Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesia

TERMIN MARZEC 2012

Polecane posty

scooby84........2 lata...................09.03.2012 Julka.............1 cykl..................11.03.2012 amr2.............2 cykle.................19.03.2012 Agula0501.......1 cykl..................23.03.2012 Kasiulka!........4 cykle.................10.03.2012

Paulina pytałaś mnie w którym tygodniu jestem, a więc zaczął mi sie dzisiaj 8, plamiłam 2 dni w 7 tc, ale na USG nic nie wyszło niepokojącego. Na stronie MediWeb piszą "W tym tygodniu możesz odczuwać lekkie skurcze w dole brzucha oraz mieć plamienie, ponieważ zarodek implantuje się mocno w ścianie macicy. Niektóre kobiety mylą nawet to podkrwawianie z normalną miesiączką. Porozmawiaj ze swoim lekarzem o ilości utraconej krwi oraz jeśli skurcze będą dość silne"

Hej - już po wizycie :) wszystko jest pięknie , serduszko bije a Maleństwo ma 8,4mm :) jestem przeszczęśliwa - następne usg za 3 tygodnie :)

scooby84........2 lata...................09.03.2012 Julka.............1 cykl..................11.03.2012 amr2.............2 cykle.................19.03.2012 Agula0501.......1 cykl..................23.03.2012 Kasiulka!........4 cykle.................10.03.2012 serek wanil.....2 cykle.................01.03.2012 Powolnie sączę herbatkę imbirową, mam mdłości nonstop, spotkania bliskiego stopnia na kolanach z toaletą tylko na szczęście rano ;-) Wciąż mi energii i tylko bym spała. Pozdrawiam wszystkie mamusie!

_Paulina cieszę się, że u Ciebie wszystko ok. Chciałabym też na USG, które mam dopiero 29.07, usłyszeć że wszystko ok. Tak się denerwuję. Na razie do tabelki porodów się nie dopisuję. Jak dowiem sie 29 co i jak to się dopiszę. Odebrałam dziś bete. Stan na wczoraj (18.07) wynosi 762,4. Myślicie, że dobrze wzrasta? W piątek (15.07) miałam 250. Pozdrawiam

Cześć dziewczyny:) Jak miło widzieć ten wątek. Ja brałam udział w dyskusji na marzec2011. No i mam swojego Patryczka 23.03.11. Jak macie jakieś pytania to piszcie odpowiem na pytania no przecież ja to nie dawno przeżywałam. Buziaczki dla wszystkich mamusiek.

Gość to tylko na chwile
Prawdziwe przyczyny chorob jakich nie znacie bo koncerny farmaceutyczne wraz z rządem to ukrywają i wasze kochane PIS i wasze kochane PO od str 19 http://www.scribd.com/doc/24288650/W-imieniu- narodow-%C5%9Bwiata Rzadziło już pis rządziło PO JEDNA MAFIA grajaca pod skrzypce koncernów farmaceutycznych jako najwiekszej gałęzi przemysłu . tylko Kongers Nowej Prawicy zagłosuj i zobacz wyniki sondażu http://www.pppi.pl/wybory-parlamentarne-2011. html

mzebr fajnie Ci, że masz już swoją pociechę. Jak pamiętasz jak wzrasta beta to powiedz mi czy prawidłowo robi to u mnie. W piątek (15.07) było 250, a w poniedziałek (18.07) było 762,4. Mam tez wyniki krwi i moczu i mam zaznaczone takie pozycje, które nie są chyba za bardzo w normie: Ciała ketonowe w moczu: 150,0 mg/dl (norma w moim laboratorium "ujemny") Krwinki białe (WBC) 15.03 G/l (norma w moim laboratorium 3,50-10,00) Liczba neurocytów 11,54 G/l (norma w moim laboratorium 1,80 - 7,70) Liczna monocytów 1,17 G/l (norma w moim laboratorium

coś się nie do końca zapisało ;) Liczna monocytów 1,17 G/l (norma w moim laboratorium

%Neurocytów 76,7% (norma w moim laboratorium45-70) %Limfocytów 14,4 % (norma w moim laboratorium 20-45) Nie mam pojęcia czy np. w ciaży te jednostki wychodzą poza norme. Jak ktoś się zna to proszę o interpretację. Do ginekologa idę w piątek. Pozdrawiam

Agatko30 na moje oko to co pamiętam to ponad norme być nie może. Zadzwoń do swojego gina i spytaj i jak cos to niech szybciej cię przyjmie. A co do bety to wzrasta odpowiednio ale u ciebie to bardzo wczesna ciąża dlatego poziom niski później to się liczy w tysiącach.

mzebr czytałam na necie, że niektóre wyniki w ciąży mogą być ponad normę. W piątek idę do ginekologa to się wszystkiego dowiem.

Agatka_30 trzymam mocno za nas obie kciuki, tak zebyśmy mogły spokojnie dopisać się do tabelki, dla mnie najważniejsze będzie żeby minął 42 dzień bo to właśnie wtedy straciłam pierwszą ciążę...niby staram się o tym nie myśleć, ale mimo wszystko gdzieś to we mnie siedzi. Ostatnim razem jak robiłam test w 32 dniu cyklu to miałam od razu mega mocną krechę, tym razem była ale słabiutka ( 30 dc). Poza tym mój organizm od razu się osłabił bo tak teraz jak i poprzednio mocno sie przeziębiłam tylko, ze wtedy zamiast lecieć do lekarza to najadłam się fervexu, ibupromu i innych "dobrodziejstw", a tym razem od razu poleciałam po l4 i zaznaczyłam, że mogę być w ciąży. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, jutro idę do swojego lekarza bo być może zwiększy mi dawkę Duphastonu, na USG nic pewnie nie zobaczy bo to za wcześnie, ostatnią @ miałam18.06 ale i tak będę spokojniesza po tej wizycie. Cieszę się tym wszystkim ale już jestem dużo bardziej ostrożna i narazie staram sie podchodzic do tego ze zdrowym rozsądkiem choć nie jest to proste... pewnie wiecie o czy mówię ;)

basiolek rozumiem Cie doskonale. To moja pierwsza ciąża i trochę panikuję. Może gdybym się dowiedziała trochę później i byłoby już coś widać na USG to bym była spokojniejsza. Mąż na mnie krzyczy żebym myślała pozytywnie. Staram się. A co mylisz o przyroście mojej bety?

Gość amr2
Agatka Twoja beta jest jak najbardziej ok. Liczy sie nie jej poziom, ktory dla kazdje kobiety jest sprawa indywidualna, ale wlasnie przyrost. Powinna przyrastac o ok 20% co kazde 48 godzin wiec Twoja jest ok. Jako przyklad podam swoja sprzed 2 tygodni - poniedzialek 130, czwartek 464. Nie martw sie juz.

Gość amr2
*200% mialo byc :)

amr2 dzięki za odpowiedz. postaram się nie zamartwiać ;) Obiecuję ;) Będę myśleć pozytywnie!!! Za 2 tygodnie na pewno zobaczę moją fasolkę ;) Dziewczyny mówiłyście już komuś, że jesteście w ciąży? (oczywiście oprócz męża ;))

Agatka, ja też myślę ze beta jest ok :) u mnie wie Mama i mąż :) Mama to w sumie sama zapytała czy przypadkiem nie jestem w ciąży bo jakoś tak zaobserwowała, że mam te same zachowania co poprzednio :) reszcie zamierzam powiedzieć jak będzie wszystko dobrze, poczekam tak do 12 tygodnia :)

U mnie wiedza rodzice, siostry i parę przyjaciół, którzy nam mocno kibicowali od 1,5 roku. Kierownikowi mojemu też powiedziałam bo często mam delegacje i teraz już mnie nie będzie w nie wysyłał ;) Ale są to osoby zaprzyjaźnione i zaufane, więc nic nikomu dalej nie powiedzą. Gdyby było coś nie tak też zrozumieją. W końcu od czego ma się przyjaciół ;) Mój Mąż tak się cieszy, że już by wszystkim powiedział. Muszę go skutecznie stopować ;) ja też bym chciała wykrzyczeć wszystkim moje szczęście ale jeszcze się wstrzymam do 3 miesiąca...

Mój mąż cieszy się ale dopóki nie ujrzymy bijącego serduszka to staramy sie nie przywiązywać do myśli, że będziemy Rodzicami choć to bardzo bardzo trudne. Widzę, że taktykę poinformowania o radosnej nowinie mamy podobną :) Agatko z którego województwa jesteś?

Witajcie :) U mnie o ciąży wie mąż, najbliższa rodzina moja i męża oraz 2 przyjaciółki. Mieliśmy to zachować w tajemnicy przez pierwszy trymestr, ale mój mąż nie wytrzymał i pochwalił się braciszkowi :), a ja pochwaliłam się koleżance. Także postanowiliśmy powiedzieć już wszystkim najbliższym i tyle :) Poza tym po mnie bardzo widać zmianę. Zupełnie inaczej wyglądam niż przed ciążą. A na zdjęciach to juz w ogóle taka zmieniona jestem z twarzy. Kilka osób już mnie pytało czy przypadkiem nie jestem w ciąży, ale się nie przyznaję na razie poza kręgiem wtajemniczonych :) Wczoraj pofarbowałam włosy na naturalne, żeby w ciąży już więcej nie farbować. Nie wiem czy dziś zdecydowałabym się na ten krok, bo czułam się fatalnie aż do późnej nocy. Cały czas czułam smród farby i mnie mdliło. W końcu zwymiotowałam. Dziś jest już ok. scooby84........2 lata...................09.03.2012 Julka.............1 cykl..................11.03.2012 amr2.............2 cykle.................19.03.2012 Agula0501.......1 cykl..................23.03.2012 Kasiulka!........4 cykle.................10.03.2012 serek wanil.....2 cykle.................01.03.2012 szatynka84......1 cykl..................03.03.2012

szatynka84 dobry patent z tym pofarbowaniem się na kolor naturalny :) tez tak zrobię jak już na usg się wszystko potwierdzi. Zamierzam też pójść do dentysty i podleczyć zęby...:)

Agula0501 Ty masz termin taki sam jak ja bym miała ;) Odczuwasz jakieś dolegliwości? Bo ja oprócz lekkiego pobolewania brzucha, senności, biegania do WC i bólu sutek to nic. Mam nadzieję, że wymioty nie przyjdą...

Agatko w sumie to we trzy będziemy miały ten sam termin :) ja w sumie mam dolegliwosci podobne do Twoich: bolą mnie sutki, co do pobolewania podbrzusza to czułam takie jakby ciągnięcie w okolicy lewego jajnika ale bardziej przed @ teraz już tylko od czasu do czasu, do wc chodzę troszkę częsciej a zamiast senności, która występuje u Ciebie mnie rozpiera mega energia :) i podobno wyglądam bardzo promiennie jak to stwierdziła moja Mama :) tak poza tym to czuję się świetnie :) ps. ja mieszkam na śląsku :)

Agatko 30 :) też tak myślę, że to dobry patent z tymi naturalnymi włosami. Po co szkodzić dzidzi chemią, no raz było nie było, ale regularne farbowanie to moim zdaniem nie jest dobry pomysł. Co do zębów, to ja regularnie chodziłam do dentysty przed ciążą, więc chyba jest z nimi w miarę dobrze. Muszę pójść na przegląd i na usuwanie kamienia. Czytałam, że w ciąży jest się bardziej podatnym na próchnicę. Mój ginekolog powiedział, że mogę chodzić do fryzjera, kosmetyczki, dentysty. Ba nawet powiedział, że ładny wygląd jest bardzo ważny dla kobiet w ciąży. Ja poprzestanę na dentyście i fryzjerze (od teraz już tylko ścięcia). Kosmetyczkę sobie raczej odpuszczę, ale będę robić sobie różne zabiegi pielęgnacyjne :) No i na pewno pozostanę przy moim rytuale relaksacyjnym, czyli zimnej opasce relaksacyjnej na oczy i muzyce Mozarta (ewentualnie innej klasycznej). Przed tym wieczornym rytuałem zawsze brałam kąpiel 'ala aroma therapy ;) Polecam. Tylko nie wiem jak ta aromaterapia teraz wyjdzie, ale można wziąć zwykłą kąpiel/prysznic.

Hej dziewczyny:)) Ja ciążę spokojnie przeżywam. Kubuś właśnie zasnął, a ja na kafe wpadłam :) Macie mdłości? Ja narazie nie. I dobrze. PS: Dopiszcie mnie, termin na 12.03.2012r, 1 cykl.

scooby84........2 lata...................09.03.2012 Julka.............1 cykl..................11.03.2012 amr2.............2 cykle.................19.03.2012 Agula0501.......1 cykl..................23.03.2012 Kasiulka!........4 cykle.................10.03.2012 serek wanil.....2 cykle.................01.03.2012 szatynka84......1 cykl.................03.03.2012 Maariczke........1 cykl.................12.03.2012 Proszę bardzo Maariczke :) P.S. Można to kopiować i się dopisywać samodzielnie :)

Ups:)Nie wiedziałam:)Mogę dopisać, że to ciąża bliźniacza? (jak narazie na 90%)

Gość położna środowiskowa
Zapraszam do nowo otwartej przychodni Twoja Położna wszystkie ciężarne które chciałayby skorzystać z bezpłatnej opieki połozniczej i szkoły rodzenia. Wiecej na stronie www.twojapolozna.com.pl lub pod tel.508-115-961.