Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość und und und

W jakim ciekawym kraju byliście

Polecane posty

Gość jestes coollllll
JA BYLAM w wejherowie ,super miasto :-P

Gość und und und
no ludziska, piszcie, piszcie:D Macie marzenia:)

Gość Jagienka288
ja nie pojadę nigdzie gdzie nie szanuje się kobiet, nie ma równouprawnienia i wolności - jak można chcieć jechać do Iranu, krajów arabskich i Polski - JAK?

Gość chyba na tym forum
ludzie wstydzą się pisać o marzeniach, raczej tu na topie są kupy, ciąże, bieda i narzekanie. Oraz wyzywanie i poniżanie innych za odmienne poglądy.

Gość und und und
ludzi, marzyc to nic zlego, warto marzyc i spelniac te marzenia:) W jakim kraju wg Ciebie szanuja kobiety?

Gość Jagienka288
kobiety szanują: w Stanach - Kalifornia to raj na ziemi Francja, Niemcy, Anglia Włochy - bo piękny kraj - tam jest to to trochę przewrotne, bardziej polega na zachwycaniu się, ale nie jest źle ogólnie wszędzie gdzie jest katolicyzm i islam nie ma tego szacunku

Gość und und und
Dobrze, strzelam, ze mieszkasz w USA? Gdzieś podrozowalas?

Gość Jagienka288
nie mieszkam USA, ale znałam kilka facetów z USA i Kalifornii też całkiem inna rozmowa niż z polakiem, inne podejście, bo tam kobiety nie są niewolnicami, i oni nie są przyzwyczajeni do tego, że matka ich obsługiwała i chlanie pod gębę podstawiała ja zniosą wizy, to chętnie tam zamieszkam....

Gość und und und
czyli przebywasz w Polsce?;) Dobrze,to zxycze w takim razie powodzenia. Ludzie, budzimy sie, gdzie wyjezdzacie:)?

Gość und und und
UPP:)

Gość Ja lubie miejsca, gdzie malo
turystow, ;udzie tam mniej rozbestwieni, nie nastawieni na naciaganie, mozna naprawde prawdziwie pogadac, poznac zwyczaje. zajrzec do domow. Moje ciekawe miejsca to granica tajsko-birmanska, Chiny południowe, Nepal, małe , mniej znane włoskie miasteczka.

Gość und und und
Ja lubie miejsca, gdzie malo- super, dziekuje za odpowiedz:) UPP, moze jeszcze ktos cos dopisze:)

ja byłam w kilku krajach, ale najbardziej podobało mi się w Irlandii i uwaga, w Rumunii :-) a następnie w Turcji. znacznie gorzej wspominam pobyt na szczęście chwilowy w Bułgarii. I w Holandii też było średnio:P długo by opowiadać... chciałabym wiele miejsc zobaczyć, także w Polsce... najbardziej ciekawi mnie Azja i ... Azja :P

Gość und und und
nauzykaa- oo, super:) A Azja- co konkretnie chcialabys zobaczyc? I Rumunia- co Ci sie podobalo?

Polacy mysla o Rumunii bardzo sereotypowo, kojarzac ją głownie z zebrzacymi rumuńskimi Cyganami. Mało kto uzmysławia sobie, ze naród ktory najbardziej chyba pomagał Polakom w czasie II wojny to własnie Rumuni( poczawszy od tego,ze tam wlasnie ewakuował sie nasz rząd i olbrzymia liczba polskiej inteligencji, przyjmowana tam serdecznie). W Rumunii zyje jeszcze sporo tego dawnego okołowojennego spoeczenstwa ludzi o wielkiej kulturze. Strasznie skrzywdziły Rumunów koszmarne rządy Ceaucescu, musza minac dlugie lata, zanim naród po tym odzyje, ale jednak w Ruminii bardzo wiele sie zmienia z roku na rok. Kraj ma wspaniale szkolnictwo, szczegolnie wysoko postawiona jest matematyka, studenci z Rumunii studiuja masowo i odnosza sukcesy na najlepszych uczelniech świata. No i jest tam swietne wzornictwo , jesli idzie o ciuchy. Do tego oczywiscie piekna przyroda, klimat, roslinność.

Gość und und und
Ja lubie miejsca, gdzie malo- pieknie opisalas Rumunie. Powiedz gdzie zazwyczaj jezdzisz, do jakiego miasta, jakie tereny? (w sensie Rumunia). wiele razy tam bylas? chyba nie jest drogo tam? Ile pieniedzy nalezaloby przeznaczyc na taka wycieczke? :)

Gość und und und
UPPP:)

Gość cherry carmex
Afryka Południowa, Borneo i Ameryka południowa (wszystko oprocz Brazylii) oraz Kanada. Wyjazdy naukowe :)

Gość und und und
cherry carmex- opisz dokladnie, jak bylo, czy bylas zadowolona, co Ci siepodobalo,a co nie? :) Ale fajne miejsca:)

Gość Zuzanna44423
Dania/Kopenhaga Rosja/Moskwa Właściwie to nic ciekawego prócz ludzi, totalna różnica poglądów i kultur, coś niesamowitego a zabytki to już swoją drogą, bardzo piękne. Nie,nie jestem podróżniczką.

Gość und und und
kakaowe niebo- napisz cos wiecej,podobalo Ci sie? :)

Gość und und und
Zuzanna44423- Moskwa podobno miasto przesytu, bogactwa, prawda?

w Ruminii byłam raptem 2 razy, ale poznalam wielu Rumunów w roznych miejscach na swiecie, studenci sa naprawde zdolni , zwłascza matematycznie,jeszcze swiat o nich uslyszy. Jezdze po swiecie na wlasna reke, korzystajac na ogól z pociagów i autobusów, na dalsze linie - samolot - mozna znalezc w necie b tanie połaczenia, szcególnie na lokalnych liniachw Azji ( np rzedu 20 dolarów Singapur- Indonezja) Jedzenie i hotele na ogól wszedzie jest tansze niz w Polsce, z wyjatkiem Europy zachodniej , zwlszcza Skandynawii. Hostele w Azji bywają po 4 dolary, nawet samodzilene pokoje z lazienka za te cene sie zdarzaja. Ale trzeba absolutnie omijac miejsca pelne turystów. Taniej i ciekawiej, Ludzie w takich sa bardzo goscinni i zyczliwi, dla nich obcokrajowiec to atrakcja, wiec lubia sobie pogadac, mozna poznac prawdziwy kraj, nie taki, jak z folderu. W turystycznych miejscach zazwyczaj jest zbiorowisko nachalnych naciagaczy, co czesto daje zupelnie zle pojecie o całym narodzie. .

Gość und und und
Ja lubie miejsca, gdzie malo- co roku wyjezdZasz? Sama? Ile pieniedzy musisz przygotowac na taki wyjazd i na jak dlugo ywjezdzasz? Jakie sa towje plany, marzenia podroznicze? :)

Gość und und und
UP, podnosze:)

mam tzw wolny zawod, wiec moge jezdzic, kiedy chcę. Wydajesz tyle, ile chcesz wydac. najdrozsze sa przeloty, jesli takie zakładasz, ale tez mozna trafic superokazje, dlatego lepiej jezdzic poza sezonem. Ceny lotow , pociagów i autobusów na calym swiecie mozesz sprawdzic w necie. Trudno podac, bo zalezy, co wybierasz. Hostel albo prywatna kwateręmozna znalezc za 2 do 10 euro. Ceny tez w necie. Internet dziala w zasdzie prawie wszedzie, zawsze cos znajdziesz. Osobna sprawa to wstepy, Jak masz jakies legitymacje miedzynarodowe, to oczywiscie lepiej, ew wyszukuj dni, kredy wejsci sa bezplatne. Jeść trzeba zawsze w lokalna kuchni, nie dla obcokrajowcow, bo ta z reguly drozsza. Dobrze , tanio i sprawnie przekracza sie granice na piechote. Rzeczy trzeba brac jak najmniej, zadnych karimatek ,zakladasz,ze jakis nocleg zawsz sie znajdzie, ciuchów minimum, itp, jesli jedzisz tam, gdzie cieplo), maly plecaczek, jak czegos zbraknie to zawsze mozna dokupic na tanim lokanym bazarku. Organizatorzy wycieczek potwornie zdzieraja za wszystko - bez sensu. Np. za cene 2tygodowoej oficjalnej objazdówki po Chinach mozna jezdzic 2 miesiace po swiecie, zwiedzic ok 10 krajów( w tym owe Chiny) Trzeba pamietac, ze WsZEDZIE na zyja ludzie , w kazdym najbardziej egzotycznym miejscy, jakos sobie radza, a dla turysty sa tam o wiele bardziej zyczliwi. Bywalo,ze podrozowalam z dziecmi - bez problemów, nawet czesto łatwiej, bo ludzie tym bardzie chcieli pomagac. Po prostu nie trzeba sie bac i traktowac obce kraje jak najbardzoiej naturalnie - bo na ogól nigdzie nie jest bardziej niebezpiecznie czy drozej niz w Polsce, a ludzie naprawde mili i chetni do rad i pomocy.

Bardzo mi się podobało, zakochałam się w Barcelonie i Antonio Gaudim. Przez klimat tego miasta postanowiłam zostać architektem :) W tym roku również odwiedzę to miasto :)

Gość und und und
Ja lubie miejsca, gdzie malo- a noclegow szukasz w necie, przed wyjazdem (robisz sobie plan co gdzie i jak), czy na spontanta, na miejscu czegos szukasz? Dokad w tym roku sie wybierasZ?

Gość und und und
UP:)