Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Gość zielono-niebieska
Julka :) myśl o tym momencie, gdy położą Ci dziecko na piersi. Ta chwila warta cierpienia i nie do zapomnienia. Do końca życia będę to pamiętać. To szczęście.

Gość DIANAKARINA1983
czesc kochane. tak sie ciesze ze juz jutro piatek i zaraz weekend :) u mnie samopoczucie bez zmian. Objawy jak na okres wiec nie wiadomo jeszcze. Julka juz niedlugo poznasz swoja Hulye :) Beatka, Marchefa gratuluje jeszcze raz. Niebiesko - zielona jeszcze my w oczekiwaniu na dzidzie. A te komentarze jakies dziwne to sie nie przejmuj na szczescie juz usunieto

ale tu dzisiaj pusto... mam zle przeczucia :( czuje ze sie nie udalo bo czuje sie jak na okres. zmeczona, spac mi sie chce, bol podbrzusza jak zwykle.. :((( mam zly dzien

a ja właśnie wróciłam z pracy , padam na pysk ... Diana testujesz jutro ?? zielono- niebieska , ile masz lat ?? Masz już jakieś dzieci ?? Julka jak było na szkole rodzenia ??

czesc babki(-:Smieszna ta szkola rodzenia,czasem mowia tak oczywiste rzeczy ze smiac sie chce, a co najdziwniejsze My kobitki ze wschodniej Europy wiemy duzo wiecej niz te stad!zacofanie tu jakies(((-:tu np.nie kaza podawac witaminu d ,bo ponoc Anglia to sloneczne panstwo(((-;smiechu warte!ja tam pochodze,poslucham ,a swoje bede robic(-;a co tam u Was???kwasik foliowy bierzecie???i dziewczyny na serio nie zartuje smarujcie brzuszki i uda i cyce kremikami przeciwko rozstepom jak nie chcecie ich miec(takimi bez wit a)lub chociaz zwykla oliwka-pomaga!!!buziaczki !!!

a marchefunia mam do Ciebie pytanie;dlaczego nie uzylabys epiduralu???chyba tak wczesniej pisalas,bo nie pamietam.Napisz mi troszke prosze na ten temat(-;

Dianakarina.. ja tez sie tak czuje jakbym zaraz miala dostac okres wszytsko boli, piersi, jestem senna a test wyszedl pozytywnie... takze glowa do gory bedzie dobrze!!!! to znaczy pozytywnie:) kiedy testujesz? pisz odrazu.....! Marchefa- jak sie dzis czujesz? ja sie martwie tym brzuchem bo tak jak pisalam troche boli...:( a gdzie pracujesz? juz nie bedziesz powtarzac testu? hmmm ja sie zastanawiam ale nie wiem czy to ma sens.... Julka ja sie wcale nie dziwie ze te kobiety sa troche "ciemniejsze" od nas... bo jak patrze na te kanadyjki to mnie starch ogarnia i rozpacz... calkiem inne podjescie do zycia i okropne lenistwo...!! jak tam dzis Hulya spokojna?? spisz dobrze w nocy?

Cześć, zaczerniłam się to ja wcześniej zielono-niebieska. Poczytałam trochę o Was, ale wszystko mi się myli, wiec wybaczcie, jeśli coś będę krecić na początku. Marchefa jestem w wieku zblizonym do Twojego, 31. I tez mam 3-letniego synka :) Gratuluje 2 kresek, czekam na wieści od doktora, powodzenia. Mnie kolezanka namawiala by zrobic dzis rano test, ale nie zrobilam. To chyba jeszcze za wczesnie na test w moim przypadku. Chociaz mam ten czuly ze wskaznikiem 10. Dzis jest 12 dzien od stosunku, @ ma byc 21-22 lipca. Mysle, by w weekend jednak zrobic test. Beatka, jesli dobrze wyczytalam Ty tez masz 2 kreski - powodzenia i Tobie!

Zielona ja tez miałam ten czuły test i wyszedł mi dopiero w 12 dniu po owulacji ( czyli dwa dni przed spodziewaną miesiączką ) dwa dni wcześniej wyszła jedna kreska ... Julka nie rodziłam ze znieczuleniem , po pierwsze nie jest u nas w standardzie i musiała bym za nie zapłacić , a po drugie najważniejsze wcale go nie chciałam , nie czułam takiej potrzeby . Poród bardzo boli ale wszystko zależy od twojego podejścia . Ja nie traktowałam bólu jak "wroga" i chyba dlatego go w ogóle teraz nie pamiętam ...

Diana i jak testowałaś ?? Beatka pracuje w sklepie , wczoraj miałam dostawę ... Jak tylko potwierdzę że jestem w ciąży będę mogła lżej pracować dlatego chyba dziś wybiorę się do gina

czesc dziewczynki,czesc Beatka(-;a juz spac nie moge przez ten brzuszek,miednica chyba sie jakos rozjezdza,bo kosci bola ale najwazniejsze ze Hulya ok.A wierci sie wiercipieta(-:i tylko mi cos wypycha(-;malo miejsca juz ma i jej pewnie ciasno(-:dziewczynki bierzcie kwas foliowy!bardzo wazne jezeli chodzi o wady rozwojowe plodu!!!no mowie ci Beatka zacofane tu te babki albo my troche do przodu skoro i tam tak jest!A wy jak tam sie czujecie???jakies objawy???

witajcie kochane Ja powinnam okres dostac sobota - niedziela. W niedziele jesli nie dostane okresu to bede testowac. Brzuch mnie nie boli, nie mam zadnych dolegliwosci oprocz delikatnego bolu jajnika. Ech te czekanie. Nie chce robic jeszcze testu bo nie jest czuly i nie chce go zmarnowac chyba ze jutro kupie bardzo czuly. Julka tu sa te dziewczyny tak wychowane ze wszystko bezstresowo, wpadaja jak maja nascie lat i nie zalezy im na niczym a my tu madre kobitki chcemy uchronic nasze dzidzie przed wszystkim. Marchefa, Beatka piszcie co i jak :) Mialam dzisiaj sprzatac ale chyba nic z tego nie bedzie. Mam lenia :) Nareszcie weekend :)

no dziewczynki ale tu mamy busy(((-:chyba sie nie wbije w te rozmowe!!!a co tam u Was?jak kreseczki?ja juz ledwo laze,stawy biodrowe tak bola z rana,ze dopoki nie rozchodze to masakra ale mojej dzidzi pewnie tez ciasno i tez narzeka(((-:

hej Diana(-;przytylam 14 kg w sumie,to mysle ze ok ale jaki za to mam cellulit((((-;rozstepow nie mam tylko ten cellulit na udach,po porodzie trzeba cos z tym zrobic(-;a Ty jak tam???testujesz???

Julcia jeszcze nie testuje bo kiedy ostatnio bylam pewna ze to ciaza to nie bylo to wiec czekam na okres a jesli nie dostane w ciagu 5 najblizszych dni to wtedy zrobie. 14 kg to nie duzo. Planujesz karmic piersia? Podobno jak sie karmi piersia to sie szybciej chudnie. Moja przyjaciolka jest w 5-tym miesiacu zawsze wazyla 50 kg a teraz 55 wazy i mowi ze to duzo a prawie wcale brzucha nie widac :) Marchefa, Beatka co u was? Zielonooka jak przeczucie?

Dianka,tak planuje karmic piersia,zobaczymy jak to bedzie,bo mam jak to sie mowi plaskie brodawki,taka moja uroda(-;to jak Hulyetka sie nie wkurzy na moje cyce to moze damy rade(((-;mialam sobie kupic te nipletki do wyciagania sutkow ale ja mialam takie je obolale i spuchniete przez cala ciaze , ze chyba bym umarla z bolu.Niby tu mowia ,ze ksztalt brodawki nie ma znaczenia-zobaczymy(-;a gdzie podzialy sie dziewczyny???halo,halo???!!!

Witam was... weekend jest to nie ma czasu na pisanie.. ciagle po za domem.... jak tam sie czujecie?? Marchefa jakies pierwsze objawy?:) ja jednak ide do lekarza w poniedzialek a nie we wtorek czyli jeden dzien wczesniej.. ( mam wolny poniedzialek) a duzo masz dzwiganinia? Dianakarina i zielona pozostaje wam sie uzbroic w cierpliwosc... trzeba czekac... jak sie czujecie i jakie sa wasze przeczucia? Julka jak twoje humorki? brzusio juz niziutko? wszytsko gotowe dla Huyli?:) Jestem strasznie spiaca.. wy tez tak macie? ogolnie samopoczucie mam dosc dobre... czytam duzo na temat ciazy bo jak wiecie to pierwsze i ie wszystko sie wie... i tez wszystko przyjdzie z czasem....

Beatka nie czuje kompletnie nic. Wczoraj jakas bylam placzliwa. Ogladalam wcale nie taki smutny odcinek Gotowych na wszystko i malo nie plakalam. Pisalas ze ostatnio spoznial ci sie okres o 2 tygodnie i myslalas ze to juz a jednak nie bylo to to, wiec nie chce zapeszyc, ale jesli bede to bede PRZESZCZESLIWA. JULKA jesli bedzie cie tak bardzo bolalo to bedziesz karmic butelka. Jak masz tak cierpiec i Hulya sie tez bedzie denerwowac a tak z butelki to i tata bedzie mogl karmic. Zobaczysz sama czy dasz rade.

JULKA mam pytanie. Czy kiedy zaszlas w ciaze to poszlas tu do lekarza od razu czy musialas czekac az mina 3 miesiace? Podobno tutaj ciaze uznaja dopiero po 3 miesiacach ?

u mnie bez zmian , w poniedziałek idę do lekarza ... zobaczymy Wczoraj byłam na grillu weselnym , Borys się wybrykał i dzisiaj dał spał do dziewiątej ;) Beatka ja też dużo czytałam na temat ciąży , kupowałam sobie gazetki ;) Diana jak tam, do dzisiaj miałaś dostać okres ?? Julka to masz ten problem co ja ... Mnie nie udało się karmić , może tym razem się uda, bardzo bym chciała ....

Marchefa jak na razie nie mam :) ale jeszcze chce poczekac. Ostatnia @ mialam 15 czerwca a miesiac wczesniej 14 maja. W maju i czerwcu robilam testy i sie rozczarowalam mimo ze sie nie staralismy wiec teraz poczekam jeszcze troszke. Trzymajcie kciuki. Fajny pomysl grill weselny :)

czesc dziewczynki(-:Marchefunia i co ???dziodzia poprostu nie moze zlapac tej brodawki czy jak???a pokarm mialas???oj te cyce(-:Dianka, tutaj pierwsza wizyte bedziesz miala okolo 12 tygodnia z tego co dobrze pamietam,a ciaze uznaja oficjalnie jako ciaze od 5 miesiaca-paranoja!!!i wtedy dostajesz maternity certificate(o ktory sie musisz upomniec po 20 tygodniu ciazy).pamietam,ze to bylo smutne dla mnie ,bo juz mialam brzuszek,czulam ruchy hulyetki i widzialam ja na scanie(taka smieszna byla)a oficjalnie wg prawa angielskiego w ciazy nie bylam)))-:i gdybym potrzebowala czegos na podtrzymanie to by mi nie dali.bo takiego czegos sie nie oplaca ratowac jak powiedziala mi polozna)))-:pamietam,ze przyszlam do domu i sie poryczalam!!!bo przeciez ona juz zyla!!!!!!!!!!!!!Ta Anglia troche poj...w niektorych rzeczach-sorki!!!

wlasnie dlatego jak tylko bede wiedziala ze jestem w ciazy to polece sobie do Polski na badania zeby wszystko sprawdzic. Moja przyjaciolka Julcia nie karmila piersia bo miala slaby pokam i maluszek byl glodny i zdenerwowany i nie potrafil ssac a ja bolalo jak on ssal wiec skonczylo sie na butli i chlopak zdrowy i silny i ma juz roczek. Pokarm zanikl jej po 2 tygodniach juz.

Diana niema czegoś takiego jak słaby pokarm , Pokarm dostosowuje się do maluszka , to że płakał albo że ją bolało to na początku normalne . Moja siostra przystawiała w zasadzie non stop swojego synka . Niektóre dzieci tak mają . Ja miałam problem bo mimo że miałam dużo pokarmu i ból wcale mi nie przeszkadzał to jednak Borys nie mógł się zassać , a im bardziej nie mógł tym bardziej się denerwował i płakał . Może jak by mi ktoś wtedy pomógł to dała bym radę ale byłam sama i w końcu zaczęłam odciągać pokarm i karmić go butlą ( wcześniej tylko przez nakładki jakoś dawał radę ) . Tym razem chcę sie bardziej do tego przygotować i w razie czego skorzystać z doradcy laktacyjnego ... Mam nadzieję że się uda ...

Ja nie krytykuje jak ktoś nie chce , albo nie może karmić . Tylko jak słyszę "za słaby pokarm" to mi się nóż w kieszeni otwiera ;) A Ty myślałaś o tym ??

tez mi sie wydaje ,ze juz taka ludzka natura ,ze pokarm jest dostosowany do potrzeb dzidzi(-;bardzo chcialabym pokarmic chociaz jakis czas ale te nieszczesne brodawki)-;chociaz na szkole rodzenia mowia ,ze kazda brodawka jest ok,no ale zobaczymy,tez mysle,ze mala moze miec problem z zassaniem sie )-;

ja sie nie znam wiec jak mi mowila ze ma '' slaby pokarm'' to uwierzylam :) ja mysle ze sprobuje karmic piersia ale nie wiem jak mi bedzie szlo hi hi. Poczytam na ten temat kiedy juz bede wiedziala ze jestem w ciazy.

Tak podczytywałam i niedośc, że też w podobnej sytuacji to też w Anglii ;) Owszem prawo jest tu popieprzone i dlatego poroniłam porzednią ciąże bo nie uznają tutaj podawania progesteronu. Pierwszy skan natomiast jest w 12 tygodniu i od wtedy dopiero uznają ciąże- gdzie 5 msc?! Ja tez ide zarejestrowac sie do lekarza jutro, za kilka dni appointment , potem szpital i tam bede juz miala ksiazke ciazy/dziecka zakładaną ( tą zieloną kiedy ty wyrabiałaś?). A po kolei w sunie, to dwa dni temu test pokazał 2 kreski wiec jak na świeżo z tym wszystkim też jestem :)