie interesuje, nie tyle ogólnie pojęte macierzyństwo co wszystkie etapy i tematy prowadzące do niego jak świadome poczęcie, świadomy poród jego rodzaje, karmienie, elimination communication, nawiązywanie kontaktu u dzieckiem itp. zarówno aspekty czysto fizjologiczne jak również te duchowe. Więc droga Rewolujo mam nadzieję że się odezwiesz bardzo na to liczę, a także inne osoby otwarte na wymianę informacji o zupełnie innym charakterze niż te którymi nas karmią od pokoleń. A czytając inne topiki o podobnych tematach widzę (z przerażeniem) że niewiele jest na ten temat mówione, mimo że dostęp do informacji jest. Dodam jeszcze że wszystkie moje informacje pochodzą od osób (głównie matek) które w praktyce doświadczyły zagadnień wyżej wymienionych a nie od ''autorytetów'' naukowych czy medycznych.

Gość a ja uwazam
Ze wiedza teoretyczna jest wazna, ile matek wie cokolwiek o etapach psychicznego roswoju ich dzieci, czy motywach postepowania? Niewiele. I potem mysli sobie, ze dwulatek ktory robi cos mimo zakazu jest niegrzeczny i zlosliwy. A on jest po prostu ciekawy. Jasne klaps da efekt natychmiastowy, dziecko przestanie psocic ale ze strachu przed rodzicem a nie bo cos zrozumialo. Krzyk-dziecko rozumie emocje ( zlosc) ale nie ich powod.