Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pęd za modą

ak słysze takie modne /popularne imie to szczerze mówiąć patrze na matke

Polecane posty

Gość ped za moda
załozylam temat bo normalnie mi sie juz chce śmiac na kafe nie od dzis tematy dot .imion własnie synnych amelek julek ,emilek oliwek ale ja juz mam wrazenie osttnio -moze ze to lato i wiecej przebywam na powietrzu :plac zabaw itp bo wciaz przewija sie z-4-5 - imion i nie wazne czy patologia czy jakas wystrojona mamusia wciąż łychac-----Leeeeeena ,lenusia chodz do mnie szczerze ? nawet jakby mi sie bardzo podobało jakies imie to niedałabym tak mojemu dziecku ,ba ja nawet bluzki nie kupie co ma co druga dziewczyna ,wiec o czym my gadamy normalnie 'podziwiam' te mamy i teraz juz naprawde patrze z politowaniem ..jak na głupie owce w stadzie ps.cos mam z klawiaturą -sorki

Gość mamamjsjsjjjs
Ljuhajmka - i o taką odp mi chodziło, dzięki

"nawet jakby mi sie bardzo podobało jakies imie to niedałabym tak mojemu dziecku " - to musi być straszne tak żyć pod rozpaczliwą presją wyróżnienia się z szarego tłumu :D A ja nazwałam córkę Emilia i mam to głęboko w tyle, że to dość popularne imię. Nie oglądam się na innych i nie oceniam ludzi pod tym kątem, chociaż nie da się ukryś, że pewne stereotypy nie wywodzą się znikąd.

Patrycja dla mnie piękne :D i dla mojego dziecka na szczęście też a Urszula to dla mnie okropne imię, niestety sama je noszę i nie polecam :O

Gość fefebbbbbbbbbbbb
ja tez nie lubie takich oklepanych imion....tragedia....nie podobaja mi sie tez żadne Zosie, Jasie, Antosie :o brakuje takich pośrednich, nie udziwnionych, zwyczajnych a ładnych. Tak naprawde w kalendarzu nie ma w czym wybierać, a niby pełny jest.

Gość do rafinki
widze,ze ty juz stara dooopa jestes:)

Gość byłam na weselu
mam podobne zdanie, ale moja kolezanka i tak uparcie da na imie córce Amelia... ja swojemu synowi w czasach Stasiów i Alanków dałam na imię Maciej.... jak sie potem doczytalam w necie w tamtym roku w wawie to imię był na 6 miejscu, wiec też popularnie. Jeśli kiedys będę miałą córkę to mówcie co checie, ale dam na imię Nadzieja, bo uważam, że to imie jest piękne. Odmiana tego imienia jest Nadia, ale Nadii jak psów i mi sie nie podoba. A Nadzieja według mnie jest piękne i rzadkie. Co nie zmienia faktu, że cała rodzina jak o tym mowie stuka się w czoło. Jednak i tak uwazam, ze Nadzieja jest lepsze od Julii, Oliwi i Nikoli.

Gość wiec nie wiem jak mozna tak na
Amelia oznacza chorobę

Gość bliblebla
do scarlett nie chodzi o zadna presje wyrozniania sie. po prostu imie brzydnie mi jesli nosi je co drugie dziecko to ja juz takiego dla swojego malucha bym nie chciala. co to malo imion, zeby tak na pierwsze lepsze od razu sie decydowac? troche wyobrazni. do pan, ktore nazwaly psy Max i Heidi- to wasza sprawa, ze nazywacie psy imionami ludzkimi. Szczerze mowiac brzmi to idiotycznie, zupelnie jakby nazwac psa Filip i Julka (z tym ostatnim sie spotkalam)

Gość bliblebla
a najbardziej lubie taka sytuacje: corka Wiktoria, cala w rozu i pokoik tez urzadzony na rozowo. No po prostu brawo

Gość Krolewna B
A moja corka bedzie miala na imie Nell :) Tez mecza mnie Julki, Oliwki, Amelie, Lenki i Helenki, ale jak sie komus podoba to juz jego sprawa...

Gość a ja mam szczura
Leona.Papuge Zanete,Skalara Macieja Moi sasiedzi maja psy:Maje i Maksa. Znajoma ma koty Amelie i Feliksa

Gość moja córka ma na imię M
Ja nazwałam córkę Marika, ma 10 miesięcy , nie wymieniliście tego imienia, fajnie :)

Gość no tak tylko że najtrudniej
jest być ZWYKŁYM, SZARYM CZŁOWIEKIEM...

Gość maybelline 29
czy autorka tematu posiada dzieci? jak maja na imię? popularnosc imienia i tak mija z czasem. Moda na Julki, Oliwki, Wiktorie pewnie tez minie, a przyjdzie czas na inne imiona. Nawet jak wybierzemy malo popularne imie na dzien dzisiejszy to skad pewnosc ze za 5 lat nie bedzie to nr 1 Jestem z pokolenia gdzie w piaskownicy siedzialy same Agnieszki, Anie, Madzie, Piotry, Pawły itp. i jakos nikomu to nie przeszkadzalo. A teraz wielkie halo ze w jedej klasie beda 4 Julki czy Wiktorie. No i co z tego? Przeciez istnieje jeszcze nazwisko co wyroznia nas od innych.

Ja toleruję wszystkie imiona z tym, że dziwi mnie trochę spolszczanie niektórych imion. Zrozumiałabym nadanie dziecku imienia Kevin jeżeli rodzice są różnych narodowości, ale jeżeli są z Polski, mieszkają w Polsce no to... :o

Gość mnjhjhjhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
A mi ssie bardzo podobalo imie Oliwia (jeszcze w podstawowce ), ale wlasnie ze wzgledu na popularnosc odpuscilam sobie. Mam za to Klaudie-kiedys bardzo popularne teraz juz zadkie. Mam za to uczulenie na Kacpra i Nikole! jakos sie nie moge przekonac do tych imion, bleeeeeee. A ja jestem magda i swego czasu na koloni 3/4 tak mialo na imie. W szkole troche mniej;)

Gość kasjxdasklhckjs
A moja córka będzie miałą na imię Marcelina.

Gość a ja mam na imię
Katarzyna i jakos żyję bez kompleksów na tle popularnosci imienia. chcesz być oryginalna? - nazwij córkę Paschalisa. na pewno nie bedzie drugiej takiej w klasie. zapewne nawet w miescie. ba, moze nawet w kraju!...