Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiedmannn

Czy sa jeszcze takie kobiety?

Polecane posty

czy ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem? To byl sarkazm mowiac o seksie 5cio minutowym w pozycji misjonarskiej bo z takim facetem jak Ty niczego innego sie spodziewac nie da oprocz pozycji 'po bozemu'. O moje zycie seksualne to Ty sie nie martw bo robilam juz zapewne takie rzeczy, o ktorych ty nigdy nie slyszales (;

Gość fiedmannn
Mimo ze kobiety maja dzis rowny dostep do nauki to nadal w nauce praktycznie nie istnieja! Nie ma zadnej powszechnie znanej kobiety wynalazczyni! ZADNEJ!

Gość fiedmannn
Piszac o pozycji misjonarskiej pokazujesz swoja niewiedze

Gość Ale najważniejsze jest
Skoro kobiety są tak mierne i nic nie znaczące, to czemu skamlesz, że żadna cię nie chce?

Gość fiedmannn
A gdzie ja napisalem ze kobiety sa marne ? Mozesz podac cytat?

Gość fiedmannn
Jest oczywiste ze piszesz o tej pozycji ze wzgledu na moja religijnosc. Myle sie?

# Tapputi (ok. 1200 p.n.e.) * Została wspomniana na tabliczkach klinowych pochodzących z Mezopotamii. * Jest ona najstarszym „zarejestrowanym" chemikiem, parającym się się wytwarzaniem perfum. * Tapputi zajmowała się destylacją kwiatów, olejków i tataraku oraz mieszaniem ich z innymi związkami aromatycznymi, a następnie kilkakrotną filtracją powstałych substancji. # Theano - (VI wiek p.n.e) * Greczynka, zajmowała się zielarstwem, matematyką, filozofią i astronomią. * Żona Pitagorasa, po śmierci męża kierowała jego szkołą. Uznaje się ją za autorkę teorii „złotego środka. * ...coś, co pasuje do wszystkiego, co odpowiada wszystkim, co jest wszystkim i dla wszystkich. # Agnodice (350 p.n.e) * Greczynka, pierwsza kobieta-medyk. * W wyniku jej sukcesu zawodowego (początkowo podawała się za mężczyznę) zmieniono prawo pozwalając kobietom uprawiać zawód lekarza. # Aglaonike ( II wiek p.n.e), * Greczynka, pierwsza kobieta - astronom. * Zyskała sławę z powodu umiejętności przewidywania zaćmień Księżyca. * Popularne w starożytnej Grecji powiedzenie brzmiało: "Słucha się jak Księżyc Aglaonike". * Jej imieniem nazwano krater na Wenus. # Maria-Żydówka (ok. III w.) * Egipcjanka, uważana za jedną z twórczyń alchemii. Przypisuje się jej: o wynalezienie bain marie , prototyp łaźni laboratoryjnej, o wynalezienie tribikos prototyp urządzenia do destylacji, o kryptograficzna formuła alchemiczna: o „ Jeden staje się dwoma, dwa staje się trzema, a z trzeciego rodzi się pierwszy,który jest czwartym. # Hypatia z Aleksandrii (ok. 370-415) * Córka Teona z Aleksandrii, dyrektora Biblioteki Aleksandryjskiej. * Wykładała publicznie matematykę i astronomię. Autorka dzieł z geometrii, algebry. Przypisuje się jej wynalezienie: o astrolabium, o aerometru. „ Kobieta filozof, poganka imieniem Hypatia, cały czas poświęcała się magii, astrolabiom i instrumentom muzycznym, swymi satanicznymi sztuczkami zwiodła wielu ludzi. Gubernator miasta świadczył jej niezwykłe honory, gdyż go zaczarowała. W wyniku tego przestał chodzić do kościoła, jak miał w zwyczaju. Jan z Nikiu, Kronika świata „ Została rozdarta na kawałki przez Aleksandryjczyków, a jej zwłoki były znieważane i porozciągane po całym mieście. Stało się to z powodu zawiści do jej wybitnej mądrości, w szczególności z dziedziny astronomii. Jan z Damaszku, Księga Suda # ...średniowiecze # Trotula di Ruggiero (ok.1050) * Włoszka, lekarka, miała przydzieloną katedrę w Schola Medica Salernitana, gdzie uczyła szlachetnie urodzone Włoszki. Grupę jej uczennic określa się czasem jako "damy z Salerno". * Tłumaczyła z arabskiego na łacinę teksty medyczne. I nie zapominaj o Marii Sklodowskiej-Curie.

Nie wykręcaj kota ogonem. Poproszę o odpowiedź na moje konkretne pytanie.

Gość Ojaaaaa
Nawet nie wiesz jaki sex jest cudowny! Och jak mężczyzna liże moją cipkę to jestem w niebie!!! Twoje byłe pewnie teraz uprawiają nieziemski sex w każdej możliwej pozycji:-D a ty dalej męczysz go ręką :-D:-D

Nie, napisalam o tej pozycji bo to najbardziej popularnia pozycja - facet na gorze. Jesli ktos nie ma fantazji seksualnej to tylko w takiej pozycji uprawia seks ;] Nawet jesli mialoby to jakikolwiek zwiazek z Twoja religijnoscia to w jaki sposob niby pokazalam niewiedze? Zal mi Cie.

Gość fiedmannn
Zadna z nich nie jest powszechnie znana, czego dowodem jest nawet to ze musialas szukac w necie nazwisk a nie podalas z glowy? Maria Curie? A co ona do rzeczy?

Gość Ojaaaaa
Nawet nie wiesz jaki sex jest cudowny! Och jak mężczyzna liże moją cipkę to jestem w niebie!!! Twoje byłe pewnie teraz uprawiają nieziemski sex w każdej możliwej pozycji:-D a ty dalej męczysz go ręką :-D:-D

Gość fiedmannn
Nawet jesli mialoby to jakikolwiek zwiazek z Twoja religijnoscia to w jaki sposob niby pokazalam niewiedze? W taki ze wiele osob bledni mysli ze jest to jedyna dozwolna pozycja przez KK

Ale ja tak nie mysle i nigdy tak nie napisalam wiec nie wkladaj slow w moje usta. Tak, znalazlam link bardzo szybko, z glowy bym ich wszystkich nie wymienila to fakt. Ale to, ze Ty o zadnej z nich nigdy nie slyszales swiadczy o tym, ze nie jestes tak inteligentny jak ci sie wydaje. Mowiles, ze zadna kobieta NIGDY NIC nie wynalazla wiec wyprowadzilam Cie z bledu brudny szowinisto. Co do Marii Curie czy ja naprawde musze to tlumaczyc? :o

Nie słyszałes o Hypatii ani Marii Zydówce :O?? To masz "niezłą" wiedze ogólna :O:O Odpowiesz mi na pytanie , czy moze tylko wybiorczo na nie odpowiadasz ???

Gość Ojaaaaa
A jakie są jeszcze dozwolone? :-D

Gość fiedmannn
Mowiles, ze zadna kobieta NIGDY NIC nie wynalazla wiec wyprowadzilam Cie z bledu brudny szowinisto. Mozna prosic cytat gdzie ja tak pisalem? Dlaczego notorczynie wkladasz mi w usta slowa korych nie wypowiedzialem!!!! Slyszalem o niektorych z nich, ale zadna z nich nie jest powszechnie znana! Mozna wiedziec co wynalazla Maria Curie?

Odpowiada wybiórczo. Zero konkretów.

Slyszalem o niektorych z nich, ale zadna z nich nie jest powszechnie znana! Mozna wiedziec co wynalazla Maria Curie? Cóz.. to , ze Ty nie znasz ich, nie znaczy ze nie sa powszechnie znane :P A Curie nic nie wynalazała tylko odkryła.. róznica mała ale istotna PONAWIAM PYTANIE:O!!

Gość fiedmannn
Powtarzam, nie ma zadnej powszechnie znanej kobiety wynalazczyni! ZADNEJ.

Gość Ojaaaaa
Pewnie marzysz o tym żeby kobieta wzięła do ust te Twoje pięć centymetrów:-D:-D p.s. Najpierw umyj!

Matko jestes debilem! Maria Curie wynalazla teorie promieniotworczosci i odkryla 2 nowe pierwistki rad i polon ! Pod jej nadzorem odbywaly sie PIERWSZE badania nad leczeniem raka za pomoca promieniotworczosci - jej wynalazku. Dwa razy dostala Nobla kazdy to wie nawet male dziecko! A oto Twoj cytat: Mimo ze kobiety maja dzis rowny dostep do nauki to nadal w nauce praktycznie nie istnieja! Nie ma zadnej powszechnie znanej kobiety wynalazczyni! ZADNEJ!

do autora , nie słuchaj mięczaków którzy mowią że prawiczek do ślubu to wiocha. to oni są słabi i nie panują nad sobą. mam takie poglady jak ty i mam dziewczyne ktora je podziela.

Gość fiedmannn
Powszechnie znane? Hahahaha.

Enfant on odpowiada na pytania tylko te, ktore mu pasuja :) W zyciu nie widzialam wiekszego gbura.

Gość fiedmannn
Jest roznica miedzy odkryciem a wynalzkiem!

Gość fiedmannn
Enfant Terrible nie ponawiaj pytania tylko zaloz okulary bo odpoweidz na swoje pytanie juz dostales.