Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AneXis

poród naturalny a wada wzroku i biodra trzaskające

Polecane posty

Witam wszystkich :) Potrzebuje pomocy, rady czegokolwiek sie dowiedzieć co mam zrobić oprócz oczywiście pójścia do specjalisty... Jestem w 35 tyg ciąży byłam w szpitalu na podtrzymaniu ze względu na przedwczesne skurcze. Drugi dzień jestem w domu(oczywiście leże). Mam dwie nurtujące mnie sprawy dotyczące porodu siłami natury: -mam wadę wzroku oczywiście nie wiem jaką do końca bo nie byłam dość dawno u okulisty i nie noszę okularów (a powinnam-mój błąd)... słyszałam że poród siłami natury przy wadzie wzroku może ją pogłębić lub w najgorszym wypadku można stracić wzrok... -mam także biodra trzaskające lewe wewnętrznie a prawe zewnętrznie...nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat wpływu tego schorzenia na poród siłami natury... więc wzywam POMOCY!!! jeśli ktoś miał podobne problemy prosze o pomoc chcę sie choć troche uspokoić.... i pomóżcie CESARSKIE CIĘCIE CZY PORÓD NATURALNY??

Gość próbowałam i przestałam
trzaskające biodra ?! :D

Gość estefania
a czemu w szpitalu sie nie poinformowalas skoro w nim bylas???????

Gość mama4dzieci
trzeba rodzić naturalnie tak jest zdrowiej

wada wzroku, ktora bierze sie pod uwage przy wskazaniach do cc, to wada powyzej -6 dioptrii ( na pewno takiej nie masz bo wtedy nie da sie zyc bez okularow badz soczewek) badz wada siatkowki i ryzyko jej odklejenia:O w innym przypadku mozna rodzic sn co do trzaskajacych bioder to nie wiem,pogadaj z ginem...

Gość xdxd
przy duzych wadach wzroku porod przez cesarskie ciecie ale musisz miec zaswiadczenie od okulisty bo cesarki na zyczenie nikt za free nie wykona

Gość estefania
wymyslila baba problem ktorego nie ma :D:D:D

Gość fiubździuuuu
szkoda że tak późno się zastanawiasz nad tym.. Na pewno masz teraz kontrolne wizyty co tydzień u swojego ginekologa, więc z nim porozmawiaj, przecież musisz mieć skierowanie na cesarkę, jeśli ma być właśnie ze względu na wadę wzroku. I prawda jest taka, że co szpital to inaczej do cc podchodzą, sama byłam w takim, że co druga ciężarna szła pod nóż nawet z błahych powodów ;)

estefania- pytałam w szpitalu kazali sie skonsultować ze specjalistami i oni zadecyduja... ale szukam informacji tak na właną ręke bo troche mnie to wszystko martwi...:(

Gość apetyciara
Zapytaj lekarza, ale fakt, termin "trzaskające biodra" dość oryginalny, aż nie wiedziałam, ze coś takiego istnieje:-):-d

Gość estefania
ECH JESZCZE NIE SPOTKALAM SIE Z TYM ZEBY OKULISTA MIAL COS WSPOLNEGO Z CESARKA;widocznie nic ci nie jest bo zaden szpital nie daje takich dornych odpowiedzi.a skoro szukasz dziory w calym to sobie chodz po specjalistach.a biodra ci nie klapaly przy sexie????:D:D:D

estefania, chyba malo wiesz o wskazaniach cc i wadach wzroku.. kolezanka z pracy ma wade -9 dioptrii!! i od razu dostala skierowanie na cc, bez najmniejszych dyskusji.

estefania - widocznie mało wiesz jeśli nie słyszałaś że z wadą wzroku czy problemami z siatkówką można przy porodzie stracić wzrok lub sobie go pogorszyć, i wtedy jedynym wyjściem jest cesarka....

Gość bhfgrsza
AneXis wydaje mi się jeśli chodzi o Twoje biodra że powinnaś mieć cesarkę, ale musisz iść do lekarza, który da Ci na nią skierowanie. Ginekolog wystawi je na podstawie skierowania od ortopedy.

Gość estefania
ROSA przy 9 autorka musi byc slepa a ona nawet szkiel nie nosi ,to jest hipohondria lub na sile chce miec cesarke,

Gość estefania
krotko przed porodem ci sie przypomnialo??????????????

Gość apetyciara
Owszem, wada wzroku ma wiele wspólnego ze wskazaniem do cesarki. Biodra jak są nie w porządku, też to może być powód. Zapytaj lekarza prowadzącego ciążę.

estefania- tak szczerze to dość nie dawno zdałam sobie z tego sprawe ale to jest ten mniejszy problem...bardziej martwią mnie biodra. i z całym szacunkiem skoro mnie pomagasz to po co piszesz??

Gość estefania
kchana co droga kobieta nosi okulary i jeszcze nie slyszalam o cesarce z tego powodu,a co do bioder skoro bylas na podtrzymaniu to w szpitalu robia badania a nie wysylaja kobiete do specjalisty co za sciema

JEZUUU, NAPSIZE CI DUZYMI LITERAMI!!! TO ZE O CZYMS NIE SLYSZALAS, NIE ZNACZY ZE TEGO NIE MA!!!!! rozszerz horyzonty kobieto!!!

Gość apetyciara
sama znam kobietę, co miała cesarkę właśnie z powodu wady wzroku, sam lekarz to zlecił, nie że babka prosiła się o cesarkę. Nie każda kobieta nosząca okulary musi mieć cesarkę, nie.To zależy od rodzaju wady. Pewne tytpy wad wzroku kwalifikują na cesarkę, bo podczas porodu może dojść nie wiem dokładnie do czego, ale w każdym razie może to dać ryzyko pęknięcia czegoś w oku czy utraty wzroku. Estefania, więc co się tak burzysz, skoro nie masz pojęcia ?

Gość estefania
auorka napisala lekka wada nawet szkiel nie nosi,wiec po co ten harmider.a skoro jest tak obloznie chora to ide do lekarza juz w 3-cim mies. a nie wyzalam sie na kafeteri,

Gość apetyciara
Tylko dziwi mnie,że autorko dopiero w 35 tygodniu zaczynasz się o to martwić i że wcześniej nie rozmawiałaś o tym z ginekologiem.

nigdzie nie jest napisane lekka wada. A po drugie harmider to robisz Ty i lepiej już skończ te swoje wywody... szukam pomocy albo rady jeśli jej nie masz to nie pisz proste!

Bo tu nie chodzi o to czy wada jest lekka czy cięzka. Sama mam -7 co mnie nie kwalifikowało do cesarki. Dopiero badanie dna oka wykazało odwarstwienie siatkówki i to był powód do cc.odwarstwienie itp moga wystepować przy każdej wadzie wzroku, nie musi być duża.