Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna-Wlocha-33

Jak powinna sie ubierac i malowac elegancka 33latka?

Polecane posty

Co do spodni 3/4 nie wiem jakie są modowe wyznaczniki.Mnie takie spodnie ewidentnie kojarzą się z piknikiem za miestem,a nie z elegancją.Ale to MOJE zdanie.

A krotsze? Byle spodnie ;-) Hm, tam gdzie pracuje, moge sie ubrac w worek pokutny i przyjsc na boso, nikt nie zwroci uwagi :D ale wyobrazcie sobie prosze ze w eleganckim biurze jako sekretarka, dobrze?

Wymiana ciuchów nie musi cię rujnować finansowo.Jeżeli niemasz nic przeciwko sklepom z używaną odzieżą tam poszukaj materiałowych spodni - wybrów jest duży za parę/parenaście zł.Jeśli byś się zdecydowała - wybieraj tylko te,które wyglądają jak nowe (lub często takie są). Wg mnie kobieta powinna mieć w szafie ze 2spódnice i sukienki (mała czarna to klasyka - włożysz prawie na każdą okazję zmieniając tylko dodatki). Jeśli nie lubisz szpilek, kupuj buty na 3-5cm obcasie.Jeśli włożysz na nogę i poczujesz,że są wygodne - to je bierz.Jeśli się wahasz,bo gdzieś uwierają - odkładaj na półkę bez zastanowienia.But na obcasie musi być jak druga skóra.

Sekretarka - unikaj sweterków,są dobre na wyjście z dzieckiem na spacer.Koniecznie koszula,żakiet,bluzka+kamizelka itp. Jasne,że możesz cały czas chodzić w spodniach.Ale szkoda chować zgrabne nogi :D

Jeżeli nie obowiązują cię sztywne zasady dot.ubioru,możesz czasem włożyć jeansy (byle nie były z gatunku "sprane i dziurawe"),a do nich jakąś tunikę (np.z indyjskiego sklepu - wtedy nie przesadz z biżuterią)

Myslalam, zeby sobie kupic kilka par spodni z plotna. Ale one chyba sie gniota. Cena nie jest az taka wazna, bo i tak nie nosze za wiele ciuchow na raz. Chcialabym choc raz kupic wiec jakies lepsze gatunkowo. 3cm obcas powinnam przezyc. I koturny...

Koturny są na czasie :) Len to super sprawa,ale faktycznie strasznie się gniecie.Spodnie polecam typu garniturowego - obecnie są robione z przewiewnych tkanin (zresztą jest taki wybór,że możesz je odpowiednio dobrać na każdą porę roku).

Czyli kolory czarny, szary, bezowy sa okay? Moge sie w nie ubierac? Jak pomaluje paznokcie na cielisty i oko na zielono / szaro

Jeżeli do tej pory stroniłaś od kolorowych kosmetyków to nie musisz z nimi szaleć. Jeśli płytkę paznokcia masz zadbaną i w ładnym kolorze to możesz równie dobrze ich nie malować lub użyć bezbarwnego lakieru (jedna warstwa ładnie nabłyszcza,dwie już się "świecą"-sa bardziej widoczne). Co do makijażu - nie robiłaś go do tej pory.Wprowadzaj zmiany stopniowo - zacznij od tuszu - dla mnie to podstawa.Ładnie podkreśla oko,nadaje mu zalotności.Spróbuj - może tusz wystarczy. Jeśli chcesz mocniejszy makijaż, zrób cieniem kreskę tuż przy rzęsach na dolnej i górnej powiece.Kolor dobierz indywidualnie.

Co do kolorów - okrycie wierzchnie (a więc np.żakiet) powinno być w stonowanym kolorze (więc mogą być również pastele).Pod spód możesz włożyć bluzkę/top w mocniejszym odcieniu.Nie powinien jednak mieć zbyt dużego dekoltu i nie powinien prześwitywać (podobnie pozostałe części garderoby). Nie oszczędzaj na kilku sprawach: -bielizna (lepiej kupić w firmówce fajną promocję niż mieć 15 staników z targu,a każdy po miesiącu się deformuje) -kosmetykach (często tanie cienie,tusze się kruszą tworząc "oko pandy") -butach (najlepiej kupowąc ze skóry - będą długo służyły i dobrze leżały na stopie - pamiętaj tylko,że rozciągają się z czasem).

Stanik - ale jakiej firmy? Kosmetyki - raz kupilam lakier Inglot i byl bardzo nietrwaly. Czy musze uzywac tuszu, jesli mam czarna oprawe oczu? Zawsze mnie w nie szczypie

Skoro tusz cię szczypie tzn.że masz alergię lub oczy wrażliwe.Raz jeszcze podkreślam - elegancja nie zależy od makijażu.Jeśli czujesz się dobrze bez niego to nie ma sensu zmieniać tego na siłę. Jeśli koniecznie chcesz spróbować - szukaj kosmetyków hipoalergicznych.

Bielizna - wiele zależy od zasobności portfela.Często,podobnie jak ty,kupowałam na targu.Ale takie staniki szybko się deformują lub tracą kolor.Teraz kupuję w Triumphie.Zdania na temat tej firmy sa podzielone - ja jestem zadowolona.Często mają promocje na zasadzie "druga rzecz za pół ceny".Jest stosunkowo drogo,ale nawet po wielu praniach nic nie traci fasonu. Dobry stanik to podstawa. Majtki są mniej istotne.Ważne by były z naturalnych,przewiewnych materiałów - nie powodują wtedy problemów w intynej strefie.

Pracuje przy kompie, ale nie mam kontaktu z klientami, moja firma jest, ehm, bardzo swobodna. Kwestie finansowe nie sa przeszkoda, kupowalam na targu, bo mialam go pod nosem ;-)

To kwestia gustu - moim zdaniem zadbane paznokcie nie wymagają malowania.Nie ma wtedy problemu z odpryskami,złażeniem z końcówek itp.

Gość Nie będę się wypowiadała w
pozostałych kwestiach, choć w większości piszą Ci tu bzdury :) ale jeśli chcesz kupować staniki w triumphie to kupujna targu-efekt ten sam a kasy wydasz mniej :) Podstawa to jednak porządna bielizna, ale dobrze zmierzona i dobrana, a nie kupiona w kiepskim sklepie za duże pieniądze. Potem powinnaś iść w klasyki i z nich stworzyć bazę swojej szafy. Jeśli chodzi o makijaż to przy braku jakiegokolwiek doświadczenia ja bym się jednak wybrała do profesjonalistki i poprosiła o dobranie kosmetyków i naukę wykonania

No dobrze, ale gdzie mam kupic? Co do profesjonalistki od makijazu, boje sie ze mi maske z twarzy zrobi, heheheh

Co gdzie masz kupić? Nie rozumiem pytania. Pochodź trochę po sklepach,poprzymierzaj.Rady radami - ale musisz w danym ciuchu dobrze się czuć. Może wybierz się do jakiegoś centrum handlowego - tam jest sporo sklepów odzieżowych.

To zależy od wiele rzeczy po pierwsze jesteś nie za wysoka polecam ci modne w tym sezonie np. beżowe spodnie i do tego białą elegancką koszule i jakieś czarne szpilki i czarną torebkę . Generalnie powinnaś nosić spodnie z wysokim stawem ,które są hitem i na prawdę super wyglądają i elegancko. Dzięki takim spodniom będziesz wyglądać na wyższą bo wydłużą ci nogi ,a z efektem szpilek będziesz wyglądać olśniewająco. Możesz kupić sobie np czarną spódnicę z wysokim stawem z dużymi guzikami i biały zwykły top,który ładnie podkreśli twoją figurę. A jeśli chodzi o makijaż to np. musisz mieć ładnie podkreślone oczy przy takim pięknym kolorze włosów i takiej oprawie oczu. Dlatego proponuje tusz do rzęs pomalujesz górne rzęsy i dolne do tego eyliner czarny ,którym zrobisz sobie ładne delikatne kreski tuż przy linii rzęs , podkład i jakiś delikatny bronzer którym uwydatnisz sobie kości policzkowe i np pomadkę w kolorze czerwieni bądź ciepłym beżu nie będziesz wyglądała wyzywająco tylko delikatnie,sexownie i z klasą. Jeżeli nie masz zadbany paznokci u rąk i stóp to trzeba o to zadbać i możesz np dolne paznokcie u stóp pomalować na szaro ,a paznokcie u rąk na czerwono. A jeśli chodzi o włosy to mogą być rozpuszczone,kok i wysoki kucyk. Pozdrawiam

Jeżeli chcesz mogę ci wysłać stronę z filmami na youtube tam masz porady jak się delikatnie pomalować i zrobić kreski eylinerem .

Gość jestes coollllll
wystarczy ze loda umiesz robic, a wyglad i elegancja, sie nie licza, tylko glebokie gardlo:-P

Gość Autorko ja też
odradzam Ci triumpha :-O totalna beznadzieja za duża kasę. Niedawno dałam tej firmie ostatnią szansę (bo mnie przymusiło zdarzenie losowe) kupiłam stanik, koszt-109zł po 2 praniach zrobił się szary (zamiast biały, a prany ręcznie, delikatnie) a juz lepiej nie wspomnę co stało sie z kształtem tego stanika :-O masakra. miseczki do dupy, a ramiaczka tak się powyginały, ze zrobiły się same sprężynki, nad którymi nie można zapanować i zanim się go nałoży nalezy odkręcać spętane sprężynki :-O nie no masakra! a stanik z targu kupiony 2 lata temu nadal jest OK