Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Julka kwas zażywam , a z witaminami to bym się wstrzymała . Czytałam i zresztą lekarka w pierwszej ciąży mi mówiła że dopiero od 4tego miesiąca można wprowadzić suplementację . Bo po pierwsze takie malutkie dziecko ma bardzo malutkie zapotrzebowanie na witaminy a po drugie za dużo witamin może przynieść odwrotny skutek czyli zaszkodzić ... U nas badania prenatalne są refundowane jeśli lekarka stwierdzi że jest taka konieczność . Np wady wrodzone we wcześniejszych ciążach , lub w rodzinie wiek pacjentki itd itp ,... A w 12 tyg można w czasie USG zbadać tzw przyzierność karkową . To badanie też wyklucza chorobę Downa . Ja w 12 tyg dowiedziałam się też że będę miała chłopczyka ... A Wy dziewczyny co byście chciały mieć ??

A to widzisz marchefa co kraj to obyczaj .Tutaj zalecaja witaminki i na kazdej wizycie mnie sie pytali i pytaja czy biore i jakie.Ja biore Pregnacare,ktore sa zalecane juz nawet jak sie starasz o dzidzie(przynajmniej tak jest na nich napisane)przez cala ciaze i karmienie.

Julka tak to prawda co kraj to obyczaj . Ja wychodzę jednak z założenia że urozmaicona dieta jest zdecydowanie lepsza niż sztuczne witaminy , a puki jest dużo świeżych warzyw i owoców to szkoda ładować w organizm dodatkowych witamin . Zwłaszcza że przy sztucznych organizm się rozleniwia ... A tak jeszcze wracając do pytania to nie,nie rodziłam ze znieczuleniem ... nawet jak bym miała możliwość to bym raczej nie skorzystała . Ale nie namawiam , bo jak czujesz że potrzebujesz i lepiej Ci będzie ze znieczuleniem to bierz . Słuchaj swojego instynktu ;)

czekam i czaekam na wieści od dziewczyn ale chyba się nie doczekam ... Zaraz idę spać ;)

ano jakos dzisiaj tu ruchu nie ma(-:ale mnie plecy bola,kurde)-:a chcialam sobie zrobic pedicure,a teraz d...blada,nawet schylic sie nie moge)-:

aj mam ale takie tylko dla mamy(-;ale brzuszek mam galanty,przytylam 14 kg,a Ty jak sie czujesz???

Witam was... przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale pracowala dzis a przed pojsciem do pracy nie zdazylam bo pospalam troszke dluzej..:) u mnie nie ma nic nowego... czuje sie tak samo oprocz bolu brzuch i piersi ale tak bola mnie zawsze przed okresem... jutro (u was w sumie juz dzis) powinnam dostac okres... jak narazie sie nie pojawil... rano jak wstane poworze test... wiec prosze trzymajcie za mnie mocno kciuki!!!!!!!! Marchefa ale sie ciesze z tej twojej drugiej kreski... bedziesz jeszcze powtarzac test? jak sie czujesz? A co do tych witamin o ktorych wczesniej pisalyscie to ja je zazywam juz teraz, marchefa pisalas mi ze trzeba barc wczesniej kwa foliowy ale ty jako takiego nie ma sa tylko wlasnie te witaminy wiec je kupilam i jem jedna dziennie... mam nadzieje ze nie zaszkodza... jest tam duza ilosc kwasu foliowego...! Julka jak sie dzis czujesz? Dianakarina a Ty jak sie masz? masz jakies przeczucia? A co do tych wszystkich badan o ktorych tez pisalyscie to jesli jest sie ubezpieczonym to wszystko jest pokrywane przez ubezpieczenie.. no ale trzeba sobie to ubezpieczenie co miesiac oplacac... tu jest troche bardzo skomplikowane...:) Nie zapomnijscie trzymac kciukow... jak wstane to napisze:) milego dnia... bo ja bede spac:)

Beatka kciuki zaciśnięte ;) A mnie temperatura spadła i pewnie jutro okres dostanę :( Kurcze no !!! Jutro rano jeszcze powtórzę test zobaczymy co będzie ...

Gość DIANAKARINA83
u mnie zadnych zmian.. wczoraj mialam dzien na plakanie. Hormony. Tak mam przed okresem. Mam przeczucie ze to jeszcze nie teraz. Okres powinnam dostac w piatek. Beatka trzymam kciuki mocno.

Marchefa do ilu Ci spadla temperatura?i z ilu?i czy mierzylas o tej samej porze i w tej samej pozycji?

Julka mierzyłam sobie od kilku dni o różnych porach i miałam około 37 wczoraj miałam 37,2 a dziś rano 36,6 . Teraz znowu mi się podniosła ... Nie ma co wymyślać i tak muszę czekać do jutra i się wyjaśni wszystko ... Ciekawe jak Beatka u nich siódma rano więc powinna niedługo dać znać co i jak ;)

ale mam apetyt dziewczyny ... szok normalnie , cały czas mnie ssie po żołądku .... miałam tak przy pierwszej ciąży :D

Wstalam juz... test niestety juz drugi raz wyszedl negatywny... wiec uwazam ze nie ma sie co ludzic.. nie udalo nam sie w tym miesiacu... jak narazie okres sie nie pojawil co prawda dzis jest planowany pierwszy dzien... no zobaczymy.. wszytsko sie jeszcze moze zmienic ale ja w to watpie... Marchefa to dobry znak ze masz apetyt... a temperatura w czasie ciazy zawsze jest podwyzszona?

Gość DIANAKARINA83
Beatka moja przyjaciolka miala okres przez 2 miesiace i 2 czy 3 testy wyszly jej negatywne i dopiero w 3 miesiacu po wizycie u lekarza wiedziala ze to ciaza, wiec czasami i tak bywa. Marchefa kolejny dobry znak :)

Dianakarina- tak jak piszesz wszytsko moze sie zmienic.... no nie wiem sama co mam o tym myslec troche sie rozczarowalam bo drugi tes i nic... no ale dalej trzeba czekac.... zobaczymy czy okres przyjdzie... wiem ze sa takie przypadki ze do 3 miesiaca ciazy mozna miec okres... bede was informowala o wszytskim.... A ty testujesz w przyszlym tygodniu:) juz nie dlugo... w ktory dzien? pewnie masz stresa? jak twoje przeczucia?

Beatka nie chcę Ci robić złudnej nadziei ale może ten test wychodzi jak poziom hormonów jest wysoki , być może na zwykłym teście wyszła by Ci blada kreska ... No i jeszcze jedno z tego co pamiętam to pisałaś że owulację miałaś później niż ja więc skoro ja mam dostać okres jutro to i może Ty jesteś jeszcze przed terminem miesiączki ... Ciekawe co u Sałatki ???

Gość DIANAKARINA83
Beatka moj okres to piatek sobota powinien sie pojawic. Mam przeczucie ze sie nie udalo. Nie mam zadnych objawow. Jeszcze kilka dni i bede wiedziala...

Diana w sumie to przed okresem nie ma żadnych "objawów ciążowych " Ja w pierwszej ciąży miałam tylko większe parcie na pęcherz i właśnie apetyt ale nie na słodkie jak zawsze przed okresem tylko na dania cieple , obiadowe ;) Diana a Ty ile masz lat ?? pracujesz ?? bo jakoś mi umknęło jeśli pisałaś ??

Gość DIANAKARINA83
Pracuje. Praca lekka i niemonotonna. Kieruje zespolem ludzi w duzym centrum dystrybucji. Mam 27 lat za miesiac 28 :) wiec czas juz. Moj chlopak skonczy za tydzien 34 i chcialby juz byc tata. Ja sie troche boje ale nudne zycie bez dzieci.... Nie mamy slubu i to mnie powstrzymywalo przed ciaza bo wiadomo jak niektorzy ludzie patrza na zwiazek bez slubu. Ale planujemy maly slub i przeszlo mi myslenie typu bo ,, co ludzie powiedza''

Diana i dobrze że już przestałaś się przejmować . A dziecko nie tyle urozmaica co przewraca życie o 180 stopni ;)

Gość DIANAKARINA83
marchefa czasami juz wieje nuda.. praca, telewizor, komputer a czas ucieka...

Beata sprawdziłam i pisałaś że 29 po południu miałaś owulację więc okres powinnaś dostać dopiero w środę . Sprawdź sobie to ... może test nie wyszedł bo był za wcześnie zrobiony ... Diana ja sobie już nie wyobrażam życia bez mojego synka . Jestem w nim zakochana na maksa ;) Też mam dużo obaw co do drugiego dziecka ,no ale zegar tyka .. A poza tym chyba nigdy nie jest się tak na 100 % gotowym

co fakt to fakt Marchefa,ja mam przepracowane 16 lat non stop na stanowisku beauty therapist-manager i zawsze mi bylo szkoda odejsc z pracy,bo za fajna robota i za dobre pieniadze,az w koncu poznalam mojego chlopa(my tez nie po slubie)no i tak:ja 34 on 34 i co ???czekamy na co???To fakt nigdy nie jest dobry czas,przynajmniej ja jeszcze tego czasu sie nie doczekalam,wiec odlozylam tabletki i co ma byc to bedzie(-: no i jest fasola! no i dobrze,a do pracy zdazy sie wrocic,przynajmniej teraz bedzie dla kogo pracowac(-:

Marchefa wyrzucialm juz opakowanie z testu ciazowego... takze nie mam jak sparwdzic jaka dokladnie jest deliktanosc ale z tego co tylko zapamietalam to ze mozna go bylo zrobic 5 dni przed spodziewana miesiaczka...! a co do okresu no to moze faktycznie mam dostac w srode ... ubzduralo mi sie ze jutro... nie wiem czemu.. napewno jeszcze powtorze test jesli nie odstane okresu do srody... na tym tescie nie wychodzil jaki jest poziom hormonow tylko czy jestem w ciazy czy nie... nie byl to test na kreski tylko po 3 minutach wyswietlalo sie "yes" lub "no" teraz kupie inny test... taki o ktorym pisala Julka... moze za wczesnie albo moze sie nie udalo...! zobaczymy

Beatka z tego co czytałam to o ciąży jest mowa jak poziom hormonu beta HCG osiągnie wynik 25u/ml a taki wynik osiąga się zazwyczaj w dniu spodziewanego okresu, czasem wcześniej czasem później ( zależy kiedy jajeczko się zagnieździło) Być może twój test działa na tej zasadzie ,. Mój pokazuje inaczej, jak poziom hormonów jest wysoki to jest ciemna kreska a jak mały to słaba . I być może dlatego mi wyszedł .. Dziś powtórzyłam i wyszedł znowu pozytywny ale nadal słabiutka kreska :( wcale nie mocniejsza od poprzedniej .... idę robić śniadanie dla mojego smyka :D

Marchefa ja tez tak mialam,lekarzem nie jestem ale wg mnie to ciaza.poczekaj ze 2 dni i zobaczysz mocniejsza kreske.Moja tez byla slabiutka,a teraz juz prawie w brzuszku mi sie nie miesci ta kreseczka((-:Beatka zanalzlas ten test?macie tam takie???a propos...z tego co pomietam to temperaturka tez mi sie troche wachala ,a juz fasolka byla.A bo to zalezy od wszystkiego,nawet od termometra i jak gleboko sie bada itd...pozdrawiam Was dziewuszki(-;

Julka dzięki , pocieszyłaś mnie ;) Nie dostałam okresu hurrra , ale trochę boli mnie brzuch więc nadal trochę się stresuje .. No nic co ma być to będzie

Julka- jeszcze tego testu nie znalazlam... to znaczy jest ta firma ale sa inne rodzaje... jeszcze odwiedze jutro jedna apteke mysle ze tam powinien byc ten test... ale jesli nie bedzie tego rodzaju to poprostu wezme z tej firmy ale inny....juz jestes cala przygotowana do przyscia na swiat twojej coreczki? wszytsko gotowe? ostatnie zakupy? ale pewnie jestes szcesliwa!!!!!:) Marchefa ja sobie nie robie nadziei.. co ma byc to bedzie... :) bo mysle o tym za duzo... poprostu jak nie dostane w srode okresu to w czwartek zrobie test i bedzie wszytsko wiadome... prawda? bo im wiecej o tym mysle to jest mi zle i wiem ze sie nie udalo... jak nie teraz to nastepnym razem...! takie jest najlepsze podejscie... Super ze wyszlas kreska slaba bo slaba ale jessssst!!!!!!!! Jestem pewna ze Ci sie udalo...! jak sie czujesz? twoj okres powinien byc wczoraj? jeszcze bedziesz testowac czy wystrczy? cz do lekarza idziesz? ja sie czuje tak jak bym miala zaraz okres dostac czyli tak jak co miesiac...! temepatury tez nie mam...! jak tam Borysek?:)