Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierzasty oblok

8 miesieczne dziecko nie siedzi

Polecane posty

Gość pierzasty oblok

witam drogie mamy mam powazny problem z miom 8 m synkiem, ktory jeszcze nie siedzi...bylam u lekarza z nim, ktory stwierdzil ze wszystko jest ok, ze dramatyzuje ale to bylo mieisac temu i lekarz powiedzial ze napewno kolo 8 m wlasnie usiadzie ale tak sie nie stalo...dlaczego tak jest?? gdy go posadze to sie kiwa i leci do tylu...czy u waszych dzieci tez sie takie cos zdarzylo??/

dziecka się nie sadza.... jak będzie gotowe to samo usiądzie! Ma jeszcze czas

Gość u nas różnie
z tym sadzaniem to różnie. Ja chodziłam na rehabilitacje z synkiem nie siadał w 7miesiącu, neurolog i rehabilitant kazali sadzać. Po kilku dniach ładnie siedział i siadał

Gość pierzasty oblok
kiedy moj lekarz kazam mi go sadzac, zeby mu kregoslup powoli przystosowac bo takie dzieco juz jest w stanie sie utrzymac w pionowej pozycji jak i swoj ciezar ciala...pisze to co dokladnie powiedzial mi lekarz...sama bym sie nie odwazyla go posadzic, ale skoro lekarz zalecil

Mój synek jak skończył 7,5 miesięcy to jednego dnia zaczął wstawać, raczkować i siadać z raczkowania, ALE jak usiadł to i tak nie siedział dośc stabilnie, kiwał się lekko na boki, a jak chciał coś dosięgnąć to leciał na któryś boczek. Ale z dnia na dzień było coraz lepiej, ale tak żebym mogła powiedzieć kiedy naprawde całkiem i ładnie stabilnie siedział - to miał 8,5 miesiąca skończone. Także nie denerwuj się na zapas, ma jeszcze czas!!!

Gość raczek nieboraczek
moja corka skonczyla 8m i sama jeszcze nie siada, jak ja posadze to roznie raz usiedzi kilka minut innym razem sie kiwa i przewraca na boki. samoszielnie cos juz tam probuje z siadaniem. lekarz powiedział ze do 9miesiaca ma czas a potem zobaczymy... nie martw sie i sadzaj malucha:)

Gość mamamama26
mój to samo - ma skończone 8 i nie siada - w miare stabilnie siedzi ale jak po coś sięga to leci do tyłu lub do przodu - za to chodzi na palce i z siadania wstaje na kolana w łóżeczku i prawie wstaje na nogi..