Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Gość Nocna Furia
kurcze nadal nic zaczynam panikowac

Gość marchefa
a u mnie zdecydowanie zaczęły się dni płodne , oprócz śluzu pojawił się charakterystyczny ból w podbrzuszu ;) Nocna furia - a chcesz być w ciąży czy nie bardzo ?? Beatka , no śluz może się pojawiać i chwilowo znikać dlatego zapisuje się wieczorem po całodziennej obserwacji ... Co u Ciebie?? zakupiłaś kwas foliowy ?? :)

Gość marchefa
Diana ja tak nigdy nie miałam , na Twoim miejscu pogadała bym z ginekologiem ...

Witaj.. U mnie tez zaczely sie dni plodne... i tez mam bol podbrzusza... ale pewnie przez te dni... chyba ze nie:) kupilam kwas foliowy... ile razy dziennie go przyjmujesz? ak twoje samopoczucie? ta niecierpliwosc mnie zrzera a Ciebie?:) to pierwszy raz i musze sie wieksza cierpliwosc uzbroic... na dodatek pracuje w sklepie i powinnam bardziej uwazac na siebie prawda? mam jeszcze edno pytanie do Ciebie; moj maz chodzi na silownie i bierze kreatyne.. i roznie inne bialka... to w niczym nie powinno przeszkadzac? jakie jest twoje zdanie? Pozdrowienia dla Boryska....

Nocna Furia- moze powinnas powtorzyc test.. a jesli nie to juz zostaje ginekolog... Okres moze sie spozniac z wielu przyczyn.. stres.. alkohol... albo i ciaza... trzymam za Ciebie kciuki jesli nie planowalas ciazy miejmy nadzieje ze okres juz niebawem dostaniesz...

Gość marchefa
Beatka - nie wiem nic na temat kreatyny ale chyba białka nie powinny mieć żadnych negatywnych skutków ... A folik biorę raz dziennie , tak chyba nawet pisało w ulotce .. W pracy dużo dźwigasz ?? Jak jest z opieką prenatalną w Kanadzie ??

Gość marchefa
Beatka tak piszesz o tym zniecierpliwieniu i dokładnie tak samo miałam przy Borysku , teraz się coraz bardziej nakręcam ale już nieco inaczej do tego podchodzę niż ostatnio , zresztą mam absorbującego bąbla w domu więc nawet nie mam za dużo czasu na myślenie ;)

Gość uppppppppp
podnoszę

Jesli chodzi o prace to jest troche podnoszenia ale staram sie tego unikac biore lekkie rzeczy a przy ciezszych prosze o pomoc... na szcescie pracuje tylko 3 dni w tygodniu... czwartek piatek i sobote dlatego mnie nie ma teraz na forum tylko odpisuje jak wracam w y spicie.. jest 9 godzin roznicy do tylu... Tez tak myslalam jak ty kteatynie.. mysle ze nie zaszkodzi... Jesli chodzi o opieke prenatalna to troszke inaczej to wyglada... lekarzem prowadzacym jest lekarz rodzinny.. nie ginekolog jak w polsce... (chyba ze sa jakies koplikacje itp) dopiero pod sam koniec ciazy ginekolog przejmuje "wladze" i oczywiscie jest przy porodzie.. ogolnie nie jest zle... co najdziwniejsze jest tutejszych szpitalach po urodzeniu dzidziusia jestes tylko 24 godziny w szpitalu a potem wracasz do domu.. chyba ze mialas cesarke to 3 dni... z tego co mi wiadomo to na wizyte chodzi sie raz w miesiacu... chyba to co najwazniejsze to napisalam.. jesli masz jeszcze jakies pytania co do opieki to pisz z checia odpowiem jesli bede umiala... Niecierpliwosc jest zawsze zwlaszcza kiedy przechodzi sie to pierwszy raz... od wczoraj bola mnie plecy a dokladnie ledzwia... tak jak w czasie okresu czy ty tez tak masz? No tak maly najwiecej czasu ci zabiera wiec juz nie masz mozliwosci myslenia tak jak myslas przy pierwszej ciazy... pisalas ze to juz 3 cykl kiedy sie staracie... a przy Borysku ile czasu wam to zabralo?:) a czy dzis jakies nowe objawy zaobserwowlas?

Gość Kalina83
A ja serdecznie polecam testy owulacyjne-można kupić w każdej aptece. My stosowaliśmy i udało się w pierwszym cyklu. Powodzenia dziewczyny;)

Gość marchefa
hej... Jak się sprawy mają ?? U mnie ok , oprócz mega bólu owulacyjnego który trwa kilka dni czuję się ok . A co u Ciebie ?? Jak tam obserwacja ?? ;)

Gość marchefa
aaaa z pierwszą ciążą udało się za pierwszym razem :)

Gość Beatka 1209
Witam... U mnie nie ma wiekszych zmian... brzuch mnie kluje albo boli... i trzy dni temu pojawila sie u mnie zgaga.... dzis tez ja mam... oby to byl dobry znak....:) i to tyle z nowowsci... nie moge sie obserwowac bo coraz wiecej rzeczy w sobie znajduje ktore moga wskazywac na ciaze a nie chce sie rozczarowac... brzuszek mam troche wiekszy i okragky... wszyscy pytaja czy jestem w ciazy bo nigdy takiego nie mialam:) Czy ty cos w sobie nowego zauwazylas? Jak tam twoje nastawienie?

Gość Z tym brzuszkiem
to już na 100% twoje urojenia!! Tak szybko nic a nic nie widać.Twoja wyobraznia działa i psychika też.To tyle.Poza tym tak wcześnie żadne objawy się nie ujawniają...Może ból piersi:) Ale życzę powodzenia.Miałaś owu w tym samym czasie co ja...

Gość marchefa
Beatka , mnie też brzuch urósł :D... na owulację oczywiście , bo na wszystkie inne objawy jest zdecydowanie ale to zdecydowanie za wcześnie ;) Z moich bacznych obserwacji wynika że wczoraj rano miałam owulację ... ale tylko potencjalną bo ciężko ją tak idealnie określić ... za 14 dni powinnam dostać okres więc zaczynam odliczanie .. Przynajmniej brzuch mnie przestał boleć ;)

Gość marchefa
i jak tam ?? Mnie się dziś śniło że miałam małą córeczkę , którą karmiłam piersią i tak ładnie zajadała i była strasznie grzeczniutka i spokojna ... Przyjęłam to za dobrą monetę .. ;)

Gość Beataka1209
Marchefa... ja juz przestalam myslec bo nie dzialalo na moja korzysc... za duzo rozmyslania, objawy ktorych nie mam.. postanowilam czekac... U mnie wczoraj popoludniu byla owulacja... teraz tylko 14 dni i wszytsko sie wyjasni... planujesz zrobic kilka dni przed okresem test ciazowy czy nie? Sen mialas piekny... to pewnie bardziej Cie poruszylo w kierunku macierzynstwa...:) Jak sie czujesz?

Gość marchefa
no to trzymam za nas kciuki , ja już też się nie doszukuje objawów , bo ostatnio miałam takie że byłam przekonana że to ciąża a okres się pojawił :( Tak będę robić wcześniej test nawet kupiłam sobie takie z większą czułością żeby móc go zrobić przed dniem spodziewanej miesiączki ...

Gość marchefa
dziś mnie pobolewa brzuch na dole... kurcze martwię się tym że znowu się nie udało :( Strasznie chciała bym już wiedzieć , nie lubię tej niepewności i nerwówki A Ty czekasz do okresu czy chcesz test robić wcześniej ??

Ja tez juz zaopatrzylam sie w test ciazowy... pisze ze jest bardzo delikatny i mozna go juz zrobic 5 dni przed spodziewana miesiaczka... ja moze zrobie trzy dni lub dwa dni przed zobaczymy... ale bardzo dobrze cie rozumiem... tez sie boje ze sie nie udalo.. i z mila chcecia chciala bym znac juz wynik.. a czemu Cie brzuch boli? i nawet zaczynam sie bac ze sie udalo i nie dam rady tazke takie mam dziwne mysli na ten temat ale to chyba jest normalne... a oprocz brzucha to jak sie czujesz?

Gość marchefa
Beatka , nie wiem czemu mnie brzuch boli , ostatnio często mnie ten brzuch boli , przy pierwszym cyklu starań zaczął mnie boleć tak 5 dni po owulacji i dość mocno chwilami bolał , w drugim cyklu starań też zauważyłam ból brzucha trochę inny niż w pierwszym ale jednak pobolewał mnie brzuch i wtedy też się nie udało... Dziś rano mnie tak odczuwalnie bolał , jak by jajniki , i do tego piersi zrobiły się wrażliwsze i trochę bolą , ale bardzo znikomo , do tego mam większy apetyt ale to wszystko są objawy też przed miesiączkowe więc na dwa razy babka wróżyła ... I też powiem Ci że z jednej strony bym chciała a z drugiej sobie myślę że może jednak lepiej poczekać .... Jednego co bym chciałam na 100 % to już wiedzieć , przynajmniej mogła bym się jakoś ustosunkować do tego a tak to żyjemy w takiej niepewności

Gość marchefa
Beatka , nie wiem czemu mnie brzuch boli , ostatnio często mnie ten brzuch boli , przy pierwszym cyklu starań zaczął mnie boleć tak 5 dni po owulacji i dość mocno chwilami bolał , w drugim cyklu starań też zauważyłam ból brzucha trochę inny niż w pierwszym ale jednak pobolewał mnie brzuch i wtedy też się nie udało... Dziś rano mnie tak odczuwalnie bolał , jak by jajniki , i do tego piersi zrobiły się wrażliwsze i trochę bolą , ale bardzo znikomo , do tego mam większy apetyt ale to wszystko są objawy też przed miesiączkowe więc na dwa razy babka wróżyła ... I też powiem Ci że z jednej strony bym chciała a z drugiej sobie myślę że może jednak lepiej poczekać .... Jednego co bym chciałam na 100 % to już wiedzieć , przynajmniej mogła bym się jakoś ustosunkować do tego a tak to żyjemy w takiej niepewności

Gość zelixaaaa
hej mam pyt jesli podczas seksu dla faceta wydziela se cos bialego z czlonka mozna zajsc w ciazE??

Gość marchefa
nie bardzo zrozumiałam Twoje pytanie , ale jeśli pytasz o płyn który wypływa przed wytryskiem to owszem zawiera on plemniki i można zajść w ciąże

Gość zelixaaaa
wlasnie o to mi chodzilo ... dziekuje chociaz jedna pomogla;) wiec jesli okresu nie widac a juz powinnien byc to moge chociaz ciut liczyc ze jest??

Gość marchefa
ciut możesz ;)

Gość jolanta @@
Dziewczyny,poco sprawdzacie i wyliczacie dni płodne? Poprostu codziennie lub co drugi dzień współżyjcie i napewno zajdziecie w upragnioną ciąże.Wiadomo ze plemniki potrafią przetrwać w drogach rodnych kobiety 2-3 dni.Powodzenia!!

Gość marchefa
jolanta , nie zawsze tak się da , jak się pracuje o różnych porach i ma się dziecko , wieczorem się pada ze zmęczenia , a rano w łóżku jest z Wami dziecko ;)

Marchefa moze to dobry znak skoro masz bol piersi, brzucha.. a na dodatek apetyt.. zawsze masz wiekszy przed okresem? bo ja nie... zawsze mam taki sam:) duzo o tym swaidczy ze sie udalo.. ale tak jak piszesz taka niecierpliwosc i czekanie na wynik jest dobijajace i az czlowiekowi sie czasami odechciewa.. bo rozne sa mysli... najgorzej jest jak sie myli "moze pozniej, za rok dwa" a potem mija rok i dwa i kobieta zaluje decyzji ze nie probowala do skutku prwda? ja bym nie chciala zeby miedzy moimi dziecmi byla duza roznica wiekowa... jak bedziesz teraz wciazy wychowasz dwa male bobaski a potem mozesz miec to z glowy... a czasami jest tak ze potem to juz wogole sie odechciewa drugiego dziecka.. wiec dla dodaniu otuchy to co zaczeliscie to skonczcie zeby test wyszedl pozytywnie dwie grube krechy... ja trzym kciuki a po drugie to do trzech razy sztuka...:) jeszcze tylko 10 dni i powinnysmy (w naszym przypadku nie powinnysmy) dostac okres... juz nie duzo zostalo... ale tak to trzeba probowac nie tylko w dni plodne ale tak jak kolezanka jolanta napisala kiedy sie tylko da... a jak wyglada twoj sluz? moze to tez nam jakos podpowie? jak myslisz?

Gość marchefa
Beatka , ja siódmego rano zaplanowałam że testuje , jak wyjdzie negatywny to powtórzę 9 tego ... 11tego powinnam dostać okres ... Ja mam apetyt i nieznaczny ból piersi zaraz przed okresem albo w trakcie , raczej nie zaobserwowałam tego tak wcześniej ( ale zazwyczaj się tak nie przyglądam swoim objawom ;) ) A Ty masz większy apetyt ?? Wydzielinkę mam taką mętną gęstą ale lekko rozciągliwą , a Ty ?? Mierzysz temperaturę ?? Ja mam podwyższoną co jest normalne po owulacji . Jakiś dzień przed okresem mi spada a w ciąży powinna się utrzymywać ,więc zobaczymy jak będzie ...