Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siemion

Borelioza - w srode punkcja :/

Polecane posty

Gość siemion

Witam.. Od 3-4 lat (nie pamietam dokładnie) boli mnie głowa a dokładnie w miejscu zatok ale nad nosem. Miałem różne badania ale wszystkie wyniki minusowe (czyli nic nie mam). Niedawno, na poczatku maja byłem na pobraniu krwi na borelioze, i wynik dodatni :(. A teraz byłem w Poradni Chorób Zakaźnych i powiedzieli mi ze we srodę bede mial punkcje lędźwiową czy jakos tak. Jeśli wyjdzie ze w płynie mózgowo-rdzeniowym mam bakterie boreliozy bede leżał 28 dni w szpitalu i bede brał antybiotyk dożylnie. I TO W WAKACJE!!!!! I mam pytanie do osób co też miało to samo co ja lub tylko punkcje - 1. Mam się czego bac? 2. Czy po punkcji moge odrazu iść do domu? 3. :) czy po antybiotyku wolno pić alkochol?

alkoHol-trzeba wiedzieć co sie pije po antybiotyku ileś tam dni nie można pić (tzn teoretycznie,bo praktycznie znam takich co zapijaja tabsy wódką)

Gość 10010..
badania na boreliozę są tylko w 3 miastach w Polsce.Możesz powiedzieć skąd jesteś?

Gość siemion
jestem w sanoku ale testy robiłem w Rzeszowie u doktor ?.Wątróbska

Gość 10010..
Ojej tylko pozazdrościć miejscowości w której mieszkasz.tam jest bosko. Wracając do tematu.Twoje testy będa wysłane myśle,że do Warszawy lub Łodzi. Zyczę zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!

Gość oj tam
Znaczy we krwi znaleziono już borelioze ze na 100% mam ale nie wiadomo czy w mózgu też mam

Gość siemion
To jak? miał ktos robiona ta punkcje? bo ja sie boje

Gość (nie)znajoma
Witam. Dla tych co mieli i nie mieli punkcji L-K. Miałam robioną punkcję L-K i panicznie się bałam bólu, że coś mi się stanie, że przerwą mi nerw i nie będę mogła chodzić. Ale dziś lekarze wiedzą co robią. Powiem wam, że nie ma czego się bać. Gorsze jest wkłucie welfronu na kroplówkę do żyły niż sama punkcja. Czuję się ukłucie po prostu to jest nieprzyjemne a samo pobieranie płynu to pestka. Ja przy pobieraniu samego płynu czułam się dziwnie, zaczęło robić mi się na całym ciele ciepło bardzo i tylko tyle. Sama punkcja trwa do 10min, najdłużej trwa to, żeby znaleźć paluszkiem, gdzie można wkłuć igłę i samo ułożenie się odpowiednie do tego badania. Więc dla tych co nie mięli tego, nie bójcie się :) dacie radę tak jak ja dałam :) buuuziaki

Gość Biniaa
Jakim badaniem we krwi ci stwiedzono boralioze?