Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta331

jak radzicie sobie z nudnosciami wahaniem nastroju, wzdeciami w 3+miesiacu ciazy

Polecane posty

dziewczyny mecza mnie nudnosci wszyscy mowili ze po 3 miesiacu przejdzie ---- przeszlo moze na 3 dni pozniej znowu to samo juz mam dosc wzdec boli podbrzusza mojego chwiejnego nastroju... maz kupil mi tabletki ktore maja nam pomoc w tych dolegliwosciach narazie wzielam 1

Gość Aneta222
ja wymiotowałam do 6 miesiąca praktycznie codziennie. Prawie nic ni pomagało, ale możesz spróbować: - jeść na leżąco przed wstaniem z łóżka np. sucharka - pić herbatkę z imbirem - jeść migdały(to raczej na zgagę, ale podobno też mdłości) - jeść często małe ilości A ze złych rad jak u mnie jedyne skuteczne: - coca-cola oczywiście z umiarem, piłam kilka razy dziennie po łyczku ;) - tabletki na chorobę lokomocyjną cocouline czy jakoś tak. Lekarka mi zaleciła, brałam jak musiałam wyjść z domu, bo co kilka przystanków musiałam wysiadać z autobusu

dzieki :) te tabletki co biore sa na bazie imbiru .. myslalam ze to jakas bujda bo nigdy nie slyszalam aby imbir pomagal na nudnosci... najgorzej mam jak zjem cos smazonego!!! tragedia caly dzien odbijami sie i ulewa .. nie wymiotuje..moj maz mowi zebym sie nie powstrzymywala tylko zwymiotowala, jednak wole sie od tego wstrzymac

Gość Ranika
Na nudności polecam Torekan.

ja mam MAMMA -mamarin suplement diety jak sie nie sprawdzi kupie te polecone. dzieki

Gość serveterra
uzywalam espumisan bo jest bezpieczny. jak mialam smutki to ryczalam. jak mnie mdlilo to gryzlam imbir

ja jestem teraz w 4 miesiacu do niedawna mialam codziennie mdlosci i wymioty ale powiedzialam o tym mojej gin i przepisala mi jakies tabletki na to i wszystko przeszlo ,apetyt wrocil i wogole ale po kilku dniach brania tabletek nie po 1

pamietasz jakie to tabletki byly?? dzieki za rade ...slyszalam ze w 1 trymestrze nie mozna brac niczego zadnego espumisanu ani innych ostatnio bolalamnie glowa i kregoslup i pani w aptece nic mi nie sprzedala powiedziala ze nie w 1 trymestrze..:( dziewczyny na forach pisza ze biora..!! nie rozumiem tej baby

Gość serveterra
pewnie Torecan ale naprawde po co sie truc chemnią jak imbir jest naprawde skuteczny. ja obralam kawalek ze skórki i żulam. i wcale mnie nie mdlilo

ok kupie imbir.. cos czuje ze w smaku nie jest najlepszy!! okaze sie:)

Współczuję. Ja wymiotowałam " tylko" 3 miesiące i nie wyobrażam sobie, żeby się to miało nie skończyć :O

ja normalnie tak w tej jak i pierwszej ciąży brałam espumisam na wzdęcia od 7 tygodnia, kiedy to u mnie się one pojawiają. na wyraźne zalecenie mojej lekarki. na mdłości mi pomaga witamina B6. mam brać max 3 tabletki dziennie, ale biorę zwykle 1 rano i mdłości ustępują :) a co do wahania nastroju, to na to akurat nic nie ma, tylko czas :)