Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość und und und

W jakim ciekawym kraju byliście

Polecane posty

Podróżowanie to stan świadomości. Trzeba chcieć, być gotowym i otwartym;)

Gość czasem czlowiek jest
zawiedziony. Np mnie zawsze fascynowala Manila. Uwazalam ze miasto, ktore sie tak pieknie nazywa, musi byc piekne (i pachnace jak wanilia;)). kiedy kolezanka mowila,ze nie warto tam jechac, bo nic ciekawego, nie moglam uwierzyc. Ale faktycznie, miasto zrobilo na mnie bardzo kiepskie wrazenie, naprawde malo sympatyczne i malo ciekawe. Co innego filipinskie wyspy - zapieraja dech, cudowna przyroda!

hmm..objazdowka po usa nowy york, connecticut, las vegas, park yellowstone i chicago. czesc odleglosci pokonane samolotami, czesc pociiagami a czesc samochodem :) tyle sie dzialo, tyle wspomnien, kazdy zakatek inny, inne powietrze, ludzie, akcent.. na polnocnym zachodzie, w miejscowosci cody i wielu innych ludzie na codzien chodza w kowbojkach, kapeluszach, jeansach ze skorzanymi wstawkami...i innych ciuchow nie da sie tam kupic :) dziki zachod :) nowy jork oczywiscie zapiera dech w piersiach... las vegas jest niemilosiernie kiczowate i nie da sie tam oddychac (40 stopni to minimum) warto zjechac trase las vegas-yellowstone...da sie w jeden dzien. piekne zmiany krajobrazu i klimatu..jakby sie ogladalo film :)

Gość czasem czlowiek jest
tak, ivaa, bardzo wazny jest zapach, wlasciwie wszystko inne mozna zobaczyc na filmie. Ale kazdy kraj,zwlaszcza egzotyczne miejsca, maja swoj zapach,dla mnie to fascynujace.

Gość MELLUCIA
Pojutrze jade W Alpy dokladnie do samoe"ns.Tam to przynajmniej czyste powietrze i spokoj.A tu w Paryzu nadal dyskoteka na ulicy .Skoncza pewnie o 4 rano!!!!!!

Gość und und und
Anouk-a gdzie byłas? :P

Gość und und und
UP:)

Gość und und und

Gość und und und

Gość und und und

Gość na pewno warto pojechać
und und und - zawzięta jesteś :)

Gość und und und
zawzieta, bo licze na inne wypowiedzi:) nie wierze, ze ludzie nie podrozuja;) Co u Ciebie? :)

Gość ona 2323
niemcy anglia holandia dania czechy marze o Egipcie , Włoszech , Hiszpani , Los Angeles , Malediwach

Gość na pewno warto pojechać
U mnie bez zmian, widzę że topik nie umarł całkiem, to zajrzałam :) Szczerze mówiąc trochę się zadumałam nad dyskusją co jest bardziej potrzebne do podróżowania - pieniądze czy chęci... Sama nie wiem. Ja lubię jeździć sama (tzn. z mężem, ale bez biura), z plecakiem, na spontanie, ale lubię mieć poczucie, że jednak mam jakieś zaplecze finansowe pozwalające mi ewentualnie w sytuacji awaryjnej szybko wrócić do kraju... Więc jednak pieniądze nie są tak całkiem nieważne, zwłaszcza ostatnio się o tym przekonuję, gdy dzięki urzędowi skarbowemu drastycznie oddala się ode mnie wizja wyjazdu jakiegokolwiek w tym roku :( Zajrzę za jakiś czas jak tam temat się trzyma :) Dobranoc.

Gość und und und
No właściwie masz racje... Ale chęci to podstawa:) A z kolei bez grosza przy duszy nie ruszymy z miejsca- i to prawda. Zazdroszcze Ci troche tego plecaka na plecach i podrozy z mezem, idac razem przez swiat, cudownie... Mam nadzieje,ze i mi bedzie to dane kiedys... :) A Tobie zycze powodzenia, cobys ZUS dal Ci spokoj i bys mogla wyruszyc w trase:) Powodzenia:)

Gość Sternchlein
Ja byłam w Egipcie Indiach Chorwacji i Austrii . A moim marzeniem to sie osiedlic w Indiach ;)

Gość und und und
Sternchlein- no patrz, i nie napisalas dlaczego chcialabys tam zamieszkac?:)

Gość und und und
podnosze:)

Gość mosiaszka
ja mieszkam na Grenlandii ale marzy mi sie powrot na staly lad, wieksza swoboda w podrozowaniu itp

Gość mosiaszka
a tak poza tym to bylam w USA, Francji, UK (kto nie byl ;)), Szwecji, Danii, Finlandii, Litwie, Belgii, Niemczech, Slowacji, Czechach. Wiecej nie pamietam

Gość podrozniczka :))
najciekawsze to Wyspa Wielkanocna,Argentyna,Urugwaj,Madera...

Gość zatanczmy!
"Rumunia też jest zaj**ista, nie wiem dlaczego w Polsce panuje przekonanie, że Rumunia to syf. Ale może i dobrze, bo zauważyłam taką prawidłowość, że im mniej gdzieś jeździ Polaków tym jest tam lepiej, a im rodaków więcej - tym gorzej. W Rumunii zakochałam się w delcie Dunaju, jest bosko, a rumuńska kuchnia jest chyba jedną z moich ulubionych. Ja marzę o Australii, Nowej Zelandii, wyspach Pacyfiku, Wietnamie, Mongolii, Iranie, Azerbejdżanie... i wielu innych, chyba poza Ameryką Południową i biegunami to bym wszędzie chciała pojechać" ciesze sie że są osoby podzielające moją miłość do Rumunii :) uwielbiam ten kraj, ludzi, mój narzeczony jest Rumunem a za poltora miesiąca pojawi sie nasze pół-polskie, pól-rumunskei dziecko ;) My ostatnio nie mamy za dużo czasu, nastawiamy sie na podróże w tamte rejony raz do roku, a tak to gdzie sie da - a to jakiś tani lot, a to weekend na promie. Unity Line ma genialne oferty na Skandynawie, noclegi są z głowy bo śpi sie na promie, a w dzien zwiedza sie skandynawskei miasta :)

Gość lierne
Urzekła mnie Turcja, byłam tam na wyjeździe wakacyjnym jakiś czas temu i miejsce to zrobiło na mnie ogromne wrażenie, super klimat, wspaniała obsługa, a przede wszystkim niezwykłość kultury ludności tureckiej urzekły mnie do tego stopnia, że chciałabym ta jeszcze nie raz wrócić. Wycieczkę znalazłam na allinclusive.com.pl, myślę, że jest jeszcze w ofercie wyjazd w to miejsce.

Gość lierne
Mnie urzekła Turcja i do dziś urzeka, kiedy mam okazję coś o niej poczytać, kultura tego kraju jest niezwykła dla Europejczyka, dlatego z chęcią bym odwiedziła takie miejsce jeszcze raz najlepiej znowu z allinclusive :).

Gość Antyrela
Wlasnie siedze na Jamajce.