Problemovvva 0 Napisano Czerwiec 28, 2011 1 Czerwca dostalam okres i wtedy zaczelam tez pierwsze opakowanie Cilestu. Chcialam uniknac okresu, wiec zaczelam od razu drugie opakowanie i poszlo juz z niego 7 tabletek, ale wczoraj zaczelam plamic i dzis plamie coraz wiecej (na brazowo :/ ) KONTYNUOWAC DALEJ ZAZYWANIE TABLETEK CZY ZROBIC PRZERWE 7 DNIOWA na 'wylanie sie' (czuje 'parcie' w srodku, jakby mial mi wodospad eksplodowac) pomimo, ze juz wzielam te 7 tabletek z nowego listka? Jesli mam kontynuowac, to znacie moze jakies sposoby zeby to plamienie zniknelo szybciej (czytalam na forach ze babeczki nieraz i tygodniami plamily. Skapo, ale jednak uporczywie) Z gory dziekuje za odpowiedzi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katis 1 Napisano Czerwiec 28, 2011 Biorąc 2 op. tabletek pod rząd należy się liczyć z plamieniami. Jedne tego unikają, a drugie nie. Ja biorąc 2 op. pod rząd przez całe drugie opakowanie czułam się jakbym zaraz miała dostać okres. Plamień uniknęłam, ale ogólnie źle się czułam. Skoro plamienia już wystąpiły, to niestety, ale tego nie unikniesz. A żadnych sposobów na to nie ma. Nie rób teraz przerwy, bo zaburzysz sobie cały cykl. Dokończ, to opakowanie i dopiero potem zrób przerwę, w której wystąpi krwawienie. Poza tym weź pod uwagę, że to dopiero 2 opakowanie tabletek, a do 3 op. plamienia są jak najbardziej normalne. To nie oznacza, że plamienia utrzymają się przez cały miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Problemovvva 0 Napisano Czerwiec 28, 2011 Tak myslalam :( Mam nadzieje, ze plamienie ustapi szybko (juz wole miec okres, zeby wylecialo i po sprawie) ale trudno, przeczekam. Dzieki za odpowiedz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kinga909 Napisano Lipiec 21, 2011 hej :) mam troche głupie pytanie ale strasznie mnie to męczy :P większość dziewczyn przy zażwywaniu tabletek podczas 7 dniowej przerwy gdzie występuje krwawienie pyta czy sa dalej zabezpieczone, czy nie zajdą w ciąże, albo jak biorą antybiotyk że ochrona się zmniejsza itp itd podobno podczas okresu nie ma dni płodnych więc bez względu czy ktoś bierze tabletki czy nie, nie powinien zajść w ciąże, co wy o tym myślicie? bo ja już sama nie wiem :D z góry sory jeśli odeszłam troche od tematu tego wątku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Lipiec 21, 2011 "podobno podczas okresu nie ma dni płodnych" Podobno to.... :o To czy podczas okresu ma się dni płodne zależy od długości cyklu i jest to możliwe, że podczas okresu wypadną dni płodne. A co do zabezpieczenia podczas przerwy w przyjmowaniu tabletek to jest się zabezpieczonym jeśli weźmie się kolejne opakowanie. A obniżenie skuteczności ze względu na przyjmowanie antybiotyku to już jest zupełnie inna para kaloszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach