Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veronaaaaaa

5,5 miesiąca a ciągle się budzi na karmienie

Polecane posty

Gość veronaaaaaa

nie mam już siły :( karmię co 2 godziny... od dwóch dni podaję na kolację mannę - niby jest trochę lepiej - ale spi tylko 3 godz. Mleka modyfikowanego żądnego nie chce. A ja już opadam z siły. Jak sprawić, żeby przesypiała całą noc lub żeby budziła się max 2x?

Gość a czym karmisz tylko mm???
Probowalas podawac wode? polulac bez dawania butli? ILe wazy twoje dziecko?

to odciagaj mu swój pokarm i zagęszczaj ....a jak nie to przejdż n amleko modyfikowane jakieś musi złapać ja w sumie tak miałam ale u mnie okazało sie że mała chciałą spać przy mnie więc spała zemną tak miesiąc i całe noce przesypiała potem dałam ją do łóżeczka i bbudziła sie tylko raz ale to dawałam butle z cherbatą kilka nocy to tak trwało i mała chyba sobie uświadomiła ze po cherbate nie ma co wstawać;d i pżóniej łądnie całe noce przesypiała :)

Gość veronaaaaaa
nie, nie próbowałam z wodą ani herbatą.... za to próbowałam melka modyfikowane i jak już złapała bebilon to okazało się, że ma skazę białkową a bebilonu pepti nienwidzi jak psa :) próbowałam lulać jak się przebudzi ale zaczyna się rozbudzać i płacze. ktoś mi mówił, że może jabłko z melisą

Gość gmmmddmo
moze wprowadz juz posilki i kaszke w tym wieku powinno byc 5 karmien jak wprowadzic obiadek to 4 mleka jak kaszke potem to 3 mleka i kaszka i obiadek po 8 miesiacu 2 mleka reszta posilki stale mozesz odicagac mleko i podawac mu w butelce bedziesz wiedziala ile zje ale on moze juz jesc inne rzeczy wiec ja bym zaczela od obiadkow potem kaszki moje od urodzenia buzdily sie 1-2 razy w nocy poniewaz karmilam odciaganym mlekiem z butelki

Gość veronaaaaaa
no i czym zagęszczać ew swoje mleko odciągnięte? bo teoretycznie mała nie powinna być głodna - daje jej sporą porcję manny wieczorem 0- nie wiem czy o głód tutaj chodzi. może rzeczywiscie ta herbatką - tylko tyle cukru jest w tych hippach!

Gość veronaaaaaa
od urodzenia karmię tylko piersią, od ok miesiąca wprowadziłam obiadki - jeden posiłek już zupełnie jest przestawiona. Teraz kolacja - od dwóch dni idzie ok. TYlko ze snem się nie zmienia :(

a może przyzwyczaił się do jedzenia nocnego...ja bym za tym obstawiała. Mój je kolację po 18 po 20 dostaje mleko i przesypia calutką noc,czasami kolację tylko podziubie i niewiele zje,więc idzie spać po wypiciu mleka i się nie budzi w nocy (ale mój jest znacznie starszy) ale chciałabym napisać,że niekoniecznie Twój maluch się nie najada ;) zagęścić możesz 5,5 miesięczne dziecko może się obudzić w nocy z powodu głodu i ja bym całą noc nie podawała wody,bo będziesz wstawać nie tylko by znowu dać tą wodę ale i zmieniać pieluchę...nagle nie można zrezygnować z karmień nocnych tylko należy robić to stopniowo. herbaty też bym nie podawała,mamy radzicie a nie wiecie że herbata zawiera cukier,za 2-3 miesiace też ma ją podawać jak się będzie budzić ?np.mając juz wtedy jakieś zęby ? gratuluje pomysłu :D veronaaaaaa w aptece masz zagęszczacze nawet,ale nie wiem czy na receptę... ;)

Gość gmmmddmo
czyli dawac 3 karmienia plus obiadek i kaszka ale czemu dajesz manna? robisz ja na zwyklym mleku? lepsze sa kaszki na mleku modyfikowanym sa tez mleka zageszczone np. hipp na noc i humana 1 dla dzieci o wiekszym poczuciu glodu

Gość veronaaaaaa
może i lepsze na mm ale piszę przecież że ma skazę białkową a bebilonu pepti nie znosi

Gość nie podawaj hippa
ja w ogole nie podawalam gotowych slodzonych herbatek, mozesz zaparzyc normalna herbatke z torebki ziolowa - np. rumiankowa albo poszukaj ziolowej dla dzieci - moze znajdziesz herbatke Holle Organic albo z niemieckiej strony Hippa wybierz sobie takie herbatki ktore sa tylko w torebkach bez cukru i zamow. Starczy na jakis czas :) Tutaj link do herbatek Hippa, jest tam kilka do wyboru bez cukru, w torebkach do zaparzania: http://shop.hipp.de/ernaehrung-tee-r30398.html

Gość nie podawaj hippa
hehe, patrze na tytul mojego posta, chodzilo mi o to zeby nie podawac slodzonych herbatek Hippa a te w torebkach ;)

Gość nie podawaj hippa
moze sprobuj podawac mu kaszke na sniadanie (tylko tez nieslodzona). Poszukaj produktow Holle, jesli sa dostepne w Polsce - tam jest taka ilosc kaszek i zboz i nie zawieraja w ogole cukru. Wiem ze kiedy przyjechalam do Polski i rozejrzalam sie za kaszkami to niewiele tych na polskim rynku jest bez cukru. Ja tutaj kupowalam Hipp i zero cukru a w Polsce cukier na poczatku w skladzie produktu :o Jedynie chyba kaszki Nestle takie w pudelkach wielozbozowe(ze sliwka,itp.) byly bez cukru. Moj maluch nie mial ani grama cukru w pozywieniu do 18 miesiaca(poza naturalnymi cukrami w owocach) a pozniej tylko sporadycznie.

Gość veronaaaaaa
właśnie chcę mała wychować bezcukrowo jak długo się da. więc nie chce podawać hippa :)

Gość nie podawaj hippa
sprobuj zerknac na ta stronke niemiecka Hippa moze cos znajdziesz i moze wysylka nie jest zbyt droga ;) Jak moj maly byl nieco wiekszy to normalne owocowe herbatki mu zaparzalam i pil, do tej pory zreszta pije a ma juz prawie 2.5 roku :) Zycze powodzenia z tym karmieniem malutkiej :) Wiesz juz niedlugo zaczniej wprowadzac stale posilki wiec bedzie czuc sie bardziej syta w dzien i moze nocki beda dluzsze.

Moja córeczka ma 5,5 msc i podaje jej na noc mleko modyfikowane zasypia ok 20.30 a budzi się nie wcześniej niż o 6 rano. Zastanów się czy to nie jest taki zły pomysł! Pozdrawiam!

Gość veronaaaaaa
basiunia - pewnie jest to dobry pomysł, tyle, że małą ma skazę białkową a jak chce jej dać bebilon pepci to zaciska dziiąsła, wypluwa smoczek i ryczy na całe miasto :)

Gość veronaaaaaa
"nie podawaj hippa" widzę jakąs herbatkę na noc na stronie hippa - może to jest jakiś pomysł. a te do zaparzania chyba gdzieś w polsce widziałam tylko muszę sobie przypomieć gdzie .. dzięki

Gość hgitf6uzvb
moze kleikiem ale ja bym nie zageszczala bo nie ma sensu daj mu obiadek plus kaszke i 3 karmienia moze jakies musy owocowe dodatkowo powinno starczyc moze ida mu zabki czy sie zawsze tak buzdil? to z przyzwyczajenia moze jak on sie budzi nie wstawaj odrazu i nie bierz go do piersi tylko poczekaj moze da

Mój mały czasem budzi się w nocy, bo po prostu chce mu się pić, daje mu do popicia wodę, przewraca się na bok i śpi dalej. Może twoje dziecko nie jest głodne tylko spragnione, spróbuj dać wodę albo herbatę.

Gość veronaaaa
kurcze, eksperymenty z podawaniem mm - bebilon pepti - mała go nienawidzi, doprowadziły do tego, że dzisiaj nie chciała z butelki nawet mojego odciągniętego mleka... generalnie jest coraz gorzej niż lepiej a za 3 tygodnie do pracy...

skaza białkowa, no to proponuję zagęszczanie samym kleikiem ryżowym, bądz kukurydzianym, 5,5 m. to kazda flacha powinna byc zageszczona. Jezeli chcesz kaszkę, to proponuje sinlac, bo to typowa kaszka dla skazowców. A jeżeli to nie pomaga to proponuję zrobić badania, bo moje dziecko budziło sie co 2 lub 3h w nocy i okazało się, że ma refluks, jedyną ulgą było tylko spanie na rękach w pionie, mieliśmy codziennie ten sam koszmar przez 6 m., dopóki nie trafiłam na forum i nie poczytalam, dostał leki, ale dopiero od miesiąca przesypia cale nocki, a ma 9m., tez nie podawalam mu herbatek, tylko samą wodę

Gość agata19..
Jeżeli chodz i herbatki Hipp to jest wiele rodzajów bez cukru, wszystkie są już przecież bez cukru (na opakowwaniu masz znaczek ząbka i to oznacza że cukry są naturalne albo z owoców albo z ziół).Twój maluch jest już spory i samo mleko może tu nie wystarczać, proponuję robić następująco. Na godzinkę przed snem podaj trzy małe płaskie łyzeczki kaszki jaglanej (np.Hipp) do odciągniętego mleka albo też kaszkę ryżowo kukurydzianą albo samą kukurydzianą na mleku modyfikowanym 3 łyżki stołowe na porcję 150 ml mleka. Kaszka manna nie jest zła ale są gatunkowo lepsze kasze więc zdrowsza będzie albo ta jaglana albo kukurydziano ryzowa. Jezeli twoja mała niezasmakowała by w kaszkach to możesz zawsze dodać kleiku do mleka. Za dnia powinnaś przyzwyczajać już z rana do kaszki mlecznej a popołudniu do jakiegoś jednoskładnikowego warzywa np. marchew albo dynia albo też jakieś inne początkowe małoalergenne warzywo i możesz po krókim czasie dodawać do porcji tego warzywka łyżeczkę kleiku albo kaszki jaglanej (ona jest bez dodatku mleka w sprzedaży więc można ją dodawać do obiadków a także owoców). Jak mała się w nocy obudzi podaj wodę albo herbatkę z kopru włoskiego , nie podawaj wtedy solidnych porcji mleka a zwłaszcza zagęszczanego ro przyzwyczaisz zołądek do jedzenia w porze nocnej a wtedy już ciężko odzwyczaić.