Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekająca mamusia

Co teraz porabiacie kobitki w ciąży:D?

Polecane posty

Gość czekająca mamusia

Hej co teraz porabiacie? ja jestem w 6 mies ciąży i właśnie zajadam się ziemniakami w mundurkach hahah mam problem bo tylko 3 kg przybrałam na wadzę i boję się, że to za mało ale na usg dzidziuś ma prawidłowe wymiary. czy Wy też tak mało tyjecie?

ja korzystam z chwili że mama zabrałam mi synka na spacer i usiadłam na pupie :) co do tycia to ja na razie jestem w 9 tygodniu i mam 4,5 kg na minusie.

czekajaca mamusia ja tez w 6msc i tez 3kg na plusie, tzn patrzac na moja poczatkowa wage to 1kg bo na poczatku schudlam przez mdlosci... ale mysle ze waga ok, pozniej nam przybedzie:)

Agatka, ja też mam synka z grudnia 2008r., a teraz w drugiej ciąży - 9 tydzień :) U mnie waga w miejscu stoi ale apetyt mi się zaostrza ;) Teraz też leniuchuję, na spacerze nie byłam bo u mnie dzisiaj cały dzień leje...

Gość czekająca mamusia
oj to jeszcze troszeczkę przed Tobą :D już masz synka? to super, ja prawdopodobnie spodziewam się synka :) Ty teraz pewnie chciałabyś córeczkę:D na początku ciąży też chudłam ale tylko 2 kg

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
Ja jestem w 19 tyg. i nic nie przytyłam, mimo że brzuszek się zaokrąglił. W tej chwili właśnie jadłam solone paluszki w połączeniu z dżemem truskawkowym, a za chwilę idę zrobić sobie kanapkę z sałatką pikantną z makreli :P

Gość czekająca mamusia
no to nieźle ja nie mam jakis wielkich zachcianek:D ale bardzo polubiłam kisiel najlepiej o smaku cytrynowym:D i mogę jeść go codziennie hahha

czekająca - mi obojętne czy będzie synek czy córeczka, bardziej na synka sie nastawiam :) takie przeczucie mam. choć synek miał być córeczką, nawet pomimo tego co lekarz mówił :P :P :P więc moje przeczucia to można sobie wsadzić gdzieś :P Martyna- fajna taka różnica wieku między maluchami :) nie za mała nie za duża, jak dla mnie w sam raz :) a wagą się nie przejmuję wcale, spadła, to i wzrośnie :) najważniejsze żeby maluch rósł zdrowo :)

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
Ja nie lubię smaku cytrynowego, w ogóle wszystko co kojarzy mi się z czymś kwaśnym już na samą myśl wywołuje u mnie zgagę;/

Gość czekająca mamusia
mmmmmmmmmmmamusia- oj to chyba dziewczynka będzie:D? a myślicie już nad imionami dla swoich pociech?

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
Jeszcze nie wiadomo co będzie, dopiero na dniach wybieram się na USG i może wtedy się okaże:) Chciałabym chłopczyka, ale coś też czuje, że będzie córeczka:P Ale nieważne, ważne żeby zdrowe było :)

Ja myślę że MUSZĘ iść do sklepu bo tak chce mi się bułeczki z dżemem:-D

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
A co do imion to jeszcze nie wiem, podobają mi się Nataszka i Antoś, ale moja druga połówka ma jakieś obiekcje , co do tych imion :P

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
Ja również z chęcią wybrałabym się do sklepu, między innymi właśnie po takie świeże, chrupiące bułeczki, ale niestety pada deszcz i nie wychodzę ze swej nory :P

Gość czekająca mamusia
oj bułeczka z dżemem ale nabrałam ochoty :D mmmmmmmmmmmmmmamusia to masz super ja nie mam drugiej połówki, zostałam sama z synkiem ale będzie dobrze:) a ja chciałam dać mu na imię Tomasz :)

Gość mama cyprianka 19
ja sobie liże cycki i sprawdzam czy jest już mleko albo siara (8 miesiac)

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
Z moją drugą połówką chwilami też za ciekawie nie jest, także nie nastawiam się za bardzo na wspólne wychowywanie dziecka, jesteśmy razem, jest dobrze, ale wiadomo, że życie różnie może się potoczyć. Chyba jednak wychylę się po te bułeczki, nabrałam ogromnej ochoty na nie :)

Gość TAKA SOBIE MYSZKA MALA
A JA ZA 2 TYGODNIE RODZE I MAM 6 KILO NA PLUSIE.

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
I co na to Twój ginekolog? 6kg na plusie, a 2 tyg do porodu, to jednak mało przytyłaś.

Gość zelixaaaa
hej ja wiem ze tu same mamusie siedza:) ktorym gratuluje;) ale mam pytanie i nie wiem kogo zapytac:) chodzi o to gdy podczas stosunku dla faceta wydziela sie cos bialego z czlonka to mozna zajsc w ciaze???prosze o porade i z gory dziekuje

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
Oj kakao piłam parę dni wstecz i chyba mleko mi zaszkodziło, bo miałam niezłą "jazdę" na żołądku, na następny dzień musiałam delikatną dietkę mieć, tzn. nie jeść ciężkich potraw itp. , dlatego kakao sobie odpuszczę :)

Gość czekająca mamusia
a kakao mam w domu i sobie wypiję ! dzięki za pomysł;) no nie zawsze się udaję, a na siłe nie ma co robić po co zmuszać drugą osobę jak ona tego nie chce? dobrze jest!!! byle do przodu po co mi facet, będę miała swojego małego za 3 mies:D

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
Mój bardzo pragnął dziecka, ale ciężki charakter ma. Wiecie co? Właśnie byłam odnieść talerz po tych kanapkach z sałatką pikantną, zajrzałam do lodówki i ujrzałam bitą śmietanę, mmmmmmmniam :D

Gość TAKA SOBIE MYSZKA MALA
LEKARZ NIC MI NIE MOWIL ODNOSNIE WAGI POPROSTU TAK POWOLI PRZYBIERALAM NA WADZE,JADLAM NORMALNIE,NIE OBJADALAM SIE NAJWIECEJ TO MI PRZYBYLO W 8 MIESIACU A TERAZ OD JAKICHS 2 TYGODNI WAGA STOI W MIEJSCU,CIAZA PRZEBIEGA PRAWIDLOWO,BRZUCH MALUTKI,WODY W NORMIE,SYNEK BARDZO RUCHLIWY.

Gość witam was kobity
też niedawno na takim forum pisałam a teraz...juz córcia ma 4 miesiące:-) szybko zleciało,aż wam zazdroszcze fajnie być w ciąży:-) a czekająca mamusia ja do 6 mies. przytyłam 6 kg. a te ostatnie 3 mies.21!!! no było baaaardzo ciązko ale bycie mamą to cud i ani jednego kg. nie żałuję bo dzieki temu mamy maleństwo:-)

Gość mmmmmmmmmmmmamusia
Mam znajomą, która w ciąży przytyła aż 30 (!) kg, ale i tak uroczo wyglądała z tym brzuszkiem :) Ja jestem w 19tyg i czuję już ruchy dziecka, a nawet kopniaki:) To mały łobuz, albo łobuziara:)

Gość zelixaaaa
halooo czy ktos mi pomoze???

Gość mlodamama21
ja jestem w 7 m.cu i prawie 10 na plusie... jadlam dzis na sniadanie buleczki z dzemem... palce lizac