Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bfsgd

grupa matki RH(-)

Polecane posty

Gość bfsgd

czy kobiety z grupą krwi rh- zawsze dostają przy porodzie immunoglobuliny? niezaleznie od gr krwi ojca?

Gość Joela
Zawsze

Gość a miałaś potwierdzoną
nie zawsze! Po porodzie badają grupę krwi dziecka i jeśli ma - to nie dostaniesz, a jak + to tak. Moje dzieci mają rh - i nie dostawałam po porodach, jedynie o poronieniu, gdy nie było wiadomo, jaką gr kwi miało dziecko

Gość Aneta222
ja tez nie miałam. Corce zbadali krew i nie było potrzeby, bo miała tak jak ja A Rh-

A ja mam gr(-) a synek (+) a i tak nie podano mi immunoglobuliny, bo w trakcie ciąży wykryto w mojej krwi przeciwciała i wtedy się już nie podaje, bez względu na cokolwiek, bo najprościej mówiąc nie ma już takiej potrzeby, kobieta "uczula" się na rh(+) i boi się zajść w kolejną ciążę:(

Gość bfsgd
dziękuję, mam nadzieję że nie będzie potrzeby, bo mój maż też ma rh- pytałam z ciekawosci, bo nie wiedziałam czy masowo wszystkim podają....

ja mam minus, dziecko plus, mąż też. w trakcie ciąży podawali mi jakieś zastrzyki a po porodzie nnic już nie dostałam.

Gość gość
Ja też nie dostałam a mam rh (-) :)

ja mam rh -, po porodzie zbadali dziecko i ma rh +, więc dostałam. Nie ma co się bać, to nic takiego. Teraz to właściwie formalność i z konfliktem nie ma żadnych problemów