Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anastazja9889

jaki fajny styl dla 13 latki?

Polecane posty

Gość edererererere3r3r
o gówniaro, a moze jeszcze juz chcesz dziecko miec, co?

Gość edererererere3r3r
jesli byly bledy ortograficzne to przepraszam to sie ucz a nie przepraszaj z głupim usmiechem,to doprawdy załosne!!!!!!wstyd!!!!!

Gość omgooooood
haha!styl dla dziecka!!!!ale jazda,do czego te bachory podobne!!!!!

Gość kinia990
Proponuje styl ropczeskiej,doopa na wierzchu i sztuczny cyc plus wary.

Gość nnaattaallllllia
edererererere3r3r zgadzam sie cholera jasna zgadzam sie!!! uczyc sie a nie iedizec i myslec jak sie pindrzyc!!!! a kozak na maksa to moj przyjaciel i ni wymyslam sobie nowych pseudonimow! kozak dobrze mowi!

Gość nnaattaallllllia
kinia990 Proponuje styl ropczeskiej,doopa na wierzchu i sztuczny cyc plus wary. a o jakie wargi chodzi??

ederererererere3r3r - bardzo inteligentna jesteś '' a moze jeszcze już '' - zajebista składna zdania.

Gość nnaattaallllllia
natalliio czy jak ci tam...piszesz ze masz 18lat a teraz ze dziecko to jak ktos tam napisal wczesniej musialas swiecic d**a przed nauczycielami a teraz nie chcesz zeby twoje dziecko bylo jak matka... o nie nieprawda. ja jestem porzadna obywatelka rzeczpospolitej polskiej. place podatki. tak chodze w szpilakch minioweczkach i bluzeczkach z dekolcikiem ale ja jestem juz dorosla. a dziecko chcialam miec bo chcialam miec jakies zwierzątko do tresowania wiec mam. no.

Gość kozak na maksa
nnaattaallllllia dobrze gada. miło jest miec jakąś zabawkę, prawda? sam mam 7 zwierzątek, chociaś tych, o których wiem. może jest jeszcze nawet jakieś, o którym przypadkowo zapomniałem. a kto by to pamiętał?

co wam jest gimnazjum to byl najlepszy okres w zyciu, ta beztroska i czas wolny nie maluj sie i nie badz syfiara anastazjo

Gość nnaattaallllllia
no pewnie ze milo jest miec zabawke. a pewnie kto by pamietal takie rzeczy. ja moja mala tak tresuje ze ho ho. moja mala na imie kasia. jak wolam ej kasia do nogi to przychodzi i grzecznie kuca jak piesek. albo na przyklad jak wolam ja na obiad to mowie kasia do nogi jedzonko to przychodzi grzecznie i je jak piesek grzecznie. zreszta sama mysle o nastepnym zwierzatku bo dzieci trzeba wychowywac porzadnie. bo kurwa pozniej tak pindrzycie sie nad dziecmi i pozniej macie takie sytuacje jak papierosy alkohol narkotyki. albo przychodzi taka dziunia z placzem i mowi ze zostala zgwalcona. no. a mojej kasi to nie grozi.

Gość kiniakhbkhuhk
13lat i szminka,hahah,dno,jak dziwka jakas wary z ryja ma zrobione ropa zmykam biegac :)

Ale żeście na nią naskoczyli- napisała wyraźnie, że lekki makijaż- nic nie pisze o robieniu z siebie lafiryndy. Ja proponuję po prostu malować rzęsy, ew. jakiś błyszczyk, nie maluj się jeszcze fluidem- od takiego malowania się nie zestarzejesz. Tu masz przykładowe zdjęcie nastolatki, lekki makijaż, skromnie, ale dziewczęco ubrana i wygląda "po Bożemu": http://tnij.org/mhoo

Gość nnaattaallllllia
co wam jest gimnazjum to byl najlepszy okres w zyciu, ta beztroska i czas wolny nie maluj sie i nie badz syfiara anastazjo co ty kurwa pierdolisz?!? gimnazjum to pieklo. to jest gorsze nawet od liceum, od zawodowki, od studiow. nauczyciele mysla niewiadomo co i rzna na wszystkie strony. to sa dobrzy psycholodzy. wylapia twoj czuly punkt i beda tak pierdolic ze nie przestana do konca gimnazjum. ja bylam akurat twarda dzielna i nie dalam sie. jak mnie ktorys nauczyciel wkurwil to go kopnelam w jaja i byl spokoj. ale byli tacy ktorzy byli slabi psychicznie i nie dawali rady. gimnazjum to masakra. jesli nie dasz rady zostaniesz pomiotlem do konca gimnazjum. a z tego co widze masz bardzo slaba psychike. naprawde zginiesz. wiec nie podskakuj za bardzo ze szpilkami i wyzywajacym strojem oraz malowaniem sie bo naprawde dostaniesz tak po dupie ze sie nie pozbierasz. rzeczywistosc jest twarda. tak twarda jak... no.

Gość shfh
nie wiem dlaczego wszyscy sie tu ciebie tak czepiaja autorko, chyba juz zapomnieli jak sami byli w gim, ja osobiscie sie troszke malowalam , ale bez przesady , lekko oko podkreslilam i puder w kremie [ oczywiscie puder koloru twojej karnacji a nie taki co cie przyciemni na twarzy a reszta blada ;p ] , co do ubioru , nie wiem , wazne zeby bylo schludnie i nie wyzywajaco musisz pamietac ile masz lat porozmawiaj ze swoja mama napewno ci cos doradzi.

Gość nnaattaallllllia
shfh ooo kurde jak moja cora by tak podskakiwala to dostalaby porzadnie po dupsku i bylaby 3 dni zakuta w piwnicy bez jedzenia i picia.

Gość kocham michnika!
a maluj się ! na zdrowie Polski!

Gość krystyna80
natalia, widać, że jestes bachorem ok. 10 lat.. nawet nie rozumiesz znaczenia wyrazów których używasz. co ty sie tu wypowiadasz? dziewczyna się zapytała jasno, nie widać? LEKKI MAKIJAZ . tylko ze jak sie czytac nie umie to juz inna sprawa. ale dajcie spokoj. na kafeterii to sie nikt o nic nie moze zapytac bo od razu udzielają się takie debile jak natalia.. dajcie spokoj. A Ty Anastazjo mozesz używac błyszczyku, i delikatnie tuszem do rzes. A tak jak moi poprzednicy napisali to fluidu nie uzywaj. jesteś młoda nie warto marnować tego okresu :) pozdrawiam.

natalia to prowokacja. Autorko, skorzystaj rad moich i krystyny80:)

naskoczyłyście na dziewczynę jak jakieś popierdolone :o to chyba lepiej, że się pyta starszych jak się malować niż samej eksperymentować z kosmetykami. co za frustratki tutaj siedzą- same wyglądały w szkolach jak wypłosze bo albo matki im zabraniały się malować, albo żyły w czasach, kiedy to za zrobione loki można było w szkole oberwać :o i się jeszcze nazywają matkami - takie wulgarne, nieokrzesane babsztyle :o

Gość nnaattaallllllia
coo??!?! ja mam OSIEMNASCIE LAT a nie DZIESIEC!! chodze do liceum!!! jestem dorosla!! JAK TO NIE ROZUMIEM ZNACZENIA WYRAZOW KTORE UZYWAM?!?! no chyba mialam komisa z polskiego to wiem co i jak co nieeeeE???? a i jeszcze dodam ze przeszlam komis z wiedzy o spoleczenstwie. takze mam wyksztalcenie porzadne, tak jak nalezy, socjologiczne. JAK TO CZYTAC NIE UMIEM?!?!? PRZECIEZ MOWIE ZE OD POCZATKU SZKOLY PODSTAWOWEJ PRZECHODZE EGZAMIN KOMISYJNY Z POLSKIEGO!!!!!! i jak smiesz ty mala niewazna ziemska istoto tak mowic do mnie, ze jestem debilem? JA KURWA MAC JESTEM NAUKOWCEM!!! NAWET POLSKIEGO UCZYLAM SIE W WAKACJE!!! JESTEM PORZADNA UCZENNICA. NAUCZYCIELE MNIE PODZIWIALI ZE NIE DOSC ZE W SZKOLE TO I W WAKACJE SIE UCZE.

Jest wiele opcji. Wg mnie jak będziesz kompletować garderobę podstawą powinno być, żeby ciuchy nie były zbyt wyzywające, czyli żadnych spódniczek ledwo sięgających ud czy dekoltów do pępka, bo trzynastolatka ubrana do szkoły jak dorosła kobieta na imprezę w klubie to nie jest dobry pomysł. Nie wiem, jak się ubierałaś do tej pory, ale jak chcesz trochę spoważnieć, to kup sobie jakieś spodnie rurki (byle nie jakieś ekstremalne biodrówki), tunikę, spódnicę czy sukienkę kończącą się przed kolanem i buty na PŁASKIM obcasie - to już od Ciebie zależy, czy wolisz coś eleganckiego czy bardziej sportowego. Makijaż, jeśli już, to tusz do rzęs i jakiś transparentny (czytaj: prawie niewidoczny) cień. Błyszczyk do szkoły to głupi pomysł, zresztą i tak musiałabyś go poprawiać co przerwa. Poza tym chyba trudno by Ci było ubierać się dziecinnie, bo mam wrażenie, że obecnie nawet ciuchy dla trzylatków są wzorowane na ciuchach dla dorosłych.

Gość Ingeliada
Droga Anastazjo ! Idziesz do gimnazjum, z tego co wyczytałam. Masz 13 lat. Prosiłaś o porady w celu makijażu i stylu. Moim zdaniem powinnaś zmieniać ciągle ciuchy, codziennie zakładać coś innego. ( Nie mówię o tym, że po kilka dni chodzisz w tym samym, ale niektórzy tak robią) . Jesteś młoda, nie ubieraj sie wyzywająco tylko stosownie do swojego wieku. Co do makijażu ostro sie malować nie możesz, bo po 1. będą Ci to kazali zmyć, a po 2. to nieodpowiednie do Twojego wieku. Wystarczy lekki błyszczyk i ew. tusz do rzęs. Leciutko różem posmarować policzki :) Słuchaj rad moich, Krystyny80 oraz Maladii :) Pozdrawiam. Ingeliada Droga Natalio, powinnaś mieć bardziej wyrachowany język ponieważ ta 13-latka się tylko zapytała. Z serdeczną prośbą proszę, abyś jej nie wyzywała i używała stosownego słownictwa. Na Twoje wypowiedzi powiedziałabym że nie masz 18 lat. I nie strasz tej nastolatki . Gimnazjum to dobry okres.

Róż na policzki dla trzynastolatki? NieEeEe. Żadnych różów. Zadnych pudrów, żadnych podkładów. Postarzają, nie mylić z "dodają powagi". A jak masz problemy z cerą to zasmarowywanie ich podkładem czy czymś innych i tak tego nie ukryje - lepiej się wtedy wybrać do dermatologa.

Gość Anastazja9889
Tak jestem, Maladie :) Aż żal czytac te posty od natali :) masakra,. dziękuję za wypowiedzi normalnych ludzi :)

Gość ja w wieku
13 lat to nie wiedzialam co to makijaz, a teraz gowniary wytapetowane do szkoly , lby porozjasniane. Za moich czasow to nawet paznokci nie wolno bylo na bezbarwny kolor pomalowac

Nikt jej nie każe nakładać całego makijażu, ale tusz do rzęs (oczywiście delikatnie) i błyszczyk dodadzą uroku, żadnych różów, fluidów i pudrów.

Gość nnaattaallllllia
Droga Natalio, powinnaś mieć bardziej wyrachowany język ponieważ ta 13-latka się tylko zapytała. Z serdeczną prośbą proszę, abyś jej nie wyzywała i używała stosownego słownictwa. Na Twoje wypowiedzi powiedziałabym że nie masz 18 lat. I nie strasz tej nastolatki . Gimnazjum to dobry okres. zapytala sie? tak? zapytala sie? a jak ona smie w ogole pytac?!?!? co?!?! ja sie pytam do cholery jak ona moze tak sie pytac po prostu!!! dalam jej zezwolenie na pytanie? NIE!!!!!!!!!!!! a wiec nie miala prawa sie pytac!!!!!!!!!!!! ALE JA JEJ NIE WYZYWAM! JEST GOWNIARA TO FAKT NIEZAPRZECZALNY. ALE NIE PRZEKLINAM DO NIEJ. TAAAK??? O CHOLERY TY JEDNA. NIE MAM 18 LAT??? TO ILE??? TY JEDNA TY TY TY GRZESZNICO KLEKAJ NA KOLANA!!!!!!! JAK MOZESZ MNIE OBRAZAC TY NEDZNA GRZESZNICO, SZATAN CIE ZABIERZE DO PIEKLA, JA POCHODZE Z KATOLICKIEJ RODZINY. HAHAHAH. JA JEJ NIE STRASZE. TO NIE ZARTY. GIMNAZJUM TO NIE ZARTY. to jest grzeccze i dyplomatyczne ostrzezenie.