Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Za mało?

8 miesiąc 63kg

Polecane posty

Gość Za mało?

Jak uważacie. Waga 63kg w 8 miesiącu czy to nie za mało. Lekarka uważa że ok ale...

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja wazylam 59kg w dniu porodu ciesz sie ze malo bo potem kto to zrzuci...

Gość Lena204
a ile ważyłaś przed ciązą

Gość Za mało?
Przed 58. Cieszę się ale też i boję

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ale czego sie boisz :/ przeciez to niewazne ile ty przybierzesz na wadze tylko dziecko :/ a chyba lekarz ci usg robi wiec wie nie martw sie takimi rzeczami

Gość a ile masz wzrostu
?

Gość 48348348
ja do porodu szłam z wagą 62 kg - szału nie ma, ale tragedii tez nie :D

Gość Lena204
wydaje mi sie ze troche mało ja ważyłam 52kg a teraz w 7 mc waże 61kg ale jeśli ci lekarz mówi ze jest ok to nie masz sie czym martwić

Gość ile Wy macie wzrostu
i z jaką wagą startowałyście, bo to jednak bardzo istotne

Gość tez mysle ze
tak na prawde nie wazne ile sie przybierze w ciazy, np moja mama przed ciaza ze mna miala 58kg a w dniu porodu 61 kg urodzilam sie z waga 3100. u mnie mialam przd 67 w dniu porodu 11kg wiecej a dzien po porodzie 65kg nie wiem jakim cudem,bo brzuszek malutki ale dzieciatko 4.5 kg:)na chwile obecna 4 mies po porodzie waze 60 kg bez odchudzania i nie karmilam piersia.

Gość Za mało?
Ja mam wzrostu 165. To jest druga ciąża poprzednio też było wszystko ok a synek miał tylko 1950g. Lekarka uważa że mało waże bo wód mam mało a wszyscy dookoła uważają że jak na 8 miesiąc to jestem za chuda

jeśli Twoje pierwsze dziecko miało aż taką hipotrofię, to nie wiem jakim cudem było ok

a sama też urodziłaś się jako hipotrofik? alb może Twój mąż urodził się z niską waga urodzeniową? na jaką wagę oszacowało usg wagę Twojego dziecka teraz?

Gość Za mało?
No właśnie. Tak po za tym był jest zdrowy tylko że jest drobny. Podobno to po mnie. Ojciec też jest szczupły I to dobra przemiana materii ponoć robi ale jednak wiecie obawy są.

Gość Za mało?
Tak ja też byłam drobna. Z tego co mama mówiła ok. 1700 a mama jest dosyć dosyć i się w szpitalu dziwili ile mój mąż ważył to się nie dowiedział

Gość Za mało?
A waga z usg teraz to ok 2100g

Gość przyszła mama trojaczków-już .
Ja do porodu szłam z wagą 64 kg przy wzroście 172cm z trojaczkami . A dziewczynki urodziły się duże ( jak na trojaczki ) i zdrowe . Także to nie ma znaczenia ile przytyłaś,tylko czy z dzieckiem wszystko ok .

Gość Za mało?
Trojaczki to potrójne szczęście ale ciężko jest? No tak najważniejsze żeby dziecko ok ale wiecie moja kuzynka to pod koniec dobila do 96 i dziecko ponad 3kg a mój to taka kruszynka.

Teraz już jest lepiej, 12 skonczą 3 miesiące,ale na początku to był meksyk . Ale nie ukrywam,ze mam pomoc rodziny,bez niej nie dałabym rady,bo mąż dużo pracuje .

Gość Za mało?
A są jednopleciowe czy jakiś rodzynek się trafił?

to wiele wyjaśnia;) skoro Ty urodziłaś się z hipotrofią raczej nie ma powodu do zmartwienia jeśli usg mówi, że wszystko z dzieckiem ok;) a Twoje starsze dziecko nadrobiło już? w jakim jest wieku i ile waży? Ty sama ważąc 58 kg przed ciążą przy 165cm wzrostu raczej nie byłaś chudziną więc być może też dlatego do tej pory mało przybrałaś na wadze

3 dziewczynki ;)

Gość Za mało?
Teraz ma 1,5 roczku ważył 10.5 kg miesiąc temu. A tak po za tym to jest zdrow jak rybka tylko często ludzie myślą że to dziewczynka

nie no to super! widać taka uroda Wasza, że się tacy drobni rodzicie;) później już nadrabiacie;) a powiedz co mówią lekarze? bardzo mnie to interesuje powiem Ci, że sprawdziłam w książeczce zdrowia i mój synek, który urodził się z wagą 3450g mając 13 miesięcy ważył tylko 9,8 kg więc różnie to bywa z tą wagą

Gość Za mało?
No powiem ci że lekarka nasza stwierdziła że mamy przychodzić tylko gdyby coś się działo bo jest ok i to takie częste wizyty możemy se darować byliśmy po wielkanocy na szczepienie a teraz na bilans dwu latka dopiero jak nie będzie potrzeby wcześniej a dwa latka będzie miał w styczniu

Gość do mamy trojaczków!
Mamo trojaczków - wybacz wścibstwo, ale czy zaszłaś w tę ciążę naturalnie?

a gdy byłaś w poprzedniej ciąży to co lekarze mówili i co teraz mówią? wmawiają Ci może, że papierosy palisz czy jakieś inne idiotyzmy? w ogóle od samego początku Twoje dzieci były mniejsze w/g usg?

Gość Za mało?
Nie nic mi nigdy nie wmawiali tylko pytali o moja i męża wagę urodzeniowa

Tak,naturalnie. U męża w rodzinie były przypadki bliźniąt,ale trojaczków nie było :D. Maż ma siostrę bliźniaczkę, a ich dziadek miał brata bliźniaka./

Gość do mamy trojaczków!
Wow, to niezły hardkor :D Nie sądziłam, że w potrójną ciążę można zajść bez wspomagania :) Dziękuję za odpowiedź. Wszystkiego najlepszego Mamo trojaczków i dla wszystkich innych Mam :)