Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość und und und

W jakim ciekawym kraju byliście

Polecane posty

Gość polecam Albanie
w jakim kodzie latasz ?

Gość polecam Albanie
ja EPPK

Gość Ja bym chętnie pojechał
do Pjongjangu w KRLD... z czystej ciekawości. Ale załatwienie takiego wyjazdu i sam wyjazd to drogie rzeczy.

Gość jełopek22
Szwajcaria i Monaco tam widać bogactwo, ale dla Polaka to ogromny wydatek bo jesteśmy biedni niestety.

Gość Mała Destylacja
Ja byłam w: - jeszcze w Czechosłowacji, dawne czasy ;) w Libercu z wypadem do Pragi - miło wspominam; - w Egipcie, Kair, Hurgada - rozczarowałam się piramidami, ale i tak warto zobaczyć; - w Tunezji - z biura podróży - nic ciekawego; - w Berlinie na paradzie równości - niezapomniane wspomnienia, wiadomo ;); - w Surinamie pół roku w pracy - warto było, inna kultura, jedzenie, klimat; - w Grecji kilka razy - ogólnie mi się podobało za każdym razem; - we Francji, w Paryżu, Bordeaux, Biarritz, Nice, Montpellier - bardzo miło wspominam; - we Włoszech, w Wenecji - warto zobaczyć, na mnie Wenecja wywarła duże wrażenie; - w Bułgarii, w małej wiosce Zinamores, nad morzem, przy granicy z Turcją - najlepsze wakacje mojego życia - pięknie, natura, cisza i spokój; - teraz, od 5 lat mieszkam w Rumunii - polecam z całego serca :)

Gość Mała Destylacja
Moim marzeniem są Indie i Nowa Zelandia. PS Podziwiam osoby, które z przysłowiowym plecakiem zwiedzają najodleglejsze zakątki świata!

Gość kix
upupup

Gość kix
topik umarł?

Gość und und und
Topik oczywiście nie umarl:) Przepraszam,że nie odpisywalam,ale nie moglam korzystać z internetu. Wieczorem poczytam co napisalyscie i odpisze:) Pozdrawiam.

Gość und und und
Przeczytalam wszystkie posty:) Uwazam podonie jak Anouk, ze podroze nie opieraja sie na pieniadzach, ale checiach:) Kurcze, jak ja bardzo chcialabym wyruszyc w swiat.. Tylko teraz nie mam mozliwosci:(

Gość und und und
Ja równiez chciałabym odbyć takową podróż... Anouk, podróżując obierasz sobie jako cel 1 kraj, czy może masz cała długą trasę i odwiedzasz różne kraje i miejsca podczas jednej wyprawy?

Gość und und und
UP:)

Gość und und und
up:)

Mi się marzy Hiszpania szczególnie Barcelona i bardzo chcę zobaczyć Alhambrę, Gibraltar....Portugalia też jest na liście marzeń. Poza tym chciałabym raz jeszcze pojechać do Meksyku. Ogólnie takich "chciałabym" mam wiele, ale niestety lubię wracać do poznanych już miejsc z sentymentu i patrzec jak się zmieniają więc nigdy nie mogę się zdecydować co chcę :p ...nie zawsze jest też z kim .... Teraz czekam na Wielki Kanion :)

Gość fredzia slodka92
uk, pl

Gość und und und
Pariss- Wielki Kanion? Masz już zaplanowana wycieczke i znasz szczegoly?

TO bedzie typowa wycieczka. Jadę do Las Vegas do mojgo hotelu "marzenie" :p i stamtąd nad Wielki Kanion - lot helikopterem. Nie mam jeszcze rezerwacji bo zrobię na miejscu jak bede w Stanach. Nie wiem którą opcję mam wybrać czy z ladowaniem w Kanionie, czy z zachodem słońca, czy z lunchem, szampanem itd. Mam tylko 3 dni na LV i wszystko bedzie na szybko.

Gość przy mężu żeglarzu
zwiedziłam sporo zakątków Świata, ale najbardziej utkwiły mi w pamięci relacje z ludźmi. Mile wspominam ludzi z wyspy Toga,Tasmanii, ale jeszcze cieplej wspominam spotkanie ze znajomymi w .... Kaliningradzie. Tu nie było spontaniczności, znajomi ze wszystkich republik się skrzykiwali. Z pod Władywostoku przyjechali choć na kilka godzin. Ale taki jest świat braci żeglarskiej. I jeszcze jedno wspomnienie, którego nie sposób wymazać z pamięci - przeprawa przez kanał panamski...było trudniej, niż opłynięcie Hornu.

Gość und und und
A ile dni sumie tam będziesz? Ale super:D

W Stanach bede 3 tygodnie, ale głownie w Chicago. żona żeglarza, podziwiam bo ja bardzo boję się wody. Teraz znajomi kupili jakąś łodeczkę i pływają w weekendy po jeziorze Michigan, na samą myśl mi słabo, ale dam radę :)

Gość und und und
Pariss- a gdzie w ogole mieszkasz? W Polsce? zeglarka- ale super:) Swietna sprawa:) Musze teraz zaczac szukac meza marynarza...:D

Mieszkam w Polsce i nie mogę się doczekać już następnych wakacji bo uwielbiam Turcję i strasznie za nią tęsknię ❤️

Gość und und und
A jakie kraje już odwiedzilas? Gdzie Ci sie najbardziej podobalo, w Turcji? :)

Gość Boys boys 356
Ja bylam w wielu miejscach, wszystkie ciekawe a najbardziej Jordania i Indie Indie Sa ciekawe roznorodne, ale ludzie natretni :( Wspaniale bylo w Jordanii, Petra zapiera dech Doleciec koszt ale hostel ok 20-30zl, autobusy tam tanie, jedzenie tez To samo indie, tanio juz na miejscu

Różne z tym bywa... czasami plany zmieniają się w czasie podróży. Zazwyczaj jest jakiś cel, ale improwizujemy po drodze;) Teraz już późno, a dopiero wróciłam z krótkiego wypoczynku;)

Gość MELLUCIA
Ja uwielbiam Wlochy i FrancjeTeraz zwiedzam ciagle PARYZ ;Dzisiaj 14lipiec swieto narodowe imuzyka na ulicach nie daje mi spac!