Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmywarka zmywka

zmywarka!

Polecane posty

Gość zmywarka zmywka

mam pytanie do tych którzy mają zmywarki? jakich tabletek używacie? (jezeli uzyawcie) na ile myc starcza jrdna tabletka? jak dlugo myje naczynia? z gory dzieki

Jak to na ile starcza? Jedna tabletka=jedno zmywanie. Do tego co jakis czas dosypujesz specjalna sol do zmywaki i dolewasz plynu do nablyszczania. A ile yje- zalezy na jaki programie. Ok. 40 minut

w mojej najkrótszy program trwa 1 godzinę używam tabletek all in 1 z serii W5 (z Lidla)

Gość bukaaa
Jeżeli stosujesz tabletki, to nie dodajesz juz ani soli ani nabłyszczacza. Te rzeczy są konieczne tylko w wypadku stosowania zwykłego proszku. Długość mycia zalezy od programu - u mnie najkrótszy to 30 minut, ale naczynia muszą być w miarę czyste i niezaschnięte. Program auto to ok. 120 minut, ale można skrócić stosując saver - czyli ograniczenie suszenia do minimum.

Gość Goja35,..,
Nie stosuje sie nabłyszczacza i soli tylko przy uzywaniu tabletek wielofunkcyjnych. Jesli mamy zwykłe tabletki sól i nabłyszczacz oczywiscie stosujemy.

Gość bukaaa
Jeszcze nie spotkałam tabletek, które nie miałyby nabłyszczacza i soli. Gdzie takie cos kupujecie?

Gość Goja35,..,
Ja osobiscie kupuje tabletki wielofunkcyjne,kupujac wieksze opakowania bardziej sie opłacaja niz te zwykłe tabletki w mniejszych opakowaniach. A zwykłe sa w kazdym sklepie,poza tym gdyby były tylko tabletki wielofunkcyjne nie sprzedawali by osobno soli i nabłyszczacza.

Ja kupuje tabletki Somat - wiadomo, jedna tabletka wystarcza na jedno mycie. Co do długości - ja mam taki cykl Eco, jest bardzo długi, ale niby najmniej energii zużywa. Trwa coś ok. 2 godzin, czy nawet ponad, z suszeniem.

Gość bukaaa
Owszem, sprzedają oddzielnie sól i nabłyszczacz, bo można kupić proszek do zmywarek, ktory wymaga stosowania tych rzeczy. Sama korzystam, ale tabletki to na pewno nie są.

Gość Goja35,..,
Olubienica ....i jak Ci sie sprawuje Twoja Marysia???? Ja jestem moja zachwycona..........nie wiem jak mogłam wczesniej bez niej sie obejsc.

Goja35,.., - jestem zadowolona, domywa naczynia, nie szwankuje, trochę głośno chodzi. Ale chyba wszystkie produkty Indesit mają tę wadę - mam tez lodówkę (pod kolor:p) i też dość głośno pracuje, ale można się przyzwyczaić. No i ja nie stosuję nabłyszczacza, ale sól bezwzględnie.

Gość Goja35,..,
Bukaaa-kupujac zmywarke zakupiłam sobie od razu zestaw Somat z sola i nabłyszczaczem.Tam własnie były tabletki standartowe . Potem jak juz poczytałam o zmywarkach to dowiedziałam sie ze sa tabletki wielofunkcyjne ,ktore nie wymagaja stosowania dodatkowo soli i nabłyszczacza.Faktycznie teraz w sklepach wiekszosc tabletek jest wielofunkcyjnych ale sa nadal te standartowe. Oblubienica...jakos nie odczułam ,zeby moja głosno pracowała....troszke ja słychac ale juz sie tak przyzwyczaiłam ,ze nie zwracam na nia uwagi.

Gość zmywarka zmywka
dzieki dziewczyny ja tez mam wlasnie zmywarke whirlpool gdzie mam program eco i zastanawialo mnie to ze tak strasznie dlugo myje (niestety gdzies zapodzialam instrukcje) ale widze ze to normalne. dzieki jeszcze raz

Gość Goja35,..,
Masz wieksza czy mniejsza zmywarke? My mamy tą mniejsza.....nie wszystko tam sie miesci np.wieksze garnki nie wchodza. Wybrałam tą mniejsza z dwoch powodow-po pierwsze nie miałam wiecej miejsca miedzy szafkami po drugie znajoma ,ktora ma wieksza zmywarke to czeka prawie dwa dni az sie jej zapełni.Ja właczam moją codziennie.

Ja mam dużą, czasem włączam co drugi dzień, czasem dwa razy w tygodniu, zależy, ile gotuję i czy w ogóle.