Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaichybaprzyszłamama

jasna kreska na teście

Polecane posty

witam dziewczyny powiedżcie mi jak to jest z testami jak byłam w pierwszej ciaży pokazały mi sie dwie grube kreski na teście ciążowym ... okres w sumie powinnam dostać 16 czerwca ale jakos mnie podkusiło i zrobiłam test 12 czerwca pokazał mi dwie kreski z czym jedna jest blada pózniej zrobiłam kolejny test 16 czerwca znowu to samo jedna kreska gruba a druga słaba ale widoczna gołym okiem .kolejny test robiłam 19 czerwca i to samo dzisiaj kupiłam 3 różne testy i zrobiłam i wyszło to samo jedna kreska bardzo czerwona a druga słabiej czerwona ale oczywiscie widac je gołym okiem co o tym myślicie ?

u mnie w obecnej ciąży też kreska była jaśniuteńka, a w piątek lekarka potwierdziła ciążę :) także chyba moge pogratulować :)

nad czym się jeszcze zastanawiasz?? Wszystkie testy z 2 kreskami przecież, to bez znaczenia, że ta druga jest jaśniejsza. Gratuluję :)

no właśnie sie tak zastanawiam w sumie nie zabezpieczamy sie z mężem długo staralismy sie o pierwsze dziecko ponad 2.5 roku a teraz mała ma półtorej roku i tak szybko by nam sie udało mieć drugie co prawda chcielibyśmy jutro idę do ginekologa by sprawdził jak sytuacja wygląda tylko zastanawia mnie jedno czemu te kreski sa własnie jaśniejsze a kiedys miałam 2 grube krechy :D a odkryłam poprzednia ciąże już w 1 tyg i pokazała własnie 2 grube mocne kreski ...a była tak wczesna ciąża a teraz jasne mam nadzieje że wszystko będzie ok

do tego od 2 tyg jestem chora ;/ katar zawalone płuca wgl masakra ;/ kaszel flegma itp... czy to nie ma wpływu na wynik testów ?

Nie ma wpływu. test wykrywa hormon który pojawia się w ciąży. U mnie kreska też nie była taka ciemna jak ta kontrolna a ciąża była.

a powiedzcie mi od kiedy u was ginekolodzy dają ksążeczki ze jesteście ciąży od którego tyg?

no u mneiejak licząc od okresu to byłabym w 5 tyg i 4 dni kiedys chodziła do jednego gin i wtedy dał mi ksiażeczke dopiero w 8 tyg teraz mam innego bo tamten był nie kompetentny..:) i już nie pamiętam jak to było dostajecie je odrazu czy dopiero po badaniu krwi i moczu...?