Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewcia228

Pomocy!!;( Co to jest?!;(

Polecane posty

Hej! Mam 15 lat i od paru dni szczególnie wieczorem i czasem rano czuje bardzo nie przyejmne i uciązliwe swędzenie w okolicach odbytu. Po paru dniach zauważyłam białe,mające ooło 1cm długości robaczki.Niektóre się poruszały...To jest obżydliwe.;( Wstydze sie nawet o tym pisać. Nie chce mówic o tym rodzicom ani nikomu innemu. Narzie jeszcze można wytrzymać ale boję się że będzie coraz gorzej. Każdego wieczory tak mam. Co mam zrobić ? Może to samo przejdzie i nie ma się czym przejmować? Pomóżcie błagam ;(

Gość bedzie dobrze. xDDD
to tylko owsiki. ale nie martw sie W końcowym okresie życia w okolicy okołoodbytniczej samica składa 8000-12000 jaj, zawierających larwy pasożyta. W ciągu 4-8 godzin larwy osiągają zdolność inwazyjną.

Gość idz po leki na owsiki, rodzice
pewnie juz tez to maja, to bardzo zarazliwe, musisz powiedziec

Gość Ewacia228
A jest możliwość że to samo przejdzie ? czy koniecznie trzeba coś z tym zrobić? Słyszałam że mozna przez jakiś okres czasu jeść kiszoną kapustę bo one nie lubią kwaśnego ale to wystarczy?

Nie. Nie wystarczy, dodatkowo rodzice rowniez sie zaraza. Kapuste, cytryne i pestki dyni mozesz wcinac dodatkowo.

Gość princesse Kate
Dziewczyno ty nawet nie zwlekaj tylko od razu do lekarza! to sa owsiki masz je w zoladku natychmiast trzeba wytepic to bydlo sama nie dasz z tym radem a jesli nic z tym nie zrobisz to bedziesz miaal jeszcze gorsze powiklania (infekcje, cholera wie co jeszcze)

Gość Ewacia228
Dobra. Postaram się zebrać na odwage i powiedziec rodzicom lub pójść do lekarza. Dzięki za pomoc.

Hej! jestem farmaceutą musisz iść do lekarza nie ma nawet mowy byś wyleczyła się sama a możesz dodatkowo zarazić wszystkich w otoczeniu- na pewno lekarz przepisze ci tabletki koniecznie je weź po 2 tygodniach musisz je powtórzyć twoje ubrania pościel itp musisz wyprać w wysokiej temp.

Gość joaśka23
Brawo... wpierdalaj więcej słodyczy to będziesz mieć ich więcej... jesteś hardcorem...

Gość Ewacia228
Dzięki za pomoc. A tak dodatkowo...to nie jem słodyczy..

Gość ELASKA
proteiny:D

Gość joaśka23
To co Ty jadłaś, że się tego dziadostwa nabawiłaś?

jeszcze jedno nie ma co się wstydzić tysiące ludzi zaraża się owsikami np korzystając z toalety publicznej (szkoła, stacja benzynowa) głowa do góry i ruszaj do działania

Gość Ewacia228
Bardzo dziękuję. Postaram się cos z tym zrobić. I nie jadłam nic nie odpowiedniego. Nie wiem. może nie umyte owoce. nie mam podęcia. pierwszy raz o tym słysze