Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojojo132123

ciąża a umowa na czas określony

Polecane posty

nie wązne jaki rodzaj pracy, wązne że będziesz miała dochód powinnaś do kadr zanieść zaświadczenie od lekarza informujące pracodawcę że jesteś w ciąży bo np w ciąży nie możesz dźwigać ciężarów ani przesuwać

no jak prywatny sklep to znając doświadczenie taki właściciel będzie niepocieszony i może nie przedłużyć wtedy sąd pracy

Gość ojojojo132123
wiem że nie mogę, ale też trochę boję się powiedzieć :/... Bo jak mnie zatrudniał to mi powiedział żebym mu numeru z ciążą nie wywinęła bo już jedną taką miał :/ Dziwię się bo sam ma 2 dzieci. Jedno 7 m-cy a drugie 3 latka

Gość nie raczej nie
dodatkowy urlop macierzyński przysługuje pracownicy a autorka tematu w momencie urodzenia dziecka pracownicą już nie będzie więc te dodatkowe tyg. nie będą jej niestety przysługiwać już. Po wygaśnięciu umowy autorka nie będzie na urlopie macierzyńskim, a będzie otrzymywać tylko zasiłek macierzyński.

w sumie nie o to chodzi że sie boisz jesteś dorosłą kobietą, spłodziłaś dziecko więc ponieś odpowiedzialność , zachowujesz sie jak dziewczynka twoim obowiązkiem jest poinformować pracodawcę albo sie bawimy w chowanego i kombinujesz wiadomo że pracodawcy tacy są ja mam duże doświadczenie, znam szefa który ma trójke małych dzieci a kobiet z dziećmi nie chce do pracy , ani młodych które zajdą w ciążę