Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SCANDALIEROS

Co to za glupia moda nastala na labradory masci biszkoptowej ?

Polecane posty

Coralick Ty mnie chyba nie rozumiesz ;] To jest wlaśnie jeden z powodów dla którego psy lądują w schroniskach. Leniwy Kowalski kupuje psa który wymaga ruchu, bo chce modnego psiaka na kanapę i koniec kropka, pies ma się do niego dostosować i już. To, że pies ma większe potrzeby niż jedzenie i wydalanie już Kowalskiego nie interesuje. Potrzeby psiaka nie są zaspakajane więc zaczyna niszczyć w domu, nie slucha, nie może się skupić. Kowalskiemu to nie pasuje bo maskotka nie slucha i oddaje do schroniska. I nie przesadzajmy z tym prawdziwym polowaniem.... glupi spacer poza osiedlowy park, do lasu, nad jezioro, porzucać psu patyk, spędzić z nim kilka godzin poza miastem, pozwolić pogonić kaczki. Do tego są organizowane różne szkolenia, psie sporty, symulowane polowania - są kluby, które się czymś takim zajmują, organizują konkursy, zawody - więc jednak można pielęgnować te cechy a nie je deptać - jak to jest za wiele dla kogoś to niech nie kupuje psa myśliwskiego tylko inną rasę - bo pies myśliwski trzymany w ciasnym mieszkanku wyprowadzany tylko do osiedlowego parku na krótkiej smyczy na siusiu na pewno nie będzie szczęśliwym psem. Dużo ludzi tego nie rozumie a szkoda.... To nie jest wyolbrzymianie, są ludzie którzy myślą jeszcze zanim kupią psa, ale to co napisalam powyżej to jest większość niestety. Nawet jak tak strasznie to wygląda, bo na codzień tego nie zobaczysz. Btw royal canin nie jest dobrą karmą ;) a ja napisalam, że ktoś kupuje najdroższe czy tam najlepsze karmy i myśli, że to psa uszczęśliwia bardziej. Jakby psy wiedzialy jakiej firmy karmę jedzą..

mysia troche przesadzasz ;) uwazam ze moje psy sa szczesliwe, zreszta to po nich widac, a wcale nie zabieram ich na konkursy czy szkolenia pies szybko sie przystosowuje do otoczenia, pozatym kazdy hodowca przyzna ze golden jest idealnym psem dla rodziny i przede wszystkim dla dzieci

No luuuuuuuuudzieeeee :P ja chyba tępa jestem i nie umiem się wypowiadać skoro mnie nikt nie rozumie :classic_cool: Tak, goldeny to są idealne psy dla rodziny, idealne dla dzieci, idealni towarzysze ale co to zmienia? Przecież to nie wyklucza faktu, że są psami myśliwskimi :P i tak samo wcześniej wymienilam KILKA możliwości jakie są aby psa ''wyladować'' z energii i pisalam o ludziach którzy swoje psiaki wyprowadzają tylko na smyczy na siusiu i nie zapewniają im odpowiedniej dawki ruchu, mogliby poświęcić tym psom więcej czasu i np. zabrać je nad jeziorko i dać im tam poszaleć aby poczuly się spelnione, bo dla goldena czy labka najlepszą jedną z najlepszych rozrywek będzie aportowanie - dlaczego więc im tego odmawiać? Przez lenistwo? To troche nie fair. a są tacy co myślą egoistycznie i kupują psa dzieciakom, w dodatku dlatego, że jest ''modny'' i spodoba się sąsiadom a nie mają pojęcia o tym, że ten pies jest żywy (w sensie temperamentu) i musi swoje wyszaleć. (nie pisalam tu o nikim z Was, że każdy wlaściciel jest taki, pisalam o większości, bo temat jest o ''modzie'' na rase psa co nie znaczy, że wszyscy kupiliśmy psa jakiejś rasy bo jest modna ;) ) O TO MI CHODZI :P

mojemu goldenowi nie chce sie aportowac :P ale w wodzie czuje sie jak rybka :D uwielbia to, za to labek lata za wszystkim co sie rusza :D maja swoje miejsce do biegania, bawia sie wspolnie i chyba im to odpowiada, czasem zabieramy je na plaze by sie pobawily, pobiegaly ;) jestem pewna ze sa szczesliwe i zadowolone ;)

u Ciebie są dwa psy i zawsze coś razem wykombinują ;) fajnie jest mieć takie male stadko jak kiedyś będę miala możliwość to przemyślę większą gromadkę :D Ja swojego tak samo zabieram na plac, tam jest gromada psiaków i szaleją calymi dniami co prawda on aporterem nie jest :P ale też uważam, że jest szczęśliwy. CO jakiś czas pójdziemy polatać do lasu, na szkoleniu na psa obronnego też się wyladowal, a nie rozumiem ludzi, którzy takiego rottweilera trzymają cale życie w malusieńkim mieszkaniu i wychodzą z nim dwa razy dziennie do parku na 15 minut :o

Gość prawiczek z problemem
Lepsze labradory niz wredne i zakichane yorki, albo amstafy - swinskie ryje a od huskich sie odgibaj

osobiscie nie znam takich ludzi ktorzy wychodza z takimi psami tylko na 15 minut :P ok ja lece :) dobranoc

No ja znam sporo :o Dobranoc :)🖐️ Teee prawiczek świński ryj zostaw dla świni amstaffy są cudowne, mają piękny charakter a wygląd pozostawmy kwestią gustu ;)