Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5tyg

malowanie włosów w ciąży

Polecane posty

Gość 5tyg

witam nie dawno dowiedziałam się ,że jestem w ciąży. jakiś czas temu poprawiałam odrosty u fryzjera ,aby włosy miały odpowiedni kolor średnio co 3 tygodnie tak zwanym tonerem trzeba je samemu poprawiać w domu i koloryzują tylko te włosy które były malowane , boje się o moje maleństwo , ale mój kolor włosów(pasemek) z nitensywnego czerwonego stał się blado rudy, a za miesiąc mamy ważne wesele i chciałabym wyglądać normalnie i z tąd moje pytanie iść z nijakimi włosami czy ostatni raz je poprawić zaznacze jednak ,że tonery są bez amoniaku.

Gość kapary
jak bez amoniaku to bym "pomalowała"

farbuję włosy na wściekłą czerwień i całą ciąże farbowałam i nawet nie wiedziałam że nie można (dobrze że weszłam na to forum w 8 miesiącu...bo bym chyba nic nie robiła...), a mój ginekolog nigdy słowem nie wspomniał nic na ten temat więc chyba ok :)

Gość 5tyg
czytałam opinie lekarzy i zdania są podzielone .

spokojnie pomaluj włosy, sama malowałam w ciąży farbą bezamoniakową. Uważam, że kobieta w ciąży na prawdę nie musi rezygnować ze wszystkiego... właściwie z niczego nie musi ;-) oby nie szkodziło dzidziusiowi ;-)

farbowałam całą ciąze, mój ginekolog nic nie wspominał że nie można, podobnie jak jaheira, dowiedziałam się o tym z tego forum :P

Gość ha ha ale jaja
moj gin tylko wspomnial zebym w pierwszym trymestrze sie wstrzymala i farbowalam sie 3razy w ciazy, jakos w 16tc przed swietami Bozego Narodzenia pozniej przed Wielkanoca i tydzien przed przewidywanym terminem porodu.

Gość 5tyg
mam naturalne włosy kruczo czarne a na nich właśnie taki wściekly czerwony moje włosy teraz wyglądają okropnie ale jeszcze poczekam z malowaniem, dzięki dziewczyny jestem spokojniejsza, mam jeszcze jedno pytanie znacie jakiś sposób na mdłości to moja pierwsza ciąża i nie mam się kogo się poradzić a czuje się jak bym się najadła mydła i zawsze przed spaniem

Gość kapary
migdały podobno pomagają na mdłości i cola, ale nie jestem pewna co do działania bo ja mdłości nie miałam

Gość 5tyg
no ja właśnie jestem w pierwszym trymestrze dokładnie w 5 tygodniu